.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

[Ελευθεριακές Συναντήσεις Στρούγκα]Φύλο- Τάξη- Φυλή: Προβολή σήμερα 23-12-16 Xenia(2014)

Την Παρασκευή 23/12 θα συνεχιστεί το αφιέρωμα Φύλο- Τάξη- Φυλή, με την προβολή της ταινίας
Ξενία: Αφού πεθάνει η μετανάστρια μητέρα του, ο 16χρονος Ντάνυ μαζί με τον 18χρονο αδερφό του θα αναζητήσει τον Έλληνα πατέρα τους μπας και καταφέρουν να βγάλουν άδεια παραμονής.
Πάνος Κούτρας, Ελλάδα 2014, 122 λεπτά.

trailer εδώ.

«Κατά την διάρκεια της ταινίας ο Κούτρας θα θέσει μεστά πολλά θέματα: ρατσισμός προς ξένους και προς gay, τους ανθρώπους χωρίς πατρίδα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και αισθάνονται πιο ξένοι στις χώρες τους, τα διακαιώματα των μεταναστών, ο εφιάλτης των αδειών παραμονής, ο φασισμός, η βία, η διαπόμπευση των διαφορετικών. Το πιο εντυπωσιακό δε, δεν είναι ότι καταπιάνεται με όλα, καθώς κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπερβάλει και δεν θα μπορεί να καλύψει μέσα στο δίωρο της ταινίας του τόσα θέματα, κι όμως ο Κούτρας καταφέρνει να δει τα προβλήματα σε αρκετά μεγάλο βάθος, χωρίς να αλλοιώσει τα προφίλ των χαρακτήρων του, που είναι δύο μικρά παιδιά.»

Παράλληλα σας υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο υπάρχει κινηματικό βιβλιοπωλείο με πλήθος μπροσούρων, περιοδικών, βιβλίων και άλλων εντύπων. Όσα έντυπα έχουν αντίτιμο, αυτό χρησιμοποιείται για κινηματικούς σκοπούς. Μια πρόχειρη λίστα που προσπαθούμε να ενημερώνουμε τακτικά, μπορείτε να βρείτε εδώ:
κινηματικό βιβλιοπωλείο
Ανοιχτές Ελευθεριακές Συναντήσεις
στην Κατάληψη Στρούγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου