.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Άρης Βασιλόπουλος: Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, η επίσημη ΑΕΚ (βίντεο με όλη τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο)



Για την επίθεση σε βάρος αιρετών της πόλης μας έξω από τα δικαστήρια


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου της 21-12-16, εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε ψήφισμα για το πρόσφατο ξυλοδαρμό αιρετών του δήμου, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Σχετικά με το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο δήμος, εδώ την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, και εδώ για τα γεγονότα.
  

Αφού σημειώσουμε πως οι παρόντες ενέκριναν ομόφωνα το ψήφισμα, θα αναφερθούμε στη στάση ορισμένων προσώπων και πολιτικών δυνάμεων, αλλά και σε ορισμένες τοποθετήσεις που ξεχώρισαν.





Αρκετοί σύμβουλοι ήταν απόντες. Για κάποιους από αυτούς καταγγέλθηκε από το δήμαρχο και τη πλειοψηφία, πως σκόπιμα απουσίαζαν. Παντελώς απουσίαζαν οι παρατάξεις «νέο» του Γιώργου Αράπογλου, «Μπροστά» της Βάσως Αγαγιώτου και η Λαϊκή ΣυσπείρωσηΓια τη τελευταία ο πρόεδρος του σώματος είπε, πως η δημοτική σύμβουλος της απουσιάζει δικαιολογημένα. Εγώ θα σημείωνα πως η Λαϊκή Συσπείρωση – ΚΚΕ σε άλλες περιπτώσεις που επιλέγει, έχει στείλει εκπρόσωπο στον οποίο φυσικά έχει δοθεί ο λόγος για να τοποθετηθεί. Κι αυτά τα σημειώνω γιατί στο συγκεκριμένο θέμα, η συγκεκριμένη παράταξη, δεν εξέδωσε οποιαδήποτε ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης σε βάρος των συναδέλφων τους στο δημοτικό συμβούλιο. 

Η ίδια παράταξη όταν τον Ιούνη του 2014 το κίνημα των κατοίκων δέχτηκε λυσσασμένη επίθεση από τους υπερασπιστές των επιχειρηματικών συμφερόντων, με αποτέλεσμα να ανοίξουν κεφάλια, να σπάσουν άκρα, να επιχειρηθεί το κάψιμο της «Στρούγκας» με τον κόσμο που ήταν μέσα, είχε βγάλει μια χλιαρή ανακοίνωση, με την οποία εξέφραζε την αντίθεση της για τη παρεμπόδιση της εκδήλωσης… Περισσότερα για τη στάση Λαϊκής Συσπείρωσης και ΚΚΕ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Αναπόφευκτα έρχεται στο νου μου η προσωπική μου εμπειρία, όταν είχαν ξυλοφορτώσει εμένα. Όλες τότε οι παρατάξεις έδειξαν ενδιαφέρον, οι επικεφαλείς τους με αναζήτησαν για να μάθουν τη κατάσταση της υγείας μου και να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους. Εξαίρεση αποτέλεσε και τότε η Λαϊκή Συσπείρωση – ΚΚΕ, από τους οποίους κανείς δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον.



Ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος λοιπόν ήδη έχει δημιουργήσει μια νέα αλυσίδα παράδοσης, έξω και μακριά από τη στάση που κρατούσε ως μερικά χρόνια πριν. Και το γεγονός ότι ποτέ δεν έφερε στη βουλή πρόταση κατάργησης ή αλλαγής των συγκεκριμένων διατάξεων του ρυθμιστικού, καταδεικνύει πως σκέφτεται διαφορετικά από ότι δηλώνει. Γιατί στη προηγούμενη βουλή αλλά και στη παρούσα έχει πλειοψηφία με το ΣΥΡΙΖΑ και άνετα θα μπορούσε να το καλέσει, έστω για να τον εκθέσει, να καταργήσουν τις σχετικές διατάξεις ή και το νόμο. Θυμίζουμε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ είχαν καταψηφίσει τις συγκεκριμένες διατάξεις, με το πρώτο να δεσμεύεται πως όταν γίνει κυβέρνηση θα τις καταργήσει. 

Δικαιολογημένη λοιπόν η απουσία της Δανάης Γκούμα από το συμβούλιο, αδικαιολόγητο το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση για τη στάση και τη μουγκαμάρα τους.

Σε ότι αφορά το «νέο» του Γιώργου Αράπογλου, είναι γνωστή η θέση τους υπέρ του σχεδίου Μελισσανίδη, και έχει καταστεί συνηθισμένο φαινόμενο η απουσία του συνόλου της παράταξης, από συγκεκριμένα δημοτικά συμβούλια ή θέματα. Επομένως η απουσία τους δεν αποτελεί, ούτε και αποτελούσε βέβαια κάτι νέο με οποιαδήποτε έννοια. 


Ευτυχία Γαϊτανά, Γιάννης Τομπούλογλου και Νίκος Παπανικολάου, είχαν ή διατηρούν μια λατρεία για το σχέδιο Μελισσανίδη. Περιλαμβάνονται σε εκείνους που δε θέλησαν να προσέλθουν, ή να ενημερώσουν για τη θέση τους στο επίμαχο θέμα της καταδίκης της επίθεσης σε βάρος των συναδέλφων τους.

Ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος τοποθετούμενος προσδιόρισε με σαφήνεια τους υπεύθυνους για την επίθεση, λέγοντας πως «υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, η επίσημη ΑΕΚ».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του αναφερόμενος σε δημοτικούς συμβούλους είπε: «Κάποιοι σήμερα επέλεξαν να κρυφτούν, και επέλεξαν να κρυφτούν για συγκεκριμένους λόγους για να μη πάρουν θέση, γιατί έχουν μάθει να είναι και με τον αστυφύλακα και με  το χωροφύλακα».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου Γιώργος Πάνος χαρακτήρισε την «επίθεση οργανωμένη, τρομοκρατική και εγκληματική όταν κάποιος χτυπάει στο κεφάλι». Και στη συνέχεια δήλωσε πως: «…θεωρώ ηθική αυτουργία την άποψη που εξέφρασε η ΠΑΕ ΑΕΚ σε ότι συνέβη και σε ότι πρόκειται να συμβεί…».

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάλος – Αναγνώστου στη καυστική του τοποθέτηση, τόνισε πως, «Αυτό το πράγμα που έρχεται στη πόλη μας δεν έχει καμιά σχέση με την ΑΕΚ. 


…Δε θέλω να δω αυτούς τους στρατούς, να κυριεύουνε τη πόλη να μπαίνουνε στα σπίτια μας και μες στα μαγαζιά μας. 


…Η σημαντική διαφορά είναι πως η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε θέση, και η θέση που πήρε δε τη τιμά καθόλου. Και όσο δε παίρνει πίσω η ΠΑΕ ΑΕΚ αυτό το επαίσχυντο κείμενο, θεωρώ ότι είναι σκλαβωμένη και υποχείριο των συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, που είναι αλλότρια προς τα συμφέροντα της ΑΕΚ»

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ανανιάδης κατήγγειλε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Είπε συγκεκριμένα ότι, «Σήμερα το πρωί επισκέφτηκαν το χώρο της καθαριότητας δυο άνθρωποι, φίλαθλοι δε ξέρω τι, κινούμενοι προς τα μέσα, αρχίσανε να τα βάζουνε με τους εργαζόμενους του δήμου, φύγετε από δω, θα τα γκρεμίσουμε όλα, θα τα κάνουμε θα τα ράνουμε…».

Ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Καλαμπόκης επισήμανε πως «ο φασισμός δεν εμφανίζεται πάντα με τη σβάστικα, μπορεί κάποιες φορές να καλύπτεται κάτω από τη σημαία του δικέφαλου, του τριφυλλιού ή του θρύλου, παραμένοντας πάντα φασισμός, γιατί η πρακτική είναι αυτή που δίνει το χαρακτηρισμό… 


Κάποιοι αφιονισμένοι τραμπούκοι που υπηρετούν τα συμφέροντα του αφεντικού  τους, έχουν βαλθεί να μετατρέψουν τις γειτονιές μας σε μια μαφιόζικη ζώνη. Η μαφία να θυμίσω… είναι ένα είδος οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο όχι μόνο επιδίδεται σε διάφορα παράνομα πεδία, αλλά επίσης προσπαθεί να ασκήσει κυριαρχία. Βρείτε μου διαφορές μεταξύ της μαφίας και των ενεργειών των τραμπούκων».

Ο Βασίλης Παπακώστας απάντησε επαρκέστατα στη τοποθέτηση Ντάτση, που ανάμεσα σε άλλες αλχημείες αμφισβήτησε τι κρίθηκε στο β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών και είπε: 

«…Χωρίς τις έξη προϋποθέσεις που ο δήμος έχει βάλει για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης, δεν είναι αποδεκτό το έργο αυτό στη πόλη. 


Υπεύθυνοι πραγματικά για τη σωματική ακεραιότητα και τη δική μου και του δημάρχου, και των μελών, είναι απολύτως η κυβέρνηση… ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ο Δημήτρης Μελισσανίδης, οι θεσμοί που ανέφερα πριν μιας οργανωμένης όσο μπορεί να είναι πολιτείας, και είναι επίσης όσοι αδιαφορούν και δε παίρνουν θέση απέναντι σε αυτή τη κατάσταση, και δεν αισθάνονται την ανάγκη να υπερασπιστούν τα ζητήματα δημοκρατίας που έχουν προκύψει… 


Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μας πτοήσουν τραμπουκισμοί, τέτοιες ενέργειες, εκφοβισμοί κλπ και να εγκαταλείψουμε αυτό που πιστεύουμε… Θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό εξυπηρετεί το συμφέρον του πολίτη και γι΄ αυτό είμαστε εδώ».

Η Αλίκη Γαλαζούλα επισήμανε πως «η επίθεση που δεχτήκαμε ήταν καθαρά πολιτική όχι προσωπική, κι έχει να κάνει με τη θέση, τη στάση μας και τις ενστάσεις μας σε σχέση με το συγκεκριμένο γήπεδο».

Ο Μιχάλης Κουτσάκης εκτός από την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης, τόνισε πως «…εδώ δεν ήρθαμε να συζητήσουμε για το γήπεδο και την ΑΕΚ, ήρθαμε να συζητήσουμε για τη θλιβερή…»  (αναφερόμενος σε άστοχη τοποθέτηση που προηγήθηκε).

Ο Χρήστος Κοπελούσος με τη σειρά του καταδίκασε σε όλους τους τόνους την επίθεση.

Ο Απόστολος Κόντος καταδίκασε την επίθεση και πρόσθεσε πως πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Τελευταία άφησα τη τοποθέτηση του Κώστα Ντάτση, καθώς είχε εμφανέστατες  διαφορές από όλες τις άλλες.

Ο φίλτατος κατά τα λοιπά Κώστας Ντάτσης, ο οποίος ήταν και ο μόνος που είχε γραμμένη τη τοποθέτηση του, δε κατάφερε να πει τη λέξη καταδικάζω τα γεγονότα, σε πλήρη αντίθεση με τις σαφέστατες τοποθετήσεις όλων των άλλων παρόντων συμβούλων της αντιπολίτευσης, δηλαδή των Μιχάλη Κουτσάκη, Χρήστου Κοπελούσου, Λύσσανδρου Γεωργαμλή, Απόστολου Κόντου. Περιορίστηκε σε ένα «κανείς δεν επικροτεί τα επεισόδια και τη βία φυσικά…»

Η τοποθέτηση του ατυχώς ήταν περίεργη και αντιφατική. Και το λέω αυτό γιατί προσδιόρισε με αμφισβήτηση αν πρόκειται για οπαδούς της ΑΕΚ, αυτούς που επιτέθηκαν και έδειραν τους συναδέλφους του. Είπε «…φερομένων οπαδών της ΑΕΚ γιατί δε ξέρουμε αν ήταν οπαδοί της ΑΕΚ». Αλλά στη συνέχεια χαρακτήρισε το γεγονός, «τρανή απόδειξη ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι». Για να προτείνει μετά, πως πρέπει οι δαρμένοι να κάτσουν στο τραπέζι με τη κερδοσκοπική ιδιωτική εταιρία «Δικέφαλος 1924», να συζητήσουν και να βρουν τη χρυσή τομή! 

Με όσα είπε αμφισβήτησε μάλιστα και την ετυμηγορία της κάλπης, ξεχνώντας τι και σε τι συνθήκες κρίθηκε στο β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών. 

Εντυπωσιακός ήταν και όταν εξέφρασε τη καινοφανή θεωρία του για δυο μειοψηφίες στις οποίες μάλιστα απέδωσε ίδιες ευθύνες. Κι αυτό ενώ ο επικεφαλής του, Απόστολος Κόντος, είπε ότι η πόλη έχει διχαστεί. 

Είπε  συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα και όχι μόνο η πόλη, παρακολουθεί δυο μικρές μειοψηφίες να δρουν είτε …  είτε στυγνά προμελετημένα. Η μια μικρή μειοψηφία διατυμπανίζει και με πολύ θόρυβο και μερικές φορές και λίγο τραμπούκικα πως θέλει διακαώς το γήπεδο … Η άλλη μικρή μειοψηφία συχνά εκμεταλλεύεται καταστάσεις, ή θολά επιχειρήματα με αποτέλεσμα τη καθυστέρηση της πορείας της κατασκευής του γηπέδου…». 

Άραγε δεν έχει αντιληφτεί πως μόνο μια πλευρά έχει θύματα βίας; Πως λοιπόν ταυτίζει τις δυο πλευρές; Και τι σχέση μπορεί να έχουν οι θύτες με τα θύματα; Και δεν υπάρχουν μειονότητες όταν το θέμα αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα προεκλογικά, και κατά γενική ομολογία καθόρισε το αποτέλεσμα των εκλογών!

Μειονότητα λοιπόν και όχι μειοψηφία, είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία είναι ξένα με το τόπο. 
Μειονότητα είναι οι κατέχοντες μετοχές της «Αγιά Σοφιάς», και στην Ελλάδα, και στη πόλη, και στο δημοτικό συμβούλιο... 
Μειοψηφία είναι οι συνδυασμοί που βρίσκονται στην αντιπολίτευση!

 
Ακολουθεί το βίντεο με το σύνολο της συζήτησης:

     

1 σχόλιο:

  1. Πάλι το κκε φταίει; Οι πολιτικοί φίλοι του δημάρχου από τη ΛΑΕ που από το φεβρουάριο μέχρι τον ιούλιο του 2015 είχαν όλο το χρόνο να καταργήσουν το νέο ρυθμιστικό δεν φταίνε σε τίποτα; Και μία ερώτηση: ο δήμαρχος πριν από ένα χρόνο γιατί δεν παρουσιάστηκε στη δίκη για να κλείσει στη φυλακή αυτούς που του επιτέθηκαν την ημέρα των Θεοφανείων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή