.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ο μικρόκοσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου (από τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης)

Οι κ.κ. Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαββίδης, Αλαφούζος.
Πόσο κουραστικό και πόσο ψυχοφθόρο είναι να διαπιστώνεις ότι το ποδόσφαιρο που σου πλασάρουν είναι… χάλια. Να διαπιστώνεις ότι όσοι το διοικούν είναι «παρτάκηδες» και «υπάλληλοι» των «μεγάλων», ενώ οι ομάδες δείχνουν στους φιλάθλους ότι όλα τα κάνουν για τον φίλαθλο αλλά ενεργούν στα εταιρείες. Σου λένε ότι κάνουν μεταγραφάρες, παιχταράδες, πάνε για πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη για να πουλούν εισιτήρια, κασκόλ, φανέλες και στο τέλος να βλέπεις μία… σούπα και πολλά… κρέατα…


Υπάρχει όμως και το χειρότερο. Να βλέπεις τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο να εξελίσσεται και ο δικός σου να συρρικνώνεται και να τρώει τις… σάρκες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ενα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Αγγλικές ομάδες διαπιστώνοντας ότι τα οικονομικά τους δεν βγαίνουν κάνουν κινήσεις προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους από τη δημιουργία μιας… ευρωπαϊκής λίγκας. Ενός πρωταθλήματος δηλαδή στα πρότυπα του ΝΒΑ ακόμα και με την δημιουργία σάλαρι καπ προκειμένου οι πλούσιοι σύλλογοι να μην καταστρέφουν τις άλλες ομάδες. Καλό ε; Οι άνθρωποι στην Αγγλία έχουν ξεφύγει από την καθημερινότητά τους, έχουν ξεφύγει από τα συνήθη προβλήματα που έχουμε εμείς στην Ελλάδα όπως αν θα γίνουν παιχνίδια, πότε θα γίνουν, αν θα μπλεχτεί ένας υπουργός ή αν ο… παππούς του τάδε διαιτητή ήταν κουρέας του «χ» ιδιοκτήτη της «ψ» ομάδας που κινεί τα νήματα.

Την ώρα που στην Αγγλία, αλλά και σε άλλες χώρες που σέβονται τον «πελάτη» (οπαδό), τον «υπάλληλό» τους (ποδοσφαιριστή) και κυρίως το προϊόν (ποδόσφαιρο) και αντίπαλό τους εμείς εδώ «σκοτωνόμαστε» να αλλάξουμε την ΕΠΟ, να αλλάξουμε τη συμφωνία με την NOVΑ, να πάρουμε την ΚΕΔ, να βάλουμε Μέσα να «βομβαρδίζουν» τον κόσμο με το τι κάνει ο «μεγάλος» μας αντίπαλος. Ουσιαστικά τι κάνουνε; Οπλίζουν το χέρι του κάθε οπαδού, με εγκέφαλο και χωρίς. Την ώρα που στην Ευρώπη κοιτούν την μεθεπόμενη μέρα, εμείς θέλουμε να πάρουμε τα κεκτημένα του «ισχυρού», για να γίνει η ομάδα μας «ισχυρός» και να κάνει τα ίδια ή και χειρότερα απ’ ότι έκανε ο προηγούμενος.

Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό, που τα είχε πάρει από την ΑΕΚ και τώρα θέλουν να τα πάρουν από τον Μαρινάκη γιατί υπάρχει το Τσάμπιονς Λιγκ με τα εκατομμύρια. Το όλο πράγμα έχει πάει στο πολύ προσωπικό ανάμεσα Μαρινάκη – Μελισσανίδης – Αλαφούζο – Σαββίδη, έχουν βάλει και τους «στρατούς» που έχουν είτε με οπαδούς, είτε με δημοσιογράφους – πιστολάδες, είτε με έντυπα και γίνεται ο κακός χαμός. Κανείς όμως δεν κοιτάει το κοινό συμφέρον, το γήπεδο που παίζουν και είναι το ποδόσφαιρο. Θέλουν να «σκοτώσουν» τον αντίπαλο για να «φάνε» με χρυσά κουτάλια, αδιαφορώντας αν αυτό θα κάνει καλό στο προϊόν. Είναι κάτι σαν την πολιτική ζωή της χώρας. Κάθε κόμμα που ανεβαίνει κυβέρνηση λέει ένα πράγμα «παραλάβαμε καμένη γη και πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή», ενώ όλη την τετραετία η κάθε αντιπολίτευση λέει «όχι» ακόμα και σε ερωτήσεις αν ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή.

Καμία Κυβέρνηση δεν συνέχισε το έργο ή έστω κάποιο κομμάτι της προηγούμενης, αδιαφορώντας αν αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας. Ολοι θέλουν να ανέβουν για να βουτήξουν την κουτάλα και να χωθούν στο μέλι. Ετσι και στο ποδόσφαιρο. Θέλουν να αρπάξουν την ηγεσία του ποδοσφαίρου και να γεμίσουν νίκες και διακρίσεις αδιαφορώντας για το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Το πιο σωστό; Κάποιος που είναι επάνω ή θέλει να ανέβει, όταν το πετύχει να τραβήξει μία γραμμή και ως «ισχυρός» να βάλει θεμέλια για σωστό ποδόσφαιρο.

πηγή: ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου