.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

«Το πρόβατο ενδιαφέρεται για την ζωή του και ο χασάπης για το κρέας του».

Γράφει ο Σεϊτ Αλντογάν - Δημοσιογράφος

Οι επιδιώξεις και η στρατηγική που έχει χαράξει το καθεστώς της Αγκυρας ξεδιπλώθηκαν ανάγλυφα σήμερα στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ταγίπ Ερνογάν μαζί με τον Πρόεδρο της Γουινέας Αλφά Κοντέ.

Αρχικά να σημειώσουμε την απύθμενη υποκρισία του Τούρκου Προέδρου όταν παρουσιάστηκε αλληλέγγυος στους λαούς της Αφρικής κάνοντας λόγο ότι οι αποικιοκράτες δυτικοί λεηλάτησαν τον φυσικό πλούτο των χωρών της και καταπίεσαν τους λαούς της ξεχνώντας ότι το Τουρκικό κράτος για 90 ολόκληρα χρόνια εκμεταλλεύεται, καταπιέζει και μακελεύει τον Κουρδικό λαό και όχι μόνο.

Και η Γκεμπελική προπαγάνδα του Ερντογάν συνεχίζεται ακάθεκτη. «Οι δυνάμεις του συνασπισμού δεν τηρούν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει» συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζοντας ότι διαθέτει στοιχεία ότι οι "συμμαχικές δυνάμεις" «υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους, του YPG και του PYD. Είναι ξεκάθαρο. Εχουμε επιβεβαιωμένες αποδείξεις, με φωτογραφίες, και βίντεο».


Και τα λέει αυτά ο Τούρκος ηγέτης την στιγμή που είναι αναμφισβήτητες οι στενή σχέση και συνεργασία της κυβέρνησής του με τους ισλαμοφασίστες του ISIS. (Δείτε περασμένη ανάρτηση με τίτλο «Λαθρεμπόριο με το ISIS και τα ψέματα του Ερντογάν»).
Σήμερα και μετά την πρόσφατη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Αγκυρα η τουρκική κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι έστω και φαινομενικά πρέπει να κρατήσει αποστάσεις από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να μην διαταραχθούν οι Ρωσοτουρκικές σχέσεις.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Πούτιν όταν είχαν κλονισθεί σοβαρά οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας με την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, είχε κατηγορήσει -και σωστά- την Αγκυρα ότι επιδίδεται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ISIS. Μπροστά στην νέα γεωπολιτική σκακιέρα που διαμορφώνεται το τουρκικό καθεστώς επιλέγει να διαφοροποιηθεί από τους τζιχαντιστές.

Το ποιο ενδιαφέρον σημείο όμως της τοποθέτησης του Ερντογάν είναι όταν προσπαθεί να θέση στο ίδιο επίπεδο τους ισλαμοφασίστες του  ISIS με Κουρδικές ένοπλες οργανώσεις που πολεμούν το Ισλαμικό κράτος.  

Η σκοπιμότητα αυτής του της ενέργειας είναι προφανείς.  Οι Κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν εδώ και χρόνια το ISIS έχουν εξασφαλίσει διεθνή υποστήριξη. Η Τουρκία από την αρχή και μέχρι σήμερα καλεί την διεθνή κοινότητα να χαρακτηρίσει του Κούρδους αγωνιστές τρομοκράτες, αίτημα που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αποδεκτό. Τώρα και ενόψει της συνάντησης κορυφής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για την Συρία ο Ερντογάν το επανέλαβε: «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν μπορούν να συμμετέχουν στην συνάντηση».
Είναι φανερό ότι εννοεί το Κουρδικό κίνημα. Κάτι που το διαπιστώνουμε και από την συνεχή αιμορραγία που έχει ο Τουρκικός στρατός στα πλαίσια της επιχείρησης  «Ασπίδας του Ευφράτη», κάτι που προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στον Ερτογάν.

Τα τουρκικά στρατεύματα που έχουν εισβάλει στην Συρία εδώ και 3,5 μήνες προσπαθούν να εισβάλουν στην πόλη  Αλ-Μπαμπ για να κόψουν στα δυο τους Κούρδους ώστε να μην δημιουργήσουν μια ενιαία ζώνη.

Όλα δηλαδή αυτά που παρακολουθούμε με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου συνοψίζονται στην Κουρδική παροιμία: «Το πρόβατο ενδιαφέρεται για την ζωή του και ο χασάπης για το κρέας του».

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου