.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Στράτευση στα 18 και 15 Μήνες Θητεία θέλουν την Υποχρεωτική Στράτευση οι Καραβανάδες
 
Ο Φραγκούλης Φράγκος πιάνει το νήμα των αντιδραστικών αλλαγών που άρχισε ο Κώστας Ήσυχος!
Πραγματικά έχουν ξεφύγει… Όπως επισημάναμε σε ανακοίνωση μας πρόσφατα στην συζήτηση που άνοιξε με τη γνωστή αντιδραστικότητα και τον αυταρχισμό της η ΝΔ, όταν δια στόματος του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε ζήτημα Στράτευσης στα 18, κατατέθηκε η συμφωνία τόσο της ακροδεξιάς, δηλαδή των ΑΝΕΛ και των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, όσο και των επικίνδυνων γραφικών της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που ανέβηκαν στο άρμα του εθνικισμού και του μιλιταρισμού.

 
Απαιτώντας μεταξύ άλλων και πολεμικά αεροσκάφη αξίας πολλών δισεκατομμυρίων (δηλώσεις Λεβέντη, παρέμβαση του βουλευτή τους Ιωάννη Σαρίδη στο onalert.gr). Απαιτώντας ακόμη μεγαλύτερο πετσόκομμα μισθών-συντάξεων. Ακολούθησαν νέες δηλώσεις σε μιλιταριστικά σαιτ όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρουσίασε την πρότασή του για εθελοντική στράτευση στα 18, ως μέτρο για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με "νέο αίμα". 
Σε αυτές τις διεργασίες αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που σέρνονται για χρόνια, αλλά διευκολύνει η προπαγάνδα για «θερμό επεισόδιο» ήρθαν να καταθέσουν τις απόψεις τους διαλεκτοί εκπρόσωποι του στρατιωτικού κατεστημένου, που μεταξύ άλλων διεκδικούν εδώ και καιρό πολιτικό ρόλο. Οι στρατηγοί Φραγκούλης Φράγκος Επίτιμος Α/ΓΕΣ, πρώην ΥΕΘΑ και ο Κωνσταντίνος Φράγκος απόστρατος αξιωματικός, σήμερα αρθρογράφος-δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα Άμυνας εμφανίστηκαν στην εκπομπή του Τάσου Παπαδόπουλου στο Kontra Channel.
Από την τοποθέτηση του Φραγκούλη Φράγκου για τα ζητήματα της θητείας και τον ρόλο των ΕΠ.ΟΠ. προκύπτουν πολύτιμα συμπεράσματα για την επίθεση που σχεδιάζεται στα δικαιώματα της νεολαίας, αλλά και τους τρόπους που μηχανεύονται να απαντήσουν στο ζήτημα των Μισθοφόρων Στρατιωτών, ένας απαίσιος θεσμός που συναντά την άρνηση, την απέχθεια και την καταδίκη της νεολαίας.
Ο Φραγκούλης Φράγκος λοιπόν καταρχήν απαίτησε και αυτός «Στράτευση στα 18».
  Δεν υπερασπίστηκε απλώς τη διαχρονική συντηρητική άποψη του στρατιωτικού κατεστημένου που θέλει όσο το δυνατόν μικρότερους ηλικιακά φαντάρους, ώστε να τους εκμεταλλεύεται οικονομικά και εργασιακά όσο περισσότερο μπορεί και να τους προετοιμάζει να θυσιαστούν για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.
Επιπλέον, περιέγραψε το πώς συνδέονται αυτοί οι σχεδιασμοί με τις τελευταίες ρυθμίσεις για τη θητεία που θεσμοθέτησαν Καμμένος-Βίτσας, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση τον Ιούνιου του 2015 ο Κώστας Ήσυχος –τότε υπεύθυνος του τομέα άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρωτής ΥΕΘΑ και μετέπειτα στέλεχος της ΛΑΕ-, αλλά δεν πρόλαβε να το ψηφίσει λόγω Δημοψηφίσματος και εξόδου του από την κυβέρνηση.
Τι λέει λοιπόν ο Φραγκούλης Φράγκος, συνυπολογίζοντας ότι η γενικευμένη εφαρμογή της Στράτευσης στα 18 θα προκαλούσε μεγάλα εμπόδια στην λειτουργία του ίδιου του Στρατού καθώς πως θα λειτουργήσει η ΜΟΜΑ, πως θα προχωρήσουν τα σχέδια του για στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και ανάδειξη του Πατερναλιστικού ρόλου του Στρατού χωρίς μορφωμένους και επαγγελματικά καταρτισμένους στρατιώτες;
Σε αυτούς τους προβληματισμούς απαντά ο Φραγκούλης Φράγκος λέγοντας ότι μπορούν να εφαρμόσουν τώρα την Στράτευση στα 18, σε συνδυασμό με την παράμετρο της εκβιαστικής προσέλκυσης των Εξ Αναβολών –δηλαδή να σβηστούν τα πρόστιμα σε όσους παρουσιαστούν μέχρι το Δεκέμβρη του 2016- που θα τους προμήθευαν όλους αυτούς του γιατρούς-νοσηλευτές-φαρμακοποιούς-δικηγόρους-οικονομολόγους-αρχιτέκτονες-πολιτικούς μηχανικούς-ειδικούς Η/Υ κλπ.
Το δεύτερο που απαιτεί ο Φραγκούλης Φράγκος είναι η επέκταση της Στρατιωτικής θητείας στους 15 μήνες. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά απαντά στο ζήτημα της αύξησης των Μισθοφορικών Δυνάμεων.
Ο ακροδεξιός στρατηγός γνωρίζει τα προβλήματα προσέλκυσης ΟΒΑ και ότι δεν πάει κανείς. 

Τι προτείνει λοιπόν για να ρίξει το κόστος αυτών και να ικανοποιήσει τις όποιες ανάγκες;
Την Υποχρεωτική Στράτευση στους 15 μήνες. Οι 9 μήνες να διατηρηθούν ως απλήρωτη υποχρεωτική στράτευση και να προστεθεί ένα επιπλέον Υποχρεωτικό εξάμηνο που θα παρέχεται ο κατώτερος μισθός!
Δηλαδή, ο ακροδεξιός στρατηγός περιγράφει τη δουλεία, την υποχρεωτική πώληση της εργατικής σου δύναμης στον Στρατό. Ο καθένας μας δε γουστάρει τον Στρατό, λέει αμάν να γλυτώσει και ο Φραγκούλης Φράγκος προτείνει να παραμένεις Υποχρεωτικά άλλους 6 μήνες Μισθοφόρος Στρατιώτης στις Ένοπλες Δυνάμεις! 
Τέλος, ο Φραγκούλης Φράγκος περιγράφει την εγκαθίδρυση του άγριου νεοφιλελευθερισμού και των εργασιακών του σχέσεων στον Στρατό. Ασκεί κριτική γιατί οι ΕΠ.ΟΠ. μονιμοποιήθηκαν και δεν πετάχτηκαν στην Ανεργία μετά από 5-7 χρόνια. Δηλαδή, ο Φραγκούλης Φράγκος θέλει ανακυκλώσιμους Μισθοφόρους Στρατιώτες, που θα πουλούν για ένα κομμάτι ψωμί τα καλύτερα χρόνια τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και μετά θα τους πετούν στα αζήτητα. 
Και όλη αυτή την εργασιακή βαρβαρότητα, την σκληρή εκμετάλλευση της νεολαίας ο Φραγκούλης Φράγκος την ντύνει με τον εθνικιστικό μανδύα, της περνά το φιόγκο της «εθνικής ενότητας».
Μόνο που για εμάς, όσο και να προβάλλουν τον εξωτερικό εχθρό, σημασία έχει πρωτίστως ο εχθρός που βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα. 

Είναι οι επιχειρηματίες, τα κόμματα και οι μεγαλοδημοσιογράφοι τους, οι στρατιωτικοί τσιράκια τους που πήραν τις μίζες από τους εξοπλισμούς και υπέγραψαν όλες τις πολεμικές προμήθειες, αυτοί που συμμετείχαν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αυτοί που μαζί με την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. κάνουν πόλεμο εναντίον των λαών στο όνομα της τρομοκρατίας για να αρπάξουν και ελέγξουν πηγές και δρόμους εμπορίου-ενέργειας, όλοι αυτοί που ονομάζουν ασύμμετρη απειλή όποιον τους αντιστέκεται και προετοιμάζονται να στείλουν ενάντια μας τον Στρατό.
Είναι απλώς πατριδοκάπηλοι όσοι μιλούν για «εθνική ενότητα» και υπερασπίζουν ακροδεξιούς παρανομούντες στρατιωτικούς στα Ναυτοδικεία, όσοι διέταξαν την άσκηση-Καταστολής Πλήθους από τον Στρατό «Καλλίμαχος», όσοι μετέτρεψαν την στρατευμένη νεολαία σε δούλους των στρατιωτικών στις Λέσχες και στις Κατασκηνώσεις τους. 
Ούτε σκέψη για στράτευση στα 18!
Καμιά συμμετοχή στον επιθετικό πόλεμο των κυρίαρχων τάξεων απέναντι στους λαούς.
Καμιά συναίνεση στο αξιόμαχο και στην αποδοτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν να κάνουν μόνο με την εκμετάλλευση των στρατευμένων, την καταστολή του εσωτερικού εχθρού, την επιθετικότητα εναντίον άλλων λαών στο εξωτερικό και το πανηγύρι των κερδών της πολεμικής βιομηχανίας.
Άμεση διακοπή και μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών.
Επιτροπές φαντάρων και ελεύθερος συνδικαλισμός
Κίνημα εργατικό και αντιπολεμικό μέσα κι έξω απ’ το στρατό. Παλεύουμε για ένα αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα που θα στρέψει τα όπλα ενάντια στα καπιταλιστικά κράτη που δολοφονούν.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 215398
http://diktiospartakos.blogspot.com

 



Δείτε το βίντεο από το 14ο λεπτο και μετάΣτρατιωτική Άσκηση ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ - www.kilkistoday.gr
https://www.youtube.com/watch?v=SlF-URQfuoA
ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΝΟΠΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2011/02/blog-post_09.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου