.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία για "δραστηριότητα" περιφέρειας στον Κηφισσό πίσω απ' τα τρόλεϊ

Στο φέισμπουκ και στη σελίδα "Πολίτες υπέρ των ρεμάτων της Αττικής" ο Φίλιππος Δραγούμης καταγγέλει τη δραστηριότητα εργολάβου της Περιφέρειας Αττικής που ετοιμαζόταν να ορμήσει για "καθαρισμό" στη κοίτη του ποταμού στο ύψος του αμαξοστάσιου των τρόλει! Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε πατώντας στο παραπάνω σύνδεσμο που οδηγεί στη σελίδα στο φέισμπουκ.

Ακολουθεί το κείμενο:


Συναγερμός από εχθές το βράδυ! H Maria Yfanti, μέλος της σελίδας μας και κάτοικος νέας Φιλαδέλφειας, κοντά στον Κηφισό, είδε εγκαίρως τις μπουλντόζες της περιφέρειας έτοιμες να ορμήσουν για "καθαρισμό" σε ένα από τα ωραιότερα τμήματα του ποταμού, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά την ειδοποίησή της και τη συζήτηση που έκανε με τον εργολάβο έγινε τηλεφώνημα στον αρμόδιο μηχανικό της περιφέρειας. Αποκαλύφθηκε τελικά πως δεν είχε ο εργολάβος εντολή και άδεια να μπει στο συγκεκριμένο σημείο αυτό κι έτσι απεφεύχθη η επέλαση. Περίεργο όμως γιατί ετοιμαζόταν να κατέβει στην κοίτη.
Αύριο εκκρεμεί συνάντηση που ζητήσαμε στην περιφέρεια: θα αιτηθούμε εγγράφως να μάθουμε όλο το πρόγραμμα των καθαρισμών σε ρέματα ( που καθορίζεται ανάλογα με τα αιτήματα των δήμων), ώστε να μην αιφνιδιαζόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι. Στο σημείο αυτό του Κηφισού, όπου το ποτάμι κάνει έναν μαιανδρισμό, υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα χωρίς κτήρια (πώς ξέφυγε;) και εμφανή τμήματα του Αδριάνειου υδραγωγείου, (φαίνονται στις φωτογραφίες), ζουν αλεπούδες, ασβοί, έρχονται ερωδιοί και φωλιάζουν άγριες πρασινοκέφαλες πάπιες. Υπήρχαν (τουλάχιστον) χέλια και χελώνες που δεν ξέρουμε αν έχουν επιβιώσει από τη ρύπανση. Είναι μια όαση φύσης μέσα στην Αθήνα. Το επισκέφθηκα σήμερα το πρωί, όμως διαπιστώσαμε πως και πάλι υπάρχει αιφνίδιο πρόβλημα ρύπανσης-- τα νερά που εχθές ήταν διαυγή σήμερα ήταν θολά έως σκούρα. Υποψίες πέφτουν και πάλι στην ΕΥΔΑΠ, που έχει βιολογικό καθαρισμό πιο πάνω, στη Λυκόβρυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου