.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ντροπή! Η κυβέρνηση, δορυφόρος των ΗΠΑ, ψήφισε στον ΟΗΕ κατά της κατάργησης των πυρηνικών όπλων

Ιστορική απόφαση (ΟΗΕ) για πυρηνικό αφοπλισμό, παρά το όχι των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους, όπως η Ελλάδα.

Ιστορικό ψήφισμα για ”τη δημιουργία εντός του 2017 ενός δεσμευτικού νομικού οργάνου για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων με στόχο την πλήρη εξαφάνιση τους” υιοθετήθηκε την περασμένη Παρασκευή (23/12) από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

H κυβέρνηση  ΤσίπραΚοτζιά, με τη σιωπηρή συναίνεση όλων των μνημονιακών δυνάμεων, ψήφισε για άλλη μια φορά ”όχι” στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στο ψήφισμα για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων.


Η κυβέρνηση Τσίπρα –  Κοτζιά συντάχθηκε ωμά και ξεδιάντροπα με τη γραμμή των ΗΠΑ, προσβάλλοντας ωμότατα και κατάφωρα την ιστορία της χώρας και τις φιλειρηνικές αντιϊμπεριαλιστικές παραδόσεις του ελληνικού λαού.

Το ιστορικό ψήφισμα του ΟΗΕ, που ανοίγει το δρόμο στον πυρηνικό αφοπλισμό, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία,καθώς 113 κράτη – μέλη του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ, 35 ψήφισαν κατά, ενώ υπήρξαν 13 αποχές. Η υποστήριξη του ψηφίσματος ήταν ισχυρότερη από τις χώρες τις Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε έπειτα απο σχετική απόφαση που είχε ληφθεί στις 27 Οκτωβρίου από την Πρώτη Επιτροπή της Ολομέλειας του ΟΗΕ, η οποία ασχολείται με τον αφοπλισμό και με θέματα διεθνούς ασφάλειας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη νέα συνθήκη, παρά τις έντονες αντιθέσεις ορισμένων πυρηνικοκατόχων κρατών.

Ενδεικτικό των πιέσεων που ασκήθηκαν, προκειμένου να αποτραπεί η υιοθέτηση του ψηφίσματος, ήταν ότι η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σκόπιμα αργά τη νύχτα και ενώ αρκετές διπλωματικές αποστολές είχαν ήδη κλείσει για τα Χριστούγεννα. Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες αλλαγές της ημερομηνίας, λόγω της γραφειοκρατίας στον ΟΗΕ και της πίεσης των ΗΠΑ σε χώρες για να αποσύρουν τη στήριξη τους.

Αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ, με ένα έγγραφο που διένειμαν σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, εν όψει της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής τον Οκτώβριο, προέτρεπαν τους συμμάχους τους να αντιταχθούν στο ψήφισμα και να μποϊκοτάρουν τις διαπραγματεύσεις.

Βασική Πηγή: ”EφΣυν” (27/12), Τάκης Σαράντης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΩΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟ, ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

”Η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να ψηφίσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (23/12) ”όχι” στον πυρηνικό αφοπλισμό, αποτελεί μια απόφαση ντροπή για την ιστορία της χώρας και μεγάλη προσβολή στους φιλειρηνικούς και αντιϊμπεριαλιστικούς αγώνες του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, συντασσόμενη, δυστυχώς, με τις ΗΠΑ και ενεργώντας ως παρακολούθημα και όργανο τους για την διατήρηση των πυρηνικών όπλων και εκ των πραγμάτων για την κλιμάκωση των πυρηνικών εξοπλισμών, που εξήγγειλε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Αριστερά και τις μεγάλες παραδόσεις της αλλά και συντάσσεται με όλο το βρώμικο μπλοκ των εγχώριων κατεστημένων δυνάμεων που ακολουθούν τυφλά και παρακολουθούν πειθήνια τις πιο επικίνδυνες και καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα επιλογές του ιμπεριαλισμού.

Παρά τον ”όχι” των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους, όπως η Ελλάδα, ο ΟΗΕ, με συντριπτική πλειοψηφία 113 ψήφων (35 κατά και 13 αποχές), έλαβε την ιστορική απόφαση για απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, οδηγώντας σε συντριβή το μπλοκ των κυβερνήσεων που θέλουν, προβάλλοντας αστήρικτα προσχήματα, την διαιώνιση των πυρηνικών όπλων.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει κανένα δικαίωμα ερήμην του ελληνικού λαού, εν κρυπτώ, χωρίς καμιά δημοσιότητα αλλά και καμιά συζήτηση στη Βουλή, ενάντια στις όποιες προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος του όσο και αν τις έχει καταντήσει κουρελόχαρτο, να εκθέτει τόσο ωμά και βαρύτατα το όνομα της Ελλάδας στη διεθνή φιλειρηνική γνώμη, συντασσόμενος με τη διατήρηση των πυρηνικών όπλων, που μπορεί να οδηγήσουν στον αφανισμό της ανθρωπότητας.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του αποδεικνύουν ότι διακατέχονται από ακραία διγλωσσία και ακραίο αμοραλισμό και έχουν εξελιχθεί σε μείζονα κίνδυνο για τον τόπο.

Μπροστά στο 2017, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή με την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα και την ήττα όλου του μνημονιακού μπλοκ και των ακροδεξιών αποφύσεων του.”

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
27/12/2016

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου