.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Μελετητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν τα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι Ιησούς δεν υπήρχε

Αναδημοσίευση από το huffingtonpost.gr:

H ημερομηνία γέννησης του Ιησού Χριστού αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές γιορτές του Χριστιανισμού. Αλλά μήπως είναι ο άνθρωπος αυτός που κρύβεται πίσω από την εμφάνιση της μεγαλύτερης θρησκείας του κόσμου;

Ιστορικοί, θεολόγοι και κοσμικοί ακαδημαϊκοί συμφωνούν σε ένα πράγμα: O Iησούς κατά πάσα πιθανότητα υπήρξε σαν άτομο. Αλλά σε αυτό πού διαφωνούν είναι στο κατά πόσο αυτό το υπαρκτό άτομο ήταν ο ξακουστός Θεάνθρωπος, που κάποια στιγμή βρέθηκε στη Γη.

Σε ποιο βαθμό η ζωή του αποτελεί μέρος μίας μεγαλοποιημένης και μυθοποιημένης ιστορίας είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθεί.


Ωστόσο το Rawstory συγκέντρωσε τα στοιχεία που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογράφια και τα οποία θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα:

1) Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που στον 1ο αιώνα στάθηκε ικανή να αποκαλύψει την ύπαρξη του Ιησού. Όλες οι πηγές που αναφέρονται σε αυτόν προέρχονται είτε από τον χριστιανικό είτε από τον εβραϊκό κόσμο.

2) Τα πρώτα γραπτά της Καινής Διαθήκης έχουν πολλές ασάφειες σχετικά με τις λεπτομέρειες που αφορούν στη ζωή του, κάποιες από τις οποίες μάλιστα έχουν εμπλουτιστεί σε μεταγενέστερα κείμενα.

3) Στα Ευαγγέλια υπάρχουν εξίσου αντιφάσεις σχετικά με τη ζωή του

4) Δεν υπάρχει μία σύμφωνη γνώμη ούτς από τους σύγχρονους μελετητές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τον «πραγματικό Ιησού»

5) Οι αναφορές στα 4 Ευαγγέλια (Ματθαίου, Λουκά, Μάρκου και Ιωάννη) για τους αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τον Ιησού είναι όλες περασμένες από δεύτερο χέρι.

Πηγή: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου