.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο από 18-19 Μαρτίου 2017 στην Ξάνθη



3ο Μαθητικό Συνέδριο «Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο» 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του  3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας  στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο από 18-19 Μαρτίου 2017 στην Ξάνθη

Το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας , από τα σχολεία της Αθήνας, θα συμμετάσχει στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα « Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο», μια δράση που για τρίτη χρονιά υλοποιείται από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης . Το Μαθητικό Συνέδριο θα διεξαχθεί  φέτος στην Ξάνθη από 18-19 Μαρτίου και σε αυτό θα πάρουν μέρος σχολεία από όλη την Ελλάδα , την Κύπρο και την Ομογένεια του εξωτερικού. 

Στόχος του Συνεδρίου είναι η δημιουργία ενός επιστημονικού forum μέσω του οποίου οι μαθητές θα διερευνήσουν το ρόλο των Θρησκειών στη σύγχρονη κοινωνία, τη σχέση της Πίστης με την Επιστήμη, της Θρησκείας με την Τέχνη και τη Φιλοσοφία, θα αναπτύξουν έναν γόνιμο προβληματισμό πάνω σε ζητήματα ηθικής καθώς και στη σχέση αυτής με τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και θα αποκομίσουν  γνώσεις τις οποίες θα μεταφέρουν στο Συνέδριο με τρόπο που θα επιλέξουν οι ίδιοι. 

Ο εκπαιδευτικός-θεολόγος του 3ου Γυμνασίου Ν.Φ., κος Γκουτσούλας Χρήστος, στο πλαίσιο εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος, το οποίο υλοποιεί  την σχολική χρονιά 2016-17, θα καθοδηγήσει τους είκοσι πέντε συμμετέχοντες μαθητές από τις τάξεις Β’ και Γ΄ στην εκπόνηση εργασιών , τις οποίες στη συνέχεια θα παρουσιάσουν οι ίδιοι στο Συνέδριο. 

Ενδεικτικά θέματα των παρουσιάσεων των μαθητών του 3ου Γ/σίου Ν.Φ. : α) Tα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής μας και η κοινωνική και ποιμαντική μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας γι αυτά β) Παναγιά η Βουρλιώτισσα γ) Καθεδρικός Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών: Ιστορία & Τέχνη δ) Η αγάπη για τον θεό και τον πλησίον μέσα από τη ζωή του Αγίου Πορφυρίου & της Αγίας Μαρίας Σκόμπτσοβα.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ► http://www.mstheol.edu.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου