.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Αφαιρούν και το δικαίωμα λόγου από τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Η διοίκηση της Φυλακής Κορυδαλλού ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ότι έλαβε εμπιστευτικό έγγραφο από τη Νομική Σχολή του πανεπιστήμιου της Αθήνας, η οποία ζητά να απαγορευτεί στον Δ. Κουφοντίνα να παρέμβει στην εκδήλωση αλληλεγγύης που οργανώνεται αύριο (Τετάρτη, 14 Δεκέμβρη) σε αμφιθέατρο της Σχολής.

Το ίδιο εμπιστευτικό έγγραφο έχει σταλεί και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Δεν πρόκειται για ενέργεια της Αντιτρομοκρατικής της ΕΥΠ/ΚΥΠ, κάποιου εισαγγελέα ή ανακριτή. Οι διοικούντες ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, που διδάσκει (υποτίθεται) τους φοιτητές του ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου και ιδιαίτερα τα δικαιώματα του κατηγορούμενου ή του κρατούμενου πρέπει να γίνονται σεβαστά, μπαίνει επικεφαλής σε μια παράνομη εκστρατεία φίμωσης ενός πολιτικού κρατούμενου.

Και η διοίκηση της Φυλακής, η οποία δεν καλύπτεται από κανένα αυτοδιοίκητο, αλλά ελέγχεται απολύτως από την κυβέρνηση, σπεύδει να ικανοποιήσει αυτό το προκλητικό αίτημα, μεταφέροντας στον Δ. Κουφοντίνα προφορική απαγόρευση και αρνούμενη να του κοινοποιήσει το έγγραφο της Νομικής, με το πρόσχημα ότι είναι εμπιτευτικό.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής οφείλει να πάρει άμεσα θέση. Να μη δοκιμάσει να κρυφτεί πίσω από τους υφισταμένους του στη Φυλακή, που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν οτιδήποτε αν προηγουμένως δεν ρωτούσαν το υπουργείο.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής οφείλει επίσης να πάρει θέση. Αλλιώς θα καταστεί συνένοχος αυτής της προκλητικής απαγόρευσης, που θυμίζει εποχές μοναρχοφασισμού και χούντας.

Ενας κρατούμενος στερείται μόνο του αγαθού της προσωπικής ελευθερίας. Ολα τα άλλα δικαιώματα τα έχει, όπως κάθε άλλος πολίτης. Η εκδήλωση αλληλεγγύης έχει ως αντικείμενο το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζεται στους πολιτικούς κρατούμενους, με την άρνηση να τους χορηγήσουν άδεια. Στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα, που έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο κράτησης πριν από εφτά χρόνια, όχι μόνο αρνούνται την άδεια που δικαιούται ως κρατούμενος, αλλά πλέον αρνούνται και το δικαίωμα στο δημόσιο λόγο. Αυτό δεν πρέπει να περάσει.

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου