.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Η μάχη του ΠΡΙΝ: Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η μάχη για την οικονομική επιβίωση- καταρχήν- και για την κατάκτηση οικονομικής ανεξαρτησίας για να επιτευχθεί η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση και ανανέωση του έντυπου και ψηφιακού ΠΡΙΝ. Πού βρισκόμαστε μέχρι τώρα; Συγκινητική και ελπιδοφόρα είναι η ανταπόκριση φίλων και αναγνωστών του Πριν, διαμέσου του λογαριασμού ενίσχυσης της εφημερίδας (Εθνική Τράπεζα, με ΙΒΑΝ: GR 4801101180000011878413373).

Επίσης, υπήρξε μια κίνηση των καρτών συνδρομητών (εξαμηνιαίες ή ετήσιες) αλλά πολύ μικρότερη των αναγκών και των δυνατοτήτων. Η κυκλοφορία σταθεροποιήθηκε και κατέγραψε και δυνατότητες ανόδου, με πιο χαρακτηριστική την ανταπόκριση των αναγνωστών στο φύλλο της Κυριακής 27/11, όπου με το εξώφυλλο των Τσε και Φιντέλ (που συνάντησε μεγάλη επιδοκιμασία και θετικά σχόλια) το Πριν ανέβασε την κυκλοφορία κατά 20%. Ακόμα, σημαντικό είναι πως έχει αυξηθεί η διακίνηση από οργανώσεις της νΚΑ και του ΝΑΡ, καθώς και από άλλες συλλογικότητες. Θα ήταν πολύ θετικό να πυκνώσουν πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Λέσχης Αναιρέσεις στην Πάτρα, όπου διακινείται και οργανώνεται κάθε Κυριακή πρωί συλλογικό διάβασμα της εφημερίδας. Ή όπως η συζήτηση που διοργάνωσε η Λέσχη Αναιρέσεις στην Αθήνα με μέλη της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας και το Πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που ακολούθησε (17/12).

Συνολικά όμως το Πριν σε καμία περίπτωση δεν έχει βγει από τη ζώνη άμεσου κινδύνου, την ίδια ώρα που η αναγκαιότητα μιας εργατικής αντικαπιταλιστικής αντιπληροφόρησης και σύγχρονης κομμουνιστικής ανάλυσης ενισχύεται ιδιαίτερα. Την ίδια ώρα που σχεδιάζουμε –και θα ανοίξουμε γι’ αυτό ουσιαστική συζήτηση– το ΠΡΙΝ της νέας εποχής. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τη μάχη μέχρι τις 10 Ιανουαρίου κι ελπίζουμε πως όλοι οι σύντροφοι και φίλοι της προσπάθειας του Πριν, με τη μεγάλη διαδρομή και την ακόμα μεγαλύτερη προοπτική θα ανταποκριθούν.

Άμεσα, με ενίσχυση στον παραπάνω αναφερόμενο λογαριασμό (Εθνική Τράπεζα). Με κάρτα ενισχυτή-συνδρομητή, λαμβάνοντας ηλεκτρονικά την εφημερίδα την Κυριακή. Με σταθερή αγορά του ΠΡΙΝ από το περίπτερο. Με διακίνηση της εφημερίδας σε φίλους και συναγωνιστές, σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Με πάρτι, συνεστιάσεις κι άλλες εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση του Πριν. Με συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον του Πριν και της αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης.

πηγη: narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου