.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Φάουλ, Δήμαρχε, φάουλ…

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Οκτωβρίου 2016, ο Δήμαρχος ξέφυγε θαρρώ με τα περί κόσμου και υποκόσμου που ανέφερε.

Είμαι από εκείνους που ευθύς εξαρχής επισήμανα την ανάγκη απόσυρσης των κατηγορούμενων για τη γνωστή υπόθεση του Δεκεμβρίου 2013 από τα δημόσια πράγματα της πόλης και την αφιέρωσή τους στην αντιμετώπιση της δικαστικής τους περιπέτειας. Δεν εισακούστηκα, δέχτηκα και επιθέσεις για την τοποθέτησή μου αυτή, όμως νομίζω η προσπάθειά τους, με κάθε τρόπο από τη μεριά τους, να βρίσκονται στο επίκεντρο της τοπικής ζωής δεν πρέπει να ενισχύεται και από άλλες μεριές, πολύ περισσότερο από την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος φαίνεται να έχει τη γνώμη ότι κάτι τέτοιο τον ωφελεί και θα του χρειαστεί ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.


Όσοι προσπαθούν να υπάρξει το δίπολο Δήμαρχος-κατηγορούμενοι βλάπτουν την πόλη και τον κόσμο της· το πραγματικό δίπολο που πρέπει να αναδειχτεί είναι ο κόσμος και τα προβλήματά του (γενικότερα και ειδικότερα) από τη μια και οι προσπάθειες και οι αγώνες για μια πρώτη αντιμετώπισή τους από την άλλη.

Για τα υπόλοιπα οφείλει να κρίνει – το έχει ήδη κάνει καταρχήν – η Δικαιοσύνη, και θα το κάνει ασφαλώς εντέλει…

Και φυσικά, παρακολουθώντας με προσοχή τις πολιτικές εξελίξεις, δε μου διαφεύγει και το ενδεχόμενο ταύτισης του Δημάρχου, με εκείνους που φαίνεται να συγκρούεται, στο μείζον για την πόλη μας πρόβλημα, εκείνο της εξυπηρέτησης των επιδιωκόμενων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ, αν και με διαφορετικό τρόπο ενέργειας ο καθένας.

Σε αυτή την περίπτωση η σύγκρουση δεν είναι σύγκρουση, αλλά «σύγκρουση» αποπροσανατολισμού του λαϊκού παράγοντα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 σχόλιο: