.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: Ο «ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)


Στην Ιστορία της Ανθρωπότητας υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ολόκληρες περίοδοι έχουν πάρει τ’ όνομα τους από τους μεγάλους άνδρες που τις σημάδεψαν. Υπάρχουν επίσης και περιπτώσεις στις οποίες η δράση ενός προσώπου ταυτίζεται μ’ έναν συγκεκριμένο χώρο αφήνοντας μάλιστα (για καλό ή για κακό) εποχή. Στον χώρο του Αθλητισμού υπάρχουν αρκετά εμβληματικά πλέον άτομα που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους. Δεν εννοούμε τους ιδιοκτήτες, αλλά τα στελέχη των Π.Α.Ε. (κυρίως) και ειδικά αυτά που επιβιώνουν ακόμα και όταν οι ομάδες που «υπηρετούν» αλλάξουν χέρια.

Στον Π.Α.Ο. ήταν ο Μαυροκουκουλάκης. Στον Γαύρο είναι ο Θεοδωρίδης. Στην Α.Ε.Κ. είναι ο Νίκος Στράτος.

Ο Νίκος Στράτος εκτός από μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα είναι και ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών». Ανεξαρτήτως ιδιοκτήτη (μ’ εξαίρεση την περίοδο των Νοτιά, Παππά & Σία) ο Νίκος Στράτος είναι ο άνθρωπος που έχει καταλάβει τα πιο καίρια πόστα. Μετά την δεύτερη επάνοδο Μελισσανίδη του ανατέθηκε η διεύθυνση της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και αυτό παρά το γεγονός ότι στην πρώτη του θητεία στην Α.Ε.Κ. (μαζί με τον Καρρά) ο Μελισσανίδης τον είχε ουσιαστικά παραμερίσει και δεν τον υπολόγιζε παρά την θέση που τυπικά είχε τότε.

Ο Νίκος Στράτος είναι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να είσαι μέλος του Δ.Σ. για να κάνεις κουμάντο. Αρκεί να είσαι ας πούμε Γενικός Διευθυντής και με μια απόφαση του Δ.Σ. μπορείς να λύνεις και να δένεις. Αυτό προκύπτει από το Πρακτικό του Δ.Σ. της 30ης Οκτώβρη 2013 (βλέπε εδώ) με το οποίο το Δ.Σ. αναθέτει την εκπροσώπηση της «Δικέφαλος» όχι στον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κ. Γενεράκη αλλά στον Γενικό της Διευθυντή Ν. Στράτο. 

Θυμόμαστε όλοι μας το κλίμα προσποιητής ευφορίας που προσπαθούσε ο «Τίγρης» και οι άνθρωποι του να δημιουργήσουν το Καλοκαίρι του 2013 για να χρυσώσουν το χάπι του σκόπιμου υποβιβασμού πρώτα στην Β’ και ύστερα στην Γ’ Εθνική. Τότε ακόμη και οι τελευταίοι μέτοχοι της πρώην Π.Α.Ε. συστρατεύονταν για να χτίσουν το νέο σύγχρονο γήπεδο της Α.Ε.Κ. 

Ωστόσο μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν χρειάζεται μόνο ένα γήπεδο για να δίνει τους αγώνες της. Χρειάζεται και προπονητικό κέντρο τόσο για την ίδια όσο και για τα τμήματα υποδομών της. Στην περίπτωση μας το προπονητικό κέντρο ανήκει στην «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Α.Ε.» η οποία είναι ιδιοκτησία του Ν. Νοτιά. Ο τελευταίος είχε (σύμφωνα με όσα γράφονταν τότε) «υποσχεθεί» εκτός από λεφτά για το νέο γήπεδο να εισφέρει στην «αναγεννημένη» Α.Ε.Κ. υπό τον Μελισσανίδη και το προπονητικό των Σπάτων. 

Στις 12 Οκτώβρη 2016 ο Μάριος Τριβιζάς μας ενημέρωνε σχετικά με το νέο πόστο του Νίκου Στράτου ο οποίος είναι πλέον όχι μόνο μέλος του Δ.Σ. της «Μεσογαία Α.Ε.» αλλά και Διευθύνων Σύμβουλος της (βλέπε εδώ). Όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση στο Γ.Ε.ΜΗ. ο Ν. Νοτιάς έδωσε στην ουσία τα κλειδιά της εταιρείας στην οποία ανήκει το προπονητικό κέντρο στον Ν. Στράτο, ο οποίος και εκπροσωπεί την εταιρεία για τα πάντα και παντού. Βέβαια τυπικά συνεχίζει να δεσμεύει με μόνη την υπογραφή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ν. Νοτιάς. Αλλά μόνο τυπικά γιατί καθώς γνωρίζουμε κατοικοεδρεύει μονίμως στις Η.Π.Α. των οποίων και είναι υπήκοος.

Προφανώς και αυτή η αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ. της «Μεσογαία Α.Ε.» δεν είναι μια «αθώα» (χωρίς άλλη σημασία) κίνηση, του τύπου «ψάχναμε ένα ικανό στέλεχος να διευθύνει την εταιρεία και καταλήξαμε στον Ν. Στράτο». Προφανώς και κρύβονται και άλλα σημαντικά ζητήματα πίσω από την τοποθέτηση αυτή, ζητήματα τα οποία επηρεάζουν την ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ. και τα οποία θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν στο άμεσο μέλλον. Σ’ αυτά όμως θα επανέλθουμε εν καιρώ. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως προκύπτει από τον Ισολογισμό του 2013 η «Μεσογαία Α.Ε.» έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία καθιστούν την επιβίωση της προβληματική. Βέβαια δεδομένου ότι δεν έχουν δημοσιευτεί στο Γ.Ε.ΜΗ. οι Ισολογισμοί για το 2014 & το 2015 (γιατί άραγε;) δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν συμβεί αλλαγές στα οικονομικά της μεγέθη.

Καλό θα ήταν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι που χειρίζονται τις τύχες όλης της Α.Ε.Κ. την τελευταία 3ετία να βγούν και να ξεκαθαρίσουν εγκαίρως αυτό το κρίσιμο για την ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ. θέμα.

Υ.Γ. Περισσότερα για το προπονητικό κέντρο των Σπάτων και τις εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτό τον σκοπό βλέπε εδώ.

14 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου