.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Πολιτική Εκδήλωση – Συνάντηση με νόημα και ενωτικές προεκτάσεις

Μαζί στην Παρουσίαση του Βιβλίου της Ν. Βαλαβανη: Αλαβάνος, Γλέζος, Κωνσταντοπούλου, Λαπαβίτσας, Λαφαζάνης, Πορτάλιου. Στην κατάμεστη πλημμυρισμένη με όρθιους αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας (Παν/μιου 22) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (13/12) το απόγευμα με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη “Τρίτο Μνημόνιο: Η ανατροπή μιας ανατροπής”.

Στο πάνελ της παρουσίασης συνευρέθηκαν για πρώτη φορά, μετά από αρκετό καιρό, σε κοινή πολιτική εκδήλωση, η οποία έτυχε πρωτοφανούς ανταπόκρισης από αριστερό προοδευτικό αντιμνημονιακό κόσμο: οι Αλαβάνος, Γλέζος, Κωνσταντοπούλου, Λαπαβίτσας, Λαφαζάνης, Πορτάλιου, ενώ την συζήτηση διεύθυνε ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Στις πρώτες θέσεις της αίθουσας έδωσαν το παρόν οι Γιάννης Βαρουφάκης, Δημ. Στρατούλης, ο Θαν. Σκαμνάκης, ο Αλ. Μητρόπουλος, ο επιτετραμένος της Ρωσικής Πρεσβείας και πολλοί άλλοι και άλλες εξαιρετικοί/ες μέσα στους εκλεκτούς και εκλεκτές που παρακολούθησαν τη βιβλιοπαρουσίαση.


Ο Παναγ. Λαφαζάνης στην παρέμβαση του τόνισε με νόημα ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το πάνελ που επέλεξε η Νάντια για να παρουσιάσει το βιβλίο της, ενώ όσοι και όσες προσήλθαν έδωσαν το παρόν σε μια συζήτηση που θεωρούν ότι είναι κάτι παραπάνω από μια βιβλιοπαρουσίαση. Είναι μια εκδήλωση ελπίδας στους χαλεπούς καιρούς μας, που δείχνει νέους ενωτικούς ριζοσπαστικούς αντιμνημονιακούς αγώνες και προοπτικές για το παρόν και το μέλλον.

Η Νάντια Βαλαβάνη στην ομιλία της συμφώνησε για την ανάγκη ενός μεγάλου μετώπου των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων και μίλησε για το βιβλίο της, τους συνεργάτες της στο Υπουργείο και αυτούς που ηρωικά αποχώρησαν μαζί της, ενώ αναφέρθηκε στις αήθεις επιθέσεις και συκοφαντίες που δέχθηκε και όσους/ες την στήριξαν στις δύσκολες εκείνες στιγμές.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου