.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Καμιά θυσία για την κερδοφορία των Everest

Η ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό εκφράζει οργή και αγανάκτηση για τον άδικο χαμό της εργαζομένης στο EVEREST στη πλατεία Βικτωρίας καθώς επίσης και για τους σοβαρούς τραυματισμούς των υπολοίπων εργαζόμενων του συγκεκριμένου ταχυφαγείου μετά από έκρηξη που προκλήθηκε στο υπόγειο του καταστήματος.

Τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των ταχυφαγείων επιβάλλουν στους εργαζόμενους τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, το τίμημα για την εξασφάλιση των τεράστιων κερδών των συγκεκριμένων αλυσίδων είναι ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Η πολυπόθητη ανάπτυξη που υπόσχεται το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – Ε.Ε – ΔΝΤ υποτίθεται πως θα φέρει νέες θέσεις εργασίας αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κακοπληρωμένη ελαστική απασχόληση σε απάνθρωπες συνθήκες χωρίς την υποτυπώδη ασφάλεια και υγιεινή. Τα αμέτρητα εργατικά ατυχήματα και οι θάνατοι- δολοφονίες αποτελούν για αυτούς ένα στατιστικό νούμερο παράπλευρων απωλειών στο βωμό της ακραίας κερδοφορίας ενώ οι εργαζόμενοι εκτός από ανακυκλούμενοι έγιναν πλέον και αναλώσιμοι .


Οι εκπρόσωποι του υποταγμένου συνδικαλισμού που θρονιάζουν στην ηγεσία της ΓΣΕΕ έχουν μερίδιο ευθύνης για αυτή τη δολοφονία αφού μέχρι σήμερα ,πέρα από τον αδιάφορο χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και τις εθιμοτυπικές παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας που ενίοτε χαρακτηρίζουν απεργίες, όχι απλώς δεν έχουν κάνει τίποτε για να αποτρέψουν αυτά τα εγκλήματα αλλά αντιθέτως βάζουν πλάτη διαρκώς με τη στάση τους για να παραμένει το εργατικό κίνημα σε ύπνωση ενώ αυτοί βροντοφωνάζουν ΝΑΙ στα μνημόνια και την αθλιότητα του εργασιακού μεσαίωνα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά στην κλιμακούμενη εργοδοτική αυθαιρεσία

Καμιά άλλη θυσία για την κερδοφορία

Ας μην μείνει και αυτή η δολοφονία αναπάντητη

πηγή: pandiera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου