.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Βασιλόπουλος: Ο Δήμος δεν έχει κάνει καμία αίτηση αναίρεσης της άδειας

 

Ο δήμαρχος μάλιστα δεσμεύτηκε ουσιαστικά ότι πλέον δεν θα προσπαθήσει μέσω της δικαιοσύνης να χτυπήσει το έργο αλλά θα διεκδικήσει ότι μπορεί από την κυβέρνηση για την πόλη


Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM διέψευσε κατηγορηματικα ότι έχει καταθέσει ή έχει ξεκινήσει την διαδικασία κατάθεσης αίτησης αναίρεσης της άδειας δόμησης της Αγιά Σοφιάς. Μάλιστα ο Αρης Βασιλόπουλος ο οποίος αύριο παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιας του Χρυσούλα Κάντζου αποκάλυψε ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση η δικαιοσυνη δεν τους δίνει πλέον πολλά περιθώρια να κάνουν κάτι εναντίον του γηπέδου όμως θα παλαίψει πολιτικά για να πάρει πράγματα για την πόλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά ο Άρης Βασιλόπουλος μίλησε στον Βασίλη Βέργη για: 

-τα περί αίτησης αναστολής της άδειας για την «Αγια-Σοφιά»: «Σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας στην εφημερίδα που παρήγαγε αυτό το δημοσίευμα. Δεν μπορώ να μην εκφράσω την αγανάκτησή μου, γιατί αναπαράχθηκε. Είναι ολωσδιόλου ψευδής η είδηση και με συκοφαντεί. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα».

-τα στάση της κυβέρνησης: «Ο Δήμος εδώ και πολύ καιρό έχει καταστήσει σαφές είναι πως υπάρχει ένα πλαίσιο από την πολιτεία για να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματά μας. Υπήρξαν μια σειρά από δεσμεύσεις από την κυβέρνηση. Ο σταθμός μεταφόρτωσης είναι εκεί εδώ και χρόνια, δεν τον έφερε ο Βασιλόπουλος. Έχουμε καταθέσει φάκελο στο ΕΣΠΑ και μελέτες για τη μεταστέγαση του χώρου, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και δεν έχει κάνει τίποτα. Έχουν γίνει επαφές, όχι με τον κ. Τσίπρα προσωπικά, αλλά με άλλα στελέχη και από τις δεσμεύσεις ουδεμία έχει υλοποιηθεί. Υπήρξε ένα συγκεκριμένο πακέτο δεσμεύσεων που εμφανιζόταν μέσω διαρροών πως τα έχουμε πάρει όλα, αλλά τέλη Ιουλίου από τα όσα δίκαια αιτήματα έχουμε κάνει δεν έχει ικανοποιηθεί ούτε ένα. Αυτό δεν αφορά την ΑΕΚ».

-το νόμο που ψηφίστηκε για το γήπεδο: «Ο κάθε επιχειρηματίας στη χώρα που ζούμε, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, μπορούν να διαμορφώνουν τους νόμους με τον τρόπο που θέλουν. Έχουμε μια ελληνική πολιτεία που διαχρονικά νομοθετεί με βάση τα συμφέροντα των κυρίων αυτών.

-τη στάση του Δήμου για το γήπεδο: «Θεωρείται πως ο δήμαρχος είναι τρελός και έχει άλλα συμφέροντα; Ή είμαι τρελός ή κάποιον άλλο λόγο εξυπηρετώ, δηλαδή; Η θέση μας για το γήπεδο από το 2010 είναι σαφής. Ότι το γήπεδο θα έπρεπε να γίνει χωρίς να αφαιρεθεί δασική έκταση του άλσους, να σεβαστεί κάποια δεδομένα της πόλης μας και θεωρούσαμε και θεωρούμε πως σε αυτά η πολιτεία δεν έλαβε πρόνοιες, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο έργο θα επιβαρύνει τη ζωή της πόλης. Θεωρώ πως το έργο θα επιβαρύνει την πόλη. Αυτό είναι αυτονόητο. Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει ανάγκη ενός γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά έχει ανάγκη κι ενός σταδίου που θα φιλοξενεί τα ερασιτεχνικά τμήματα που αυτή τη στιγμή μένουν άστεγα. Αυτό που θα θέλαμε είναι ένα στάδιο της ΑΕΚ, όχι ένα επαγγελματικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Το λένε και φίλα προσκείμενοι στην ΑΕΚ, που έχουν εκλεγεί κιόλας. Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχει κανένα στάδιο. Ένα γήπεδο που φτιάχτηκε το 1930 φτιάχτηκε με όρους εκείνης της εποχής. Όταν φτιάχνεις ένα γήπεδο το 2018, οι πρόνοιες που πρέπει να ληφθούν είναι απαραίτητες».

-το αν θεωρεί πως η ΑΕΚ ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την άδεια: «Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Μπορώ όμως να γνωρίζω ότι όχι μόνο ο δικός μας δήμος, αλλά και Έλληνες πολίτες, μπορούν να έχουν δίκαια αιτήματα και να περιμένουν, ενώ άλλοι μπορούν να υπαγορεύουν νόμους. Ως δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να σέβομαι τους νόμους, αλλά δεν μπορώ να μην έχω άποψη. Θεωρείτε πως η βαρύτητα απέναντι στο νόμο και την πολιτεία είναι ίδια για έναν απλό πολίτη κι έναν μεγαλοεπιχειρηματία; Υπάρχει μια πολιτεία που διαχρονικά για τον κάθε Μελισσανίδη και αντίστοιχα για ανθρώπους άλλων ΠΑΕ διαμορφώνει τη νομοθεσία έτσι όπως θέλουν. Η ιστορία του γηπέδου του Παναθηναϊκού έχει διαστρεβλωθεί γιατί δεν ακυρώθηκε ποτέ η άδεια. Μη συγκρίνουμε μια υποβαθμισμένη περιοχή σαν τον Βοτανικό με το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας».

-το αν προτίθεται να κάνει αίτηση αναστολής της άδειας: «Ο Δήμος θα εξαντλήσει κάθε πολιτικό μέσο προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά του. Οφείλω να συμβουλευτώ τους συνεργάτες και τους δημοτικούς μου συμβούλους. Ο νόμος κατά την προσωπική μου εκτίμηση δεν μας δίνει πολλά περιθώρια, αλλά πολιτικά οφείλουμε και πρέπει να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας».

-το αν έχει πρόβλημα με τον Μελισσανίδη ή την ΑΕΚ: «Γιατί να τα έχω με τον Μελισσανίδη ή με την ΑΕΚ; Γιατί να έχω προσωπικά; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και η στάση μας υπαγορεύεται από το προεκλογικό μας πρόγραμμα και τις θέσεις μας ως παράταξη. Αυτοί που παρουσιάζουν τον κακό Βασιλόπουλο θα πρέπει να δουν γιατί η στάση της δημοτικής αρχής είναι ομόφωνη. Θα πρέπει να σας προβληματίσει αυτό. Επιτρέψτε μας να λειτουργούμε διαφορετικά και να λειτουργούμε με τη συλλογικότητα».

-την πρόσκληση της ΑΕΚ και την απουσία του από τον χθεσινό αγιασμό: «Επιτρέψτε μου να μην το σχολιάσω αυτό. Θα πω απλώς αυτό: όταν κάνεις μια πρόσκληση και 2-3 ώρες πριν την έναρξη βγάζεις δημοσίευμα ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη στο Δήμο και πως θα φέρνεις γεννήτριες, δείχνει τι σκέφτεσαι. Αυτό έγινε μέσω διαρροής».

-τις επόμενες κινήσεις του Δήμου: «Ο Δήμος έχει ένα πλαίσιο αιτημάτων κατατεθειμένο σε υπόμνημα από το Φλεβάρη και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για την πόλη μας. Ο κ. Φλαμπουράρης ξέρει τι ζητά ο Δήμος και είχε δεσμευτεί να ικανοποιήσει ένα πλαίσιο αιτημάτων για την πόλη μας. Αναμένουμε λοιπόν…».

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μη παρουσία του στον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών για την ανοικοδόμηση της «Αγιά-Σοφιάς».

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως δεν γινόταν να παραστεί, από τη στιγμή που δύο ώρες πριν, η ΑΕΚ μέσω διαρροής τόνιζε ότι δεν εμπιστεύεται τη Δημοτική Αρχή, ούτε καν για τον ηλεκτροφωτισμό του οικοπέδου και πως υπήρχαν σκέψεις να «επιστρατευτούν» γεννήτριες για την εκδήλωση.

«Επιτρέψτε μου να μην το σχολιάσω αυτό» είπε αρχικά, αλλά στη συνέχεια, ερωτηθείς αν θεωρεί καλοπροαίρετη την πρόσκληση, ανέφερε: 

«Όταν κάνεις μια πρόσκληση και 2-3 ώρες πριν την έναρξη βγάζεις δημοσίευμα ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη στο Δήμο και πως θα φέρνεις γεννήτριες, δείχνει τι σκέφτεσαι. Αυτό έγινε μέσω διαρροής».

πηγή: aek365.com

2 σχόλια:

  1. Σαν βρεγμένη γάτα ήταν .... Θα βάλει και αυτός μυαλό ... Καμπούρη εσύ που έχεις έγκυρες πληροφορίες κατά ΣτΕ και Πολεοδομία μεριά τι λες, θα εκδοθεί η άδεια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν με λίγα λόγια. Τόσο καιρό σας δούλευα. Έκανα και μια συγκέντρωση για τη δημοκρατία έτσι για τα μάτια του κόσμου για να μη λέτε. Αρκετά έκανα ότι δήθεν αντιστέκομαι. Τώρα που όλα δείχνουν ότι η οικοδομική άδεια είναι διάτρητη και ότι πρόκειται για περιβαλλοντικό σκάνδαλο σταματάω και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Δεν θέλω εκείνο το γήπεδο θέλω ένα άλλο που να είναι στάδιο (άντε να κάνουμε ένα). Για την υπεράσπιση του Άλσους και της πόλης τσιμουδιά. Αφηρημένος καταγγελτικός λόγος απο ένα δήμαρχο που έπρεπε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης μέχρι τέλους. Δεν μας δίνει (λέει) πολλά περιθώρια ο νόμος. Σα να λέει σε ολους εμάς να σταματήσουμε και μην κάνουμε τίποτα. Δεν λειτουργουν οι κοινωνικοί χώροι οι τραμπούκοι αλωνίζουν ελεύθεροι και πανηγυρίζουν και ο Βασιλόπουλος σφυρίζει αδιάφορα. Αλλωστε δεν έχει τίποτα αντιθέσεις με τον Μελισσανίδη και τους όμοιούς του όπως λέει και ο ίδιος. Επιχειρηματίας είναι και κοιτάει τα συμφέροντά του. Εξάλλου δεν είναι και κακό παιδί. Όλοι μαζί οι δημοτικοι σύμβουλοι αποφασίζανε όχι μόνος του. Απίστευτες δηλώσεις.Δεν πειράζει δήμαρχε έφθασε ο καιρός να τελειώνουμε και με σένα. Αποκαλύφθηκες αν και ήταν φανερό απο την αρχή. Θα συνεχίσουμε μόνοι μας. Και όποια και αν είναι η έκβαση αυτού του αγώνα από σήμερα δεν θα μπορείς να την καπηλευτείς. Καληνύχτα κύριε, καλά στέφανα και προσωπική ευτυχία.
    vincent

    ΑπάντησηΔιαγραφή