.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ανοιξε το καπάκι του βόθρου



Πάμε κατευθείαν στο «ζουμί». Ο Καμμένος πήγε στη Βουλή για ν' απαντήσει στην ερώτηση του Γεωργιάδη για την ανάμιξή του στην υπόθεση «Noor 1», με την ψυχολογία του κατηγορούμενου που παραδέχεται ένα μέρος από τα πραγματικά περιστατικά και προσπαθεί ν' αποδείξει ότι δεν διέπραξε αδίκημα. Είχε έτοιμη την απολογία του, γραπτή, και μεγάλο μέρος απ' αυτή αναφερόταν σε ζητήματα Ποινικής Δικονομίας, σημάδι του ότι είχε συνεργαστεί με δικηγόρο. Οπως όμως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις και όταν ο κατηγορούμενος δεν είναι και τόσο… ικανός, διέπραξε ένα χοντρό σφάλμα, που οι αντίπαλοί του το άφησαν να περάσει στο ντούκου, είτε για-τί κι αυτοί δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι είτε γιατί ήθελαν να επικεντρωθούν περισσότερο στην πολιτική και όχι στην ποινικοδικονομική διάσταση (εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν πολιτική υπεραξία).


Είπε ο Καμμένος, για να αποδείξει ότι ενήργησε νόμιμα: «Τι έκανα ακριβώς, λοιπόν; Οταν μου ζήτησε την προστασία διά του δημοσιογράφου κ. Τριανταφυλλόπουλου, επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και του ζήτησα να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο, προκειμένου να δούμε αν κινδυνεύει ή όχι ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Και αυτό έπραξα. Και ο ίδιος ο υπουργός ανέλαβε και έστειλε τον εισαγγελικό λειτουργό, ως όφειλε, για να πάρει κατάθεση. Γιατί με είχε πάρει τηλέφωνο εκείνο το βράδυ τέσσερις και πέντε φορές; Διότι αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός, γιατί φοβόταν για την οικογένειά του».

Από αναφορά εισερχομένων κλήσεων της COSMOTE, που δημοσιεύτηκε από το Unfollow, φαίνεται ότι είναι ο Καμμένος εκείνος που τηλεφωνεί τρεις φορές στις 17.1.2017 το βράδυ στον Γιαννουσάκη και όχι ο Γιαννουσάκης στον Καμμένο. Δεν έχουμε αναφορά εξερχόμενων κλήσεων, για να δούμε αν και ο Γιαννουσάκης τηλεφωνούσε στον Καμμένο στο ίδιο χρονικό διάστημα (μεταξύ 9:00 και 9:40 το βράδυ). Αυτή όμως θα έπρεπε να την δώσει ο ίδιος ο Καμμένος. Οχι μόνο δεν την έδωσε, αλλά στις συνεχείς προκλήσεις του Γεωργιάδη να «ανοίξει» το τηλέφωνό του για να φανεί με ποιους και πότε έχει τηλεφωνηθεί, έκανε το κορόιδο (πράγμα ασυνήθιστο για τον Καμμένο).

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ξεχνώντας τι του είχε πει ο δικηγόρος του να πει, ο Καμμένος παραδέχτηκε: «Ναι, επαναλαμβάνω ότι τηλεφωνήθηκα μαζί του και του ανέφερα και έθεσα το εξής αμείλικτο ερώτημα». Το αμείλικτο ερώτημα δεν το είπε (εν τη ρύμη του λόγου του το… ξέχασε), όμως αυτή η εκδοχή ήταν διαφορετική από την προηγούμενη, ότι του τηλεφωνούσε ο ισοβίτης για να του εκφράσει την αγωνία του πότε θα πάει ο εισαγγελέας να καταθέσει, επειδή φοβόταν για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Και κάτι ακόμα. Ο ισοβίτης τελικά δεν κατέθεσε. Δεν «έδωσε» τον Μαρινάκη. Η εισαγγελέας Τζίβα ξεσπιτώθηκε νυχτιάτικα και έσπευσε στη φυλακή του Αυλώνα, κάθησε τρεις ώρες, αλλά κατάθεση δεν πήρε. Αυτό «κουμπώνει» με τον ισχυρισμό του Γιαννουσάκη ότι ο Καμμένος τον πίεζε να καταθέσει σε βάρος του Μαρινάκη και όχι με τον ισχυρισμό του Καμμένου, ότι τον έπαιρνε με αγωνία ο Γιαννουσάκης και τον ρωτούσε πότε θα πάει η εισαγγελέας για να της δώσει κατάθεση.

Σε άλλο σημείο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, όταν ο Κοντονής απαντούσε σε επίκαιρη ερώτηση του Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ, ο Καμμένος προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, διακόπτοντας τον Παπαθεοδώρου για να πει: «Είπα ότι ειδοποίησα τον υπουργό Δικαιοσύνης για να έρθει εισαγγελέας!».

Ο Κοντονής, μάλλον χωρίς να το καταλάβει, «έδωσε» τον Καμμένο: «Επομένως, ο υπουργός Αμυνας στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί εγκαλείται; Για παρατυπίες; Για υπερβάλλοντα ζήλο; Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Το καθήκον του, όμως, σαν υπουργός και σαν πολίτης το έκανε. Του είπε “δώσε στη δικαιοσύνη αυτά τα πράγματα“ και προφανώς, προσπάθησε να τον ενθαρρύνει με όποιον τρόπο εκείνη την ώρα μπορούσε, για να πράξει αυτά τα οποία έπρεπε να πράξει». Και αυτό συνηγορεί υπέρ του ότι ο Καμμένος τηλεφωνούσε στον Γιαννουσάκη και του ζητούσε να καταθέσει και όχι ο Γιαννουσάκης στον Καμμένο για να του στείλει εισαγγελέα να καταθέσει και να έχει προστασία της ζωής του και της οικογένειάς του.

Μείναμε πολύ σ' αυτή τη λεπτομέρεια γιατί είναι χαρακτηριστική του πανικού που έχει επικρατήσει στο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με «μάρτυρα» έναν ισοβίτη καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών, με ενδιάμεσο έναν «δημοσιογράφο» σαν τον Τριανταφυλλόπουλο και με… «ντετέκτιβ» τον Καμμένο, προσπάθησαν να «βάλουν στο χέρι» τον Μαρινάκη. Μόνο που τους «έβαλε στο χέρι» αυτός.

Ολα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής δείχνουν τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κουβαλήσει 2,5 τόνους ηρωίνη (η πρώτη και τελευταία φορά ήταν άραγε;) να δείχνει τρομερή ευαισθησία και εντιμότητα. Δεν μπορώ να πάρω στο λαιμό μου έναν αθώο, είναι το «ρεζουμέ» στις τοποθετήσεις του, και στην μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να έχει με τον αξιωματικό του Λιμενικού, Π. Χριστοφορίδη, και στην αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και στη συνέντευξη που έδωσε στον Χαραλαμπόπουλο του Unfollow! Πιστεύετε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει τόση ευαισθησία έναντι της ενοχοποίησης του Μαρινάκη; Ρητορικό είναι το ερώτημα, φυσικά. Ομως σημασία δεν έχει τι πιστεύει καθένας από εμάς, αλλά τι μπορεί να σταθεί σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης. Ο Γιαννουσάκης είναι καμμένο χαρτί για το στήσιμο κατηγορίας κατά Μαρινάκη. Στον Τριανταφυλλόπουλο εμφανίστηκε πρόθυμος να «δώσει» τον Μαρινάκη, μετά όμως «έστησε» κανονικότατα τον Χριστοφορίδη, τον Καμμένο και όποιον άλλο ανακατεύτηκε. Ποιο δικαστικό συμβούλιο, λοιπόν, μπορεί ν' απαγγείλει κατηγορία κατά Μαρινάκη, με βάση αυτόν τον -τουλάχιστον αναξιόπιστο- μάρτυρα; Οσο για τα έγγραφα από το Ντουμπάι, άμα δείτε τίποτα να μας… τηλεφωνήσετε. Αλίμονο αν μια από τις κυριότερες διαμετακομιστικές βάσεις του κάθε είδους λαθρεμπόριου (όπλα, ναρκωτικά, καύσιμα κτλ.) χορηγούσε στοιχεία για τέτοιες υποθέσεις. Θα έχανε την αξιοπιστία της έναντι της… εκλεκτής πελατείας της.

Ο Κοντονής μάλλον τα ξέρει όλ' αυτά, γι' αυτό και υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν άφησε την παραμικρή αιχμή κατά του Μαρινάκη. Επαναλάμβανε συνεχώς ότι «όλα θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη». Αντίθετα, ο ασυγκράτητος Καμμένος είναι σε άλλο μήκος κύματος όταν μιλάει για τον Μαρινάκη: «φέρεται να έχει εμπλοκή στη χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου», «εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος “μαύρου“ χρήματος στην Ελλάδα για λαθρεμπόριο πετρελαίου», «υπάρχει εμπλοκή του με κακουργηματική δίωξη από τον Εισαγγελέα Δασκαλόπουλο από τις 5 Σεπτεμβρίου 2016, όπου δυο φορές οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, ο κ. Σταματογιάννος και η κυρία Ρουσσέα που αναλάβανε, έχουν δηλώσει αποχή»!

Για να δώσει, μάλιστα, μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια του, επικαλέστηκε «το έγκριτο Ινστιτούτο Gatestone», θυμίζοντας ότι «είναι το Ινστιτούτο που στήριξε την υποψηφιότητα Τραμπ» (!!), για να υποστηρίξει ότι «το προϊόν των χρημάτων αυτών φέρεται να έρχεται από το Ιράν και πιθανώς και το πετρέλαιο από το οποίο μετέφερε, θα αποτελούσε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας»! Και κάνοντας ένα άλμα από το Ιράν στην Τουρκία, ανέφερε ότι «εμπλέκονται στην υπόθεση τούρκοι έμποροι ναρκωτικών». Κι επειδή, όπως είπε «από την εποχή του Χουσεΐνογλου τούρκοι έμποροι ναρκωτικών με σχεδιασμό από το τουρκικό κράτος έβαζαν ναρκωτικά στην ελληνική κοινωνία, όπως και στα στρατόπεδα», πρόκειται για «μία υπόθεση η οποία αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Αμυνας».

Ακούγοντάς τα αυτά στο Μαξίμου πρέπει σίγουρα να πήραν… ηρεμιστικά. Οχι μόνο γιατί ο Καμμένος «εφοδίασε» το οπλοστάσιο της τουρκικής διπλωματίας με επιχειρήματα, αλλά και γιατί ομολόγησε ότι ανακατεύτηκε με την υπόθεση (και δεν την παρέπεμψε απλώς στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης) υπό την ιδιότητά του ως υπουργού Αμυνας. Μόνο που γι' αυτά τα ζητήματα αρμόδια είναι η ΕΥΠ/ΚΥΠ που δεν υπάγεται στον υπουργό Αμυνας. Ο Καμμένος παραδέχτηκε ότι ενήργησε έξω από κάθε θεσμικό και δικονομικό πλαίσιο. Γι' αυτό σας λέμε ότι εκείνος που πανηγυρίζει περισσότερο από κάθε άλλον είναι ο Μαρινάκης.

Σε πολιτικό επίπεδο, η ΝΔ προσπαθεί να αποσείσει την κατηγορία ότι ενεργεί σαν συνήγορος υπεράσπισης του Μαρινάκη. «Εάν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης –επειδή μας είπατε ότι δεν μιλάμε με ονόματα- είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή» είπε από την αρχή της τοποθέτησής του ο Γεωργιάδης, για να δημιουργήσει το κατάλληλο πολιτικό άλλοθι, επειδή ήταν γνωστές οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενεργούν σαν άνθρωποι του Μαρινάκη.  Ο Καμμένος, αφού είπε για τον Μαρινάκη αυτά που παραθέσαμε παραπάνω, κατέληξε: «Αυτός είναι, λοιπόν, ο επιχειρηματίας τον οποίον έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ». Ο Κοντονής υπήρξε πιο… ευαίσθητος έναντι του… τεκμήριου αθωότητας του Μαρινάκη: «Η Δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ακριβώς ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου!».

Από πότε υπάρχει η παραφιλολογία για εμπλοκή του Μαρινάκη με την υπόθεση του «Nour 1»; Από την πρώτη στιγμή. Εμπόδισε μήπως αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ να υποδεχτεί τον Μαρινάκη ως εκπρόσωπο της «υγιούς επιχειρηματικότητας» που μπαίνοντας στο χώρο των ΜΜΕ θα εκτοπίσει τους παλιούς μιντιάρχες της διαπλοκής; Δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του «Nour 1» πέθαναν ενόσω ήταν κρατούμενοι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε καμιά ευαισθητοποίηση από πλευράς κυβέρνησης; Είδατε τίποτα αποστάσεις από τον Μαρινάκη; Ο Μαρινάκης επισκεπτόταν το Μαξίμου και ο Παππάς συνέτρωγε μαζί του.

Τι έγινε και «άλλαξαν τα κόζα»; Απομακρύνθηκε ο Παππάς από το Μαξίμου και «πήραν κεφάλι» άλλοι παράγοντες της μικρής ηγετικής ομάδας, που επέλεξαν στρατόπεδο αντίθετο απ' αυτό του Μαρινάκη; Πολλές σκέψεις και βάσιμους συλλογισμούς μπορεί να κάνει κανείς, όμως χωρίς ασφαλή δεδομένα θα καταλήξει στη σεναριολογία. Μένουμε, λοιπόν, στο βασικό -και αναντίρρητο- συμπέρασμα. Ανοιξε το καπάκι του βόθρου και η μπόχα της διαπλοκής κατακλύζει τον αστικό κόσμο. Καπιταλιστές, αστικά κόμματα και πολιτικοί, μιντιάρχες, μαφιόζοι, έγιναν ένα αξεδιάλυτο κουβάρι. Ετσι ήταν πάντοτε, αλλά τώρα τους βλέπουμε.
ΥΓ. Ποιοι υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Μαρινάκη; Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, φυσικά, που κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση με τον Λαγό. «Υιοθετώ τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Γιαννουσάκη. Είναι γεγονός αυτό!» είπε ο Λαγός. Χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτ' άλλο;
 

Ενας στο απυρόβλητο (μέχρι τώρα)

«Γιαννουσάκης: Μου κάνει εντύπωση ρε φίλε που έχω πει - και δεν μιλάω για σένα τώρα, μιλάω για τον Καμμένο και τον Μελισσανίδη. Δεν τους ενδιαφέρει αν ο Μαρινάκης είναι αθώος. Δεν τους ενδιαφέρει, δεν με έχουν ρωτήσει ποτέ. Τους ενδιαφέρει μόνο να τον γαμήσουνε. Δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αθώος, ρε φίλε» (…)

Χριστοφορίδης: Ρε, τρελά οικονομικά συμφέροντα και  τρελά πολιτικά συμφέροντα, είναι συμφέροντα, ρε Μάκη. (…) 

Γιαννουσάκης: Ρε μαλάκα, δίνω τους χρηματοδότες και η νομοθεσία τι λέει; Δώσε ότι είναι χρηματοδότης ο Μαρινάκης για να βγεις; Αυτό λέει ο νόμος; Τι λέει; Οχι, να σου πω τι λέει. Οτι θέλει ο Μελισσανίδης και ο Καμμένος να τον γαμήσουν λέει. (…) 

Χριστοφορίδης: Δικαστικός είναι η Τζίβα. Δεν είναι ούτε ο Μελισσανίδης, ούτε ο Καμμένος, ούτε κανένας. Αυτοί βοηθάνε…

Γιαννουσάκης: Ο Μελισσανίδης κουνάει τα νήματα όμως τώρα, μην τρελαθούμε (…)

Χριστοφορίδης: Δεν έχεις καταλάβει το εξής: εσύ είσαι το πιόνι. Δεν το καταλαβαίνεις τι αντίκτυπο έχει και πόσο μεγάλος είναι, είναι τεράστιος ο πόλεμος. Αυτοί οι άνθρωποι, οι πολιτικοί, μια μέρα πάνε με το μέρος του ενός, μία με το μέρος του άλλου.

Γιαννουσάκης: Μαλάκα, δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αθώος, το πιστεύεις;

Χριστοφορίδης: Ο Μελισσανίδης…

Γιαννουσάκης: Δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αθώος.

Χριστοφορίδης: Τι σου λέω; Ο Μελισσανίδης με τον Ιβάν τον Σαββίδη ήτανε φίλοι. Τώρα πλέον, βλέπει ο ένας τον άλλο και αλλάζει στενό. (…) Δηλαδή αν ο Μελισσανίδης έμπαινε φυλακή με κάποιον τρόπο, θα ήταν ίδια η θέση του; Θα πει εσύ είσαι φυλακή, αυτός είναι; Αυτός μια χαρά περνάει, δεν έχει θέμα. Να μπει ο Μαρινάκης φυλακή; Ναι. Θέλει να τον βάλει. (…)

Γιαννουσάκης: Ακου τι τραβάω. Με πήρε του Μελισσανίδη ο Κώστας ο αγγελιοφόρος, με ρώτησε… Δεν ξέρω αν πήγε, τον είδε, τι έγινε. Με ρώτησε αν έχω εμπιστοσύνη σ' αυτόν, τον αγγελιοφόρο δηλαδή, να πάρει τα 10.000.000 αυτός. (…) Κι ο Μελισσανίδης δίνει 10.000.000 για να τον καταστρέψει;

Χριστοφορίδης: Δεν ξέρω τι… ».

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από τον φερόμενο ως τηλεφωνικό διάλογο μεταξύ του ισοβίτη Γιαννουσάκη και του αξιωματικού του Λιμενικού Χριστοφορίδη, που δημοσίευσε (το ηχητικό και την απομαγνητοφώνηση) το Unfollow. Η προσπάθεια του Γιαννουσάκη (που καταγράφει τη συνομιλία) να βγάλει «καθαρό» τον Μαρινάκη και τους άλλους ότι προσπαθούν «να τον χώσουν στη φυλακή» είναι παραπάνω από προφανής. Ομως, εκτός από τον Καμμένο, τον Κοντονή και την εισαγγελέα Τζίβα, ο Γιαννουσάκης λέει ότι στο «στήσιμο» πρωταγωνιστεί και ο Μελισσανίδης, που ρίχνει και χοντρά λεφτά, μάλιστα. Ο Χριστοφορίδης όχι μόνο δε φαίνεται να τον διαψεύδει, αλλά συγκατανεύει κιόλας.

Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά αξιολόγηση των όσων φέρονται να λένε οι Γιαννουσάκης-Χριστοφορίδης. Μας κάνει εντύπωση, όμως, ότι ο Μελισσανίδης έχει μείνει μέχρι στιγμής στο απυρόβλητο. Το όνομά του δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στη Βουλή από τους νεοδημοκράτες. Ούτε ο Μαρινάκης εξαπέλυσε κάποια επίθεση εναντίον του από τα Μέσα που ελέγχει. Το σημειώνουμε απλά και περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια.
 

Χέρι-χέρι με τον Ζούγκλα

Πόσος καιρός πέρασε από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον γνωστό Ζούγκλα (κατά κόσμον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο) για πολιτικό εκβιασμό με μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου και «βρόμικο πόλεμο, με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, κατά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (υποψήφιου δημάρχου Αθήνας) και ανακοίνωνε -διά στόματος Νίκου Βούτση- προσφυγή στη Δικαιοσύνη; Μόλις τρία χρόνια. Περασμένα-ξεχασμένα! Τώρα, ο Τριανταφυλλόπουλος είναι ένας μαχόμενος δημοσιογράφος, χάρη στον οποίο προσεγγίστηκε ο ισοβίτης Γιαννουσάκης και άρχισε να «ξερνάει» την αλήθεια για το «Noor 1», εμπλέκοντας τον Μαρινάκη.

Δεν τόλμησε, βέβαια, κανένας συριζαίος να αναφέρει το όνομα του Τριανταφυλλόπουλου. Κι ο Βούτσης, μολονότι προκλήθηκε από τον Γεωργιάδη, που του θύμισε τις δηλώσεις του την περίοδο που ο Ζούγκλας είχε στοχοποιήσει τον Σακελλαρίδη, προτίμησε να τηρήσει σιγήν ιχθύος. Ο Καμμένος, όμως, δεν φείστηκε επαινετικών αναφορών στον Τριανταφυλλόπουλο, ενημερώνοντας μάλιστα ότι ο τελευταίος υπήρξε και μάρτυρας υπεράσπισής του σε δικαστική αντιδικία με τον Κουρτάκη.

Είναι ο Τριανταφυλλόπουλος αναξιόπιστος; Λάθος ερώτηση. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι αυτός που είναι και δε χρειάζεται συστάσεις από εμάς. Το πρόβλημα αρχίζει όταν ένας υπουργός (Καμμένος) φτιάχνει τρίγωνο με αυτόν τον δημοσιογράφο και μ' έναν ισοβίτη, δρώντας στο παρασκήνιο. Ακόμα και αλήθεια να είναι όσα λένε για τον Μαρινάκη, πλέον φρόντισαν να τα «κάψουν» δημιουργώντας την καλύτερη υπεράσπιση γι' αυτόν.



KONTΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 1 ΙΟΥΛΗ

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου