.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

25 εκ. δολάρια από τον Τραμπ σε φοιτητές που εξαπάτησε με το δήθεν Πανεπιστήμιό του

Σε «φιλικό» διακανονισμό με την αμερικανική Δικαιοσύνη και τους πρώην φοιτητές του «Πανεπιστημίου Τραμπ», οι οποίοι τον είχαν μηνύσει για εξαπάτηση, κατέληξε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ο Τραμπ θα καταβάλει 25 εκατομμύρια δολάρια σε όσους έχουν προσφύγει εναντίον του υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα απάτης.

Με τη συμφωνία αυτή μπαίνει τέλος σε τρεις ομαδικές αγωγές, καθώς και τη δικαστική δίωξη που έχει ξεκινήσει ο εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Σε βάρος του Τραμπ είχαν προσφύγει ομαδικά πρώην φοιτητές του «Πανεπιστημίου Τραμπ» που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν.


Συγκεκριμένα πλήρωσαν έως και 35.000 δολάρια ο καθένας για δίδακτρα αλλά ποτέ δεν έλαβαν τις υπηρεσίες που υπόσχονταν τα φυλλάδια προώθησης της σχολής, η οποία λειτουργούσε από το 2005 μέχρι το 2011. Επιπλέον, το «Πανεπιστήμιο» δεν χορηγούσε αναγνωρισμένα πτυχία.

Ο Τραμπ παρά το γεγονός ότι η υπόθεση ήταν γνωστή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δεν είχε δείξει… σημάδια μεταμέλειας.

Αντίθετα από τον περασμένο Ιούνιο δήλωσε ότι θα ξανανοίξει το πανεπιστήμιο, που είχε κλείσει το 2010 έπειτα από τις καταγγελίες για απάτη. Η διαμάχη προκάλεσε πάταγο μεσούντος του προεκλογικού αγώνα.

Ο Τραμπ προκειμένου να αμυνθεί κατηγόρησε τον δικαστή Γκονζάλο Κουριέλ ότι μεροληπτεί σε βάρος του λόγω της μεξικανικής καταγωγής του.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας USA Today υπάρχουν ακόμη 75 ανοιχτές υποθέσεις εναντίον του Τραμπ, πλέον προέδρου των ΗΠΑ.

Στα τελευταία 30 χρόνια ο 70χρονος επιχειρηματίας έχει εμπλακεί σε 4.000 δικαστικές διεκδικήσεις.

πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου