.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ανεπιθύμητος ο Ομπαμα- ανακοινωση της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας


ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι μία από τα ίδια.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα επιλέγει να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 15-16 Νοεμβρίου, τις ημέρες μνήμης και τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Στις 14 Νοέμβρη ξεκινά ο β’ γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της αξιολόγησης με βασικό στοιχείο τις αλλαγές στα εργασιακά. 

 Η κυβέρνηση εξαγγέλλει «μεταρρυθμίσεις» στην παιδεία για τη δημιουργία ενός σχολείου της αγοράς. Με ένα Λύκειο που λίγοι θα κατορθώνουν να το τελειώσουν,  λιγότεροι θα φτάνουν στο πανεπιστήμιο και η μεγάλη πλειοψηφία θα καταλήγει στις σχολές μαθητείας και θα είναι το απαραίτητο φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που απαιτεί το σύστημα για το ξεπέρασμα της κρίσης. 

Η καταστολή κράτους και κυβέρνησης εντείνεται, η Αθήνα ετοιμάζεται να μετατραπεί με την έλευση Ομπάμα σε «απαγορευμένη» για το λαό πόλη και οι φασιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το δράμα των προσφύγων για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. 

Ούτε εθιμοτυπική είναι η επίσκεψη Ομπάμα, ούτε τυχαία η ημερομηνία. Ο Ομπάμα που ακολούθησε και αυτός τις πολιτικές επεμβάσεων σε όλο τον πλανήτη, έρχεται για να ενισχύσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ σε μια περιοχή που οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί αγριεύουν.  Θέλει να διασφαλίσει τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς. Επιλέγει με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έρθει τις μέρες του Πολυτεχνείου όπως τις αντίστοιχες ημέρες του Πολυτεχνείου του 1999 είχε επιλέξει και τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπίλ Κλιντον να μας επισκεφθεί. 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το «φάντασμα» του Πολυτεχνείου τους στοιχειώνει. Όχι σαν «φάντασμα», αλλά σαν πραγματικότητα στάσης αγώνα και αξιοπρέπειας στο σήμερα. 

Είναι ο αγώνας για να μην περάσει η αντεργατική μεταρρύθμιση και για λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους με αύξηση των αμοιβών. Είναι ο αγώνας για δημόσιο δωρεάν σχολείο και μόρφωση για όλα τα παιδιά. Είναι ο αγώνας  για δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες. Είναι ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο, για την ειρήνη και τη ζωή που μας αναλογεί. Είναι ο αγώνας για  κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες για δικαιώματα, ελευθερίες, προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Είναι ο αγώνας για το σύγχρονο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»
-          Συμμετέχουμε – στηρίζουμε τη διαδήλωση του μαζικού κινήματος ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα με συγκέντρωση την Τρίτη 15/11 στις 5μμ στο Πολυτεχνείο και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

-          Συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου


Εργατική Λέσχη Νέας ιωνίας-Υδραγωγείο

Ελ. Βενιζέλου 84, Κέντρο Νέας Ιωνίας, Άγαλμα της Μητέρας
6973089911, 6940980810

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου