Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Ξεπλένει την Χρυσή Αυγή ο Ν. Παρασκευόπουλος

Αυταπάτες(;): ”Να προσπαθήσουμε να υπαγάγουμε τη Χρυσή Αυγή στους θεσμούς της Δημοκρατίας”

Να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κηυριακής. Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικοκοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.


Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο βουλευτής αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Συγκεκριμένα, για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι η Τουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.

ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Οι δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου όσον αφορά τη ”Χρυσή Αυγή” είναι τουλάχιστον περίεργες, όταν μάλιστα προέρχονται από έναν πρώην Υπουργό της Δικαιοσύνης.

Οι δηλώσεις αυτές παρακάμπτουν ιστορικές διαδρομές, έργα, πράξεις, ρατσιστικές και νεοναζιστικές αντιλήψεις και μοιάζουν να εξωραΐζουν την εικόνα της Χρυσής Αυγής και να προετοιμάζουν την υποδοχή της στο χώρο των δυνάμεων που είναι ”αποδεκτές”, έστω με τις ιδιαιτερότητες τους, από το αστικό κατεστημένο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πολιτικά δεδομένα της χώρας.

Τα ”τείχη” του παραδοσιακού αστικού κόσμου με την Χρυσή Αυγη μοιάζουν να πέφτουν, αν και στην πραγματικότητα ήταν πιο δυσδιάκριτα απ’ όσο έδειχναν.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου