.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Ο ΔΟΛ περνάει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ;

Επιχείρηση διάσωσης του δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη βρίσκεται με επιτυχία σε εξέλιξη στην οποία βασικό ρόλο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες παίζει μαζί με τον Φώτη Μπόμπολα και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Πρόεδρος της Αυγής Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ σε δεύτερη φάση πρόκειται κατά τις ίδιες πληροφορίες να αναμιχθούν και επιχειρηματίες διακείμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον καθόλου εχθρικοί απέναντι του.

Λέτε να το δούμε κι αυτό; να συνδεθεί αμέσως ή εμμέσως ο ΔΟΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό κι αν είναι μετάλλαξη!


Υ.Γ. Ευχόμαστε σε κάθε περίπτωση ότι καλύτερο για τους εργαζόμενους και δημοσιογράφους του ΔΟΛ, ανεξάρτητα από τις όποιες κατά καιρούς διαφωνίες ή και συγκρούσεις με ορισμένους.

Η Iskra παραθέτει στη συνέχεια επίκαιρο ρεπορτάζ από το TVXS για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ:

Το σχέδιο διάσωσης του ΔΟΛ

Παραλλαγή «μοντέλου Μαρινόπουλου» για τη διάσωση του ΔΟΛ έχει μπει στο τραπέζι μετά τη χθεσινή συνάντηση Σταύρου Ψυχάρη, Φώτη Μπόμπολα και Βασίλη Μουλόπουλου, με τη σημερινή μέρα να είναι καθοριστική για τις περαιτέρω εξελίξεις.
 
Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό εάν οι πιστώτριες τράπεζες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπαράκη θα προχωρήσουν στην καταγγελία των άμεσα απαιτητών δανείων του εκδοτικού συγκροτήματος, γεγονός που θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για να περάσει ο ΔΟΛ σε τραπεζικό έλεγχο και να ξεκινήσει η εκκαθάριση εν λειτουργία.
 
Ο ρόλος Μπόμπολα και Μουλόπουλου
 
Το βασικό σενάριο το οποίο συζητείται προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάληψη της οικονομικής και τεχνικής διαχείρισης του υπό εκκαθάριση ομίλου από τον Φώτη Μπόμπολα (σε έναν ιδιότυπο ρόλο εκκαθαριστή – διαχειριστή), την ανάθεση της δημοσιογραφικής ευθύνης στον Βασίλη Μουλόπουλο, «κούρεμα» δανείων και ευρύ πρόγραμμα μείωσης προσωπικού με εθελούσια έξοδο και εν συνεχεία, αν χρειαστεί, και με αναγκαστικές αποχωρήσεις.
 
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή δεν συζητείται η τοποθέτηση κεφαλαίων από την πλευρά Μπόμπολα και «Πήγασου» στον ΔΟΛ, κι έως ότου τουλάχιστον ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ομίλου. Η εμπλοκή Μουλόπουλου, πρώην στελέχους του ΔΟΛ, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν προέδρου της «Αυγής» αποτυπώνει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να μην υπάρξουν μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας και «λουκέτο» στον ΔΟΛ εν μέσω της κορύφωσης της κρίσης στον Τύπο.
 
Η εμπλοκή Μάρη και Φιλιππόπουλου
 
Προοπτικά, το σχέδιο διάσωσης φέρεται να περιλαμβάνει την απόκτηση του -εκκαθαρισμένου πλέον- ΔΟΛ από ένα εταιρικό σχήμα στο οποίο θα μετέχουν εκτός από τον Φώτη Μπόμπολα και οι Δημήτρης Μάρης και Θεοχάρης Φιλιπόππουλος.
 
Ο Δημήτρης Μάρης της 24Media είναι ήδη συνέταιρος με τον Φώτη Μπόμπολα στο Stoiximan, ενώ ορισμένες πηγές συνδέουν την εμπλοκή του στο θέμα του ΔΟΛ και με την πρόσφατη ένταξη στην ηγετική ομάδα της 24Media σε θέση εντεταλμένου συμβούλου του Πέτρου Ευθυμίου, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια στελέχους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
 
Τα δάνεια του ΔΟΛ
 
Τα συνολικά δάνεια του ΔΟΛ, με βάση τον δημοσιευμένο ισολογισμό του 2015, ανέρχονται στα 174 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, είναι άμεσα απαιτητά τουλάχιστον τα 10 εκατομμύρια.
 
Ο μεγαλύτερος πιστωτής του ομίλου είναι η Alpha Bank στην οποία ο ΔΟΛ έχει δάνεια περίπου 98 εκατομμυρίων ευρώ και ακολουθεί η Εθνική με 73 εκατομμύρια ευρώ. Το εκδοτικό συγκρότημα έκλεισε το 2015 με συνολικά ζημιά 22 εκατομμυρίων ευρώ.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου