.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Συνεπεια

από The Snitch

Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει μια συνεπεια στην ΑΕΚ σχεδον σε ολα τα θεματα. Απο το 2013 που ανελαβε τη διαχειρηση ο Μελ και επειτα εχουμε σε καθε τομεα μια λογικη και ευθεια εξελιξη.

Στο θεμα ροστερ ξεκινησαμε με χαβαλεδες και συνεχιζουμε με αυτους. Αν η πρωτη χρονια στη Γ δεν πιανεται κανουμε μαλλον λαθος. ΑΥΤΗ ειναι η βαση για οτι βλεπουμε τα υπολοιπα 3 ετη μιας και απο εκει φανηκε πως θα παει το πραγμα. Πηρες εναν αστειο- το λιγοτερο- που τον βαπτισες προπονητη και πλεον μετα την ΑΕΚ δε βρισκει δουλεια ουτε στα τοπικα Αθηνας. Για να καταλαβουν μερικοι που τον υποστηριζαν για τι επιπεδο μιλαμε. ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ δε προπονει το next big thing. Το ροστερ της Β Εθνικης ειναι που συνεχιζει ακομη και σημερα στην ΑΕΚ: Ανεστης το τερμα σου μεχρι το Δεκεμβριο του 2016, Λαμπροπουλος-Κολοβετσιος το βασικο σου διδυμο στα CB, Μπακακης-Τζανετοπουλος, Γιοχανσον-Αραβιδης,  Πλατελας-Ζοριτς-Μπαρμποσα που επισης ξεκινησαν τη χρονια. ΔΕΚΑ παικτες Β Εθνικης εκ των οποιων μονο ο Σουηδος ειναι για να παιζει στην ΑΕΚ της Α. Μπορει και αλλα παιδια να παιξουν στην Α αλλα οχι στην ΑΕΚ. Στο Κομποτιακο η στη Βεροια μια χαρα ειναι νομιζω ο Κολοβετσιος. Σε αυτους τους 10 κατα καιρους προσθεσες παικταραδες οπως ο θρυλλος Μακολει Κρισαντους, ο Νιντακ, ο Αρθρο (αυτον τον αποκαλεσες και κατ ιδιαν παικτουρα), ο μαραντονα τσεπης (της μικρης) Μπουονανοτε και αλλες ομορφες ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ παλταδουρες τυπου Χριστοδουλοπουλου!  μαζι με κατι υπερβαρους Τζιμπουρ, Αλμειδα, Αινταρεβιτς κλπ.
Μεσα στην 50-60αρια βεβαια στατιστικα σου εκατσαν και 2-3. Οχι οτι ξεχωριζουν απλα κανουν τη δουλεια τους, αλλωτε καλα αλλωτε οχι. Σιμοες, Γκαλο π.χ η ο καλογερος οταν παιζει. Αυτο λεει η στατιστικη: αμα πας σε μια αλανα και παρεις 20 πιτσιρικαδες ο ενας ολο και κατι θα κανει. Σε σχεση παντα με τους αλλους 19 που δε κανουν τιποτα η απλα περιφερωνται στο γηπεδο ασκοπως. Οπως λεει και ο Ξενοφωντας: λίθοι τε καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως μὲν ἐρριμμένα οὐδὲν χρήσιμά ἐστιν.

Στο θεμα προπονητη- που ανεφερα πιο πανω- απλα δειχνουμε οτι και στο θεμα ροστερ: Οτι πιο φθηνο και εξαρτωμενο μπορουμε να βρουμε για να δειχνουμε οτι κατι γινεται. Ετσι ξεκινησε βεβαια. Γιατι στη πορεια ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ μιας και λειτουργει ως μπακαλικο η ΠΑΕ, εχει πληρωσει χρυσα συμβολαια εδω και 2 χρονια για το παγκο και εχει –ΠΛΗΝ GUS- μαζεμενους χαβαλεδες αντι για σοβαρο manager. Κανα 200αρι ο γκασμας, κανα 350αρι ο Gus, 150 ο στελαρας στα πηγαινε ελα + το γιοκα του μεταγραφη λες και η ΑΕΚ ειναι δημοσιο.., 550 ο Τιμουρ και αλλα τοσα περιπου ο Γουιλι ο θερμαστης μας κανουν σκαρτα 2εκκ για 1,5 χρονο δουλεια. Με αυτα τα λεφτα εφερνες προπονητες τυπου και επιπεδου Τομας Σααφ, ΜΕ ΤΟ ΤΕΑΜ τους και ειχες το κεφαλι σου ησυχο.  Το ιδιο ισχυει και για το ροστερ φυσικα: αντι να μοιραζεις 100αρες και 150 αρες δεξια αριστερα σε 50-60  Κρισαντους και Ντιαζ μπορουσες να παρεις 10-15 ΣΟΒΑΡΟΥΣ  παικτες να κανεις δουλεια. 80 χιλιαρικα ο Μακολει, αλλα τοσα ο Μπεεσεβιτς, 400 ο Αλμειδα, 250 ο Πεκχαρτ, λιγο κατω απο 200 ο Αραβιδης ειναι ενα μυριο και επιθετικο δεν εχεις! Κρατα το ρε μεγαλε βαλε και αλλα 500-800 και φερε 2 παικτες των 800 αντε εκκ να τελειωνει το θεμα.Ελεος δηλαδη με τα 5 δεκαρια και τους μπακασετες. Τελευταιο αφηνω το παικτη ουσιας που αμα ειμουν στην ΑΕΚ θα το πουλαγα ΧΤΕΣ. Αν δεν εβρισκα να το πουλησω θα τον ειχα εξεδρα μεχρι να βγει ο ηλιος απο τη δυση. Το Μανταλο το Μεσι της Ξανθης που γελανε τα (αδεια) καθισματα του ΟΑΚΑ. Το ανεκδοτο της ΑΕΚ…

Στα εισητηρια- διαρκειας επισης βλεπουμε συνεπεια. Καναμε μια χρονια και μετα μας πηρε ο κατηφορος που δε λεει να σταματησει. Η ομαδα παιζει στο λευκο ψυγειο που παιρνει 69,000 κοσμο. Εχει στα τελευταια ματς και με τη μπαλλαρα που παιζει μεσο ορο κατω απο 4000 κοσμο. Χτες απο οσο διαβασα κανα τριχιλιαρο με το ζορι. Παιζει λοιπον σε ενα γηπεδο που η παρουσια του κοσμου ΟΛΗ τη σαιζον 15 ματς, γεμιζει λιγο πανω απο το μισο (3Χ15=45 απο τα 69). Αυτο και αν ειναι επιτυχια. Εμεις με διαρκειας και απο τα καλα π.χ το τελευταιο ματς το ειδαμε αν θυμαμαι με τον Ηρακλη. Απο τοτε εγω ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΩ και φανταζωμαι το ιδιο εχει κανει και ο Stevie. Εχουμε φτασει στο σημειο να μην μιλαμε καν αν θα παμε στο γηπεδο ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι ΔΕΝ. Αν περσυ εμπαιναν μεσα με το ΟΑΚΑ φετος οχι μονο μεσα θα μπουν αλλα θα πληρωσουν τρελλα κερατιατικα: αμα θες να νοικιαζεις χλιδες πρεπει να εχεις και το αναλογο εισοδημα. Αλλιως πληρωνε απο τη τσεπη σου ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

Στη ΠΑΕ μια απο τα ιδια. ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ειχαμε και αυτος την εκανε με ελαφρα στη πρωτη σοβαρη ευκαιρια. Στη θεση του βαλαμε ενα χαβαλε δικηγορο 37 χρονων πρωην ποδοσφαιρηστη. Θυμωμαστε ολοι νομιζω τα αποτελεσματα απο το προηγουμενο δικηγορο εκ Λονδινου ιδιας ηλικιας. Δεν ειναι και πολυς καιρος αλλωστε που ο party is over ειναι νυν με κατι κακουργηματα στη πλατη και γιαουρτας. Θα μου πεις ολοι ιδιοι ειναι? Οχι φυσικα. Αλλα CEO σε ποδοσφαιρικη ομαδα στην Ελλαδα 37 χρονων με ΜΗΔΕΝ εμπειρια, οχι μονο στη μπαλλα αλλα γενικα, μονο η ΑΕΚ μπορουσε να εχει.

Τι θα γινει λοιπον? ΤΙΠΟΤΕ δε θα γινει αγαπητοι. Ετσι θα παει το πραγμα μεχρι τελους. Εχω ξαναπει οτι το project ειναι (και πολυ σωστα) η πωληση της ΑΕΚ ΩΣ ΠΑΚΕΤΟ. To πακετο λεει: ιδιοκτητο γηπεδο, ομαδα-εταιρεια καθαρη απο χρεη αρα εκλυστικη, και ονομα κραχτης απο τα 3 μεγαλυτερα στην Ελλαδα.

Για το γηπεδο εχω γραψει απο το καλοκαιρι αν θυμαμαι οτι η αδεια-εργα θα ειναι Q1-2016. Αντε να φθασει Πασχα. Αναλογα εχουμε πει και τη χρηματοδοτηση.

Η ομαδα ΔΕΝ ανακαμπτει και ετσι οπως τα εκαναν πλεον δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΗΜΑ να ασχοληθεις για φετος. ΑΝ (που δεν το βλεπω μιας και μυαλα ΔΕΝ αλλαζουν) υπαρχει νοημα να κανεις κατι αυτο θα ειναι να κλεισεις ΤΩΡΑ προπονητη ΣΟΒΑΡΟ και να τον φερεις ΑΥΡΙΟ. Οπως εκανε η Liverpool περσυ με το Κλοπ γνωριζωντας οτι η περσυνη χρονια ειναι εντελως χαμενη, αλλα δινωντας χρονο στον ανθρωπο να δει τι γινεται και να οργανωσει το club οπως πιστευει. Τα αποτελεσματα τα βλεπουμε σιγα σιγα απο φετος.

Ο Γουιλι σε πηρε στο -2 και σε εχει στο -13 μεσα σε 2 μηνες. Ευκολα κιολας μιας και μεγαλυτερος ΓΚΑΣΜΑΣ απο αυτον δυσκολα εχει περασει απο το παγκο μας. Κοντραρει ανετα το ΒΔΕΛΛΑ σε βλακεια. Ο τυπος ειναι απλα αστειος αλλα ακομη πιο αστειοι ειναι αυτοι που τον κουβαλησαν.
Το ποδοσφαιρο ειναι πολυ απλο αθλημα. Απλα ταλεντο, καλη εκγυμναση που πολλες φορες καλυπτει τις αδυναμιες και την ελλειψη ακομη και του ταλεντου, και ενα τυπο στο παγκο να κραταει τα μποσικα και να επιβαλλει 5 στοιχειωδη πραγματα στο παιχνιδι. Απο τη στιγμη δε που μιλαμε για την Ελλαδα οπου ο μεγαλος αντιπαλος ειναι ο Ντα Κοστα ο Ιντεγε και ο Ουζουνιδης με τον Ματζουρακη !!! τα πραγματα ειναι ακομη πιο ευκολα.

Ακομη πιο απλη ειναι η διοικηση μιας εταιρειας αρκει αυτος που τη διοικει να ζει στο πραγματικο κοσμο και οχι σε αυτον που πλαθει στο μυαλο του. Η εταιρεια ΑΕΚ π.χ για να ειναι σε ενα ανταγωνιστικο επιπεδο θελει ενα Χ budget. 1,2εκκ χονδρικα για προπονητη και team, γυρω στα 5-7εκκ για μεταγραφες και κανα 7-8αρι για τα συμβολαια. Συνολο ας πουμε 15 για την ομαδα και δε ξερω αλλα ποσα για τα διοικητικα: υπαλληλους, γραφεια, προπονητικα, παγια εξοδα κλπ. Ας πουμε 18-20 εκκ αναλογα τη διαχειρηση. Αν τα εχεις αυτα εισαι ανταγωνιστικος, χτυπας πρωταθλημα και κυπελλο, εχεις μια νορμαλ προσελευση στο γηπεδο απο κοσμο και αναλογα μπορεις να δεις τις κινησεις σου στα υπολοιπα εσοδα: χορηγοι, διαφημηση, τηλεοπτικο, μπουτικ κλπ. Μπορει να παρεις σοβαρα το ρολο σου να εχεις εσοδα και απο την Ευρωπη (ξερω ειμαστε large εμεις δε μασαμε) η να κανεις και αλλα 5 πραγματακια σοβαρα, εκτος απο τη γιορτη με το HAGA αυτο το κακασχημο alien που βγαλατε.

Αναλογα στη πορεια οπως θα αγορασεις παικτες, θα πουλησεις κιολας. Ναι υπαρχει αυτο αν θες ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ παικτη δεν ειναι αναγκη ολοι να φευγουν ελευθεροι..

Αυτα προυποθετουν: αποφαση για το budget και οχι γελακια της πλακας οπως λεγαμε περσυ στα κατ ιδιαν, σοβαρα στελεχη στις θεσεις και συνεπεια σε αυτο που πας να κανεις. Σοβαρα στελεχη δεν ειναι ο εμπορικος που εβγαλε στα 15 ευρω ενα USB FLASH 8GB επειδη εχει το δικεφαλλο απανω! Στην αγορα εξω το προιον εχει 6 ευρω και εσεις το δινετε 15? ΑΥΤΗ ηταν η εμπορικη κινηση 4 χρονια στο e-shop η μηπως οτι αναλογα το χρωμα παει και η τιμη στο σορτσακι? Ποσο ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ μπορει να εισαστε? Ουτε ο CEO ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ που ως πρωτη κινηση ηταν να κοπαναει πορτες στο Λεσκοτ και στο manager του για να το παιξει ηγετης. Κατουρα και λιγο ρε Λυσσανδρου..πολυ βαρβατηλα ρε παιδι μου.

ΥΓ Μαζευονται 3 και ο κουκος στα ματς. Για τους 3 ειμαι σιγουρος μιας και βλεπουμε τα νουμερα. Για το κουκο παιζεται. Μηπως – μηπως λεω- να αφηναμε το ψυγειο, και να πηγαιναμε στη Ριζουπολη? 14,000 παιρνει και μια χαρα εδρα θα ειναι. Ο Σωκρατες χαζος ηταν? Η εσεις εκει μεσα- βαση αποτελεσματων- εισαστε πιο γατες?  Σιγουρα λιγοτερα απο τα μισα τα εξοδα (ξερουμε ποσο παει το ΟΑΚΑ δεν φτασαμε χτες στη Γη) και ολοι αυτοι οι χαβαλεδες θα καταλαβαινουν οτι παιζουν σε εδρα και οχι στο μεγαρο μουσικης.  Βεβαια για να γινει αυτο πρεπει καποιος να το παρει αποφαση και να κανει σοβαρη προταση. Γιατι η προηγουμενη που εγινε ουτε για γελια δεν ειναι. Και ας τα ριξατε στον Απολλωνα που δεν σας εδωσε τσαμπα το γηπεδο..

πηγή: dailytripes.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου