.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Στο τέλος θα πούνε «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου το έκλεισες το σπίτι μου»

από Χρήστο Κωνσταντινίδη

Ο Sportdog αναλύει την ήττα της ΑΕΚ στην Τρίπολη, τα χώνει στον Μοράις και εξηγεί γιατί ο ηγέτης της ομάδας πρέπει να αφουγκραστεί το μήνυμα του κόσμου.

Αν και αντίθετος στην ανθρωποφαγία και την προπονητοφαγία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι ο Ζοσέ Μοράις πρέπει να τελειώσει άμεσα από την ΑΕΚ. Πρέπει να φύγει, γιατί κάνει μεγαλύτερο κακό στην ομάδα, η οποία καταρρέει όλο και περισσότερο. Ο Πορτογάλος ήρθε στην Ένωση ως αντικαταστάτης του καταστροφέα, όπως βάφτισαν τον Κετσπάγια. Και καλά, για να παίξει η ομάδα καλύτερα μπάλα. Με τον βοηθό του Μουρίνιο, όχι μόνο καλύτερη μπάλα δεν βλέπουμε, αλλά ούτε και αποτελέσματα. Μαθαίναμε, ότι κάνει καλύτερη δουλειά στα Σπάτα, αλλά οι παίκτες έπεφταν κάτω σαν τα κοτόπουλα από τους τραυματισμούς. Ακούγαμε, ότι επικεντρώνεται στην τακτική, αλλά η Ένωση έφερνε ισοπαλίες ακόμα και σε παιχνίδια που προηγήθηκε (ακόμα και με 2 γκολ, όπως με Ατρόμητο). Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Ο άνθρωπος μετράει 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες στο πρωτάθλημα, όταν ο προκάτοχός του είχε 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.


Ο άνθρωπος δεν μαθαίνει ούτε από τα λάθη του. Στο προηγούμενο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό, παρέταξε την ομάδα με τον ανέτοιμο Αϊντάρεβιτς, τον Μάνταλο δεξί εξτρέμ (όπου έχουμε τονίσει, ότι δεν μπορεί να παίξει) και όταν είδε τα σκούρα (η ομάδα δεν μπορούσε να σκοράρει) έβγαλε τον Πέκχαρτ για να βάλει τον Βάργκας επιθετικό. Στη συνέντευξη Τύπου συμφώνησε σε ερώτηση δημοσιογράφου, ότι το 4-3-3 δεν αποδίδει και ο απίθανος το εφήρμοσε ξανά στην Τρίπολη. Ο Μάνταλος κλείστηκε ξανά και απέδωσε μόνο στο δεύτερο μέρος, όταν το πήρε χαμπάρι (με την ισοφάριση του Αστέρα) και το άλλαξε σε 4-2-3-1 με τον Μπακασέτα να παίξει δεξιά. Η τραγική ειρωνεία στον αγώνα με τον Αστέρα ήταν, ότι η ΑΕΚ, σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι, είχε ευκαιρίες και προηγήθηκε. Πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, παρότι είχε την ψυχολογία με το μέρος της και ισοφαρίστηκε νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Μοράις δεν είχε σχέδιο για να διατηρήσει το μηδέν και να διαχειριστεί το 1-0. Ο Ελευθερόπουλος χτύπησε στο αδύνατο σημείο της ΑΕΚ, τα στόπερ, αφού ο Βράνιες ήταν εμφανές πως δεν έχει εγκλιματιστεί. Φάνηκε από την αντίδραση της άμυνας στα δύο πρώτα γκολ του Αστέρα. Η Ένωση έβγαλε αντίδραση με την ισοφάριση του Πέκχαρτ, αλλά με την αποβολή του Βράνιες ο Πορτογάλος την αποτελείωσε. Έκανε ξανά την πιο κουφή κίνηση. Αντί να ρίξει αμυντικό ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι, για να κρατήσει το σκορ και να διεκδικήσει τη νίκη με αντεπιθέσεις και γεμίσματα με στόχο το κεφάλι του ανεβασμένου Τσέχου (έτσι όπως μπήκε το πρώτο γκολ), περίμενε μέχρι να φάει τρίτο γκολ, για να περάσει τον άλλο τελειωμένο, τον Αλμέιδα, στο 87'. Τί να σου κάνει ο Πορτογάλος σε 3 λεπτά και με αριθμητικό μειονέκτημα; Ή για αγγαρεία τον έβαλε ή για την εμπειρία του χιονισμένου γηπέδου. Βάλε ρε παιδάκι μου μέσα, ένα δεύτερο στόπερ να αντέξεις την πίεση ή έναν αμυντικό χαφ να κρατήσεις το κέντρο. Που είναι ο Γαλανόπουλος, να κρατήσει μπάλα και να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας;

Ο Μοράις λοιπόν πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ. Ίσα, ίσα που η ομάδα είναι χειρότερη και έτσι όπως πάει, με τον Πορτογάλο στον πάγκο, με αυτά τα αποτελέσματα που παίρνει, θα κυνηγά τη σωτηρία. Δεν φταίει όμως το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του Special One. Το λάθος δεν είναι δικό του. Το λάθος είναι της διοίκησης και πρώτου πρώτου, του Δημήτρη Μελισσανίδη που πριν τα Χριστούγεννα δήλωνε, ότι θα τα διορθώσει όλα. Ο κλοιός στενεύει γύρω από τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ και καλό θα κάνει, να αφουγκραστεί τον κόσμο, ο οποίος πλέον δεν πατά στο γήπεδο, ενώ σήμερα οι οργανωμένοι, που μέχρι πρότινος τον στήριζαν και σιωπούσαν, του έστειλαν μήνυμα με το περίφημο πανό για τους «παίκτες λαχεία, ομάδα παρωδία και παραμύθι... Ερχόμαστε». Ας συνειδητοποιήσει, ότι χωρίς σχέδιο και χρήμα ομάδες δεν φτιάχνονται. Γιατί εκεί που οι οπαδοί τον θεωρούν εγγύηση για το μέλλον της ΑΕΚ, στο τέλος θα του τραγουδούν, «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, μού το κλεισες το σπίτι μου».

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου