.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και οι ΑΕΚτζήδες

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Διάβασα προ ημερών σ’ ένα Ενωσίτικο site τον παρακάτω τίτλο: «Ο Ενωσίτης ξεμπροστιάζει το δήμαρχο που είναι πολύ … μικρός για τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΚ και τον κόσμο της» – και μέσα στο καθαυτό, ο Θεός να το κάνει, κείμενο, και τη φράση «Η ΑΕΚ ήταν, είναι και παραμένει τεράστια για τον εκάστοτε δήμαρχο…».

Είναι φανερό απ’ τα παραπάνω γραφόμενα πως οι ΑΕΚτζήδες έχουν ανάγκη από εντατικά μαθήματα Πολιτικής Αγωγής, ώστε να μάθουν καταρχήν και να συνειδητοποιήσουν εν συνεχεία πως ο Δήμος είναι ο αφέντης στην πόλη – πως αυτό το διεκδικούν οι άξιες του ονόματός τους Δημοτικές Αρχές στην Ελλάδα από της Ανεξαρτησίας (1830), και το διεκδικούσαν φυσικά και όσες Δημοτικές Αρχές υπήρξαν άξιες του ονόματός τους και στη Νέα Φιλαδέλφεια από τη δημιουργία της.


Το ίδιο θα συμβεί και τώρα – αλλιώς οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι στον αγώνα τους θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Τι δεν καταλαβαίνουν οι ΑΕΚτζήδες, τα έχουν ξαναζήσει αυτά!

Δεν είχε γοητευτεί η κ. Γαϊτανά, η περασμένη δήμαρχος, από την «Αγιά Σοφιά»; Πώς όμως κατέληξε το πράγμα; Και δεν είχε υπογράψει απλά, είχε γοητευτεί! Το ξαναλέω!

Οι κάτοικοι, που δεν πείθονται για τις αγαθές προθέσεις του Μελισσανίδη, είναι το πρόβλημα, δεν είναι ο Δήμαρχος – και όσο οι των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ κινούνται στις ράγες μιας συμπεριφοράς που αγνοεί τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, όπως δεκαετίες τώρα από τα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών, τα φαραωνικά σχέδιά τους δεν θα έχουν βεβαίως τύχη.

Θέλω να προσθέσω και τούτο: κυνηγώντας τα πολλά θα χάσουν και τα λίγα. Να μην ξεχνούν ότι 14 χρόνια δεν εκπληρώνουν το σκοπό για τον οποίο τους έχει παραχωρηθεί ο χώρος και επομένως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της άρσης της παραχώρησης.

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου