.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Α. Βασιλόπουλος: "η πόλη μας θα σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στο προσφυγικό δράμα"

Η δήλωση του Δήμαρχου Αρη Βασιλόπουλου στη παραπληροφόρηση που για άλλη μια φορά εντέχνα δημιουργήθηκε από μερίδα του τύπου

"Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας δήλωσε χθες ότι ετοιμάζεται κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επειδή από χθες ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου παραπληροφόρησης στην πόλη για να κινητοποιηθούν τα πιο ρατσιστικά και ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν τα εξής :

1. Στην πόλη μας δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα κέντρο φιλοξενίας γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε γκέτο προσφύγων. 

2. Η δημοτική αρχή πράγματι εξετάζει την πιθανότητα συμμετοχής του Δήμου σε πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών για πρόσφυγες, κάτι που εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες γι' αυτούς, ομαλότερη ένταξη και αρμονικότερη συνύπαρξη με την τοπική κοινωνία. Όταν ολοκληρωθεί η διερεύνηση της δυνατότητας αυτής, το
θέμα θα έρθει σε διαβούλευση και σε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου ώστε να υπάρξει ενημέρωση όλων.
3. Η πόλη μας γνωρίζει πολύ καλά από προσφυγιά. Αυτοί που σήμερα λένε ότι οι δικοί μας πρόσφυγες του 22 ήταν Έλληνες σε αντίθεση με τους - μιαρούς ίσως - σημερινούς, είναι ακριβώς οι ίδιοι που ονόμαζαν τους τότε πρόσφυγες "τουρκόσπορους".
Ας δείξουμε λοιπόν την απαραίτητη ψυχραιμία και την αναγκαία ανθρωπιά, ώστε να δούμε πως η πόλη μας θα σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στο προσφυγικό δράμα."
από τη φιλοξενία των προσφυγόπουλων στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου μας 

Τι δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για το πρόγραμμα ενσωμάτωσης των προσφύγων στη χώρα μας

''... σε στενή συνεργασία με την DG ECHO και DG Home έχει εξασφαλιστεί νέα χρηματοδότηση για ακόμα 10.000 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα μέχρι το τέλος του 2017 και παράλληλο κλείσιμο 10 καταυλισμών και 10.000 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα για το 2018 με το αντίστοιχο κλείσιμο καταυλισμών. Από τους 45 καταυλισμούς θα μείνουν οι 23 με μικρούς πληθυσμούς, με εξαίρεση τον Σκαραμαγκά, τον Ελαιώνα και το Σχιστό, επανέλαβε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι μέσα στην εβδομάδα θα επικοινωνήσουν και με τους δημάρχους της Θεσσαλίας για αντίστοιχα προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων, ενώ ετοιμάζονται και οι δήμοι της Κρήτης και της Ν. Φιλαδέλφειας. Επιπλέον, ο υπουργός επισήμανε την προσπάθεια των δήμων να αποκτήσουν αρμοδιότητες για το προσφυγικό "
πηγή: paratiritis-fx.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου