.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): "Φτύνουν" στα μούτρα τη δημοτική αντιπολίτευση…





Τους καλούν μέσω Λ. Γεωργαμλή να πάρουν το πρώτο τους μάθημα…
 

Αναζητείται αξιοπρέπεια!


Τα επιχειρηματικά συμφέροντα αποφάσισαν πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παρέμβουν, για να πετύχουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές, τις αλλαγές που χρειάζονται για να κυριαρχήσουν εκλογικά.

Η πρωτοβουλία τους να καλέσουν για… ενημέρωση την αντιπολίτευση αύριο Δευτέρα, μέσω του Λύσσανδρου Γεωργαμλή ο οποίος ατυχώς αλλά όχι απρόσμενα δέχτηκε να παίξει αυτό το ρόλο, φωτίζει, πως θα επιχειρήσουν να εξελιχτούν τα πράγματα τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Για να τους πάνε όλα δεξιά, τους χρειάζονται δυο πράγματα.

Καταρχήν κι άλλες νομοθετικές, δικαστικές, αστυνομικές και τραμπούκικες, παρεμβάσεις, αποφάσεις, καταστολές ή στραβά μάτια… Όπως επίσης αντίστοιχες αποσιωπήσεις και διαστρεβλώσεις από τα συστημικά ΜΜΕ, πράγμα που είναι ευκολάκι. Οι διαφημίσεις του ΟΠΑΠ να είναι καλά.  

Κατά δεύτερο, να δεχτούν οι σημερινοί αιρετοί που πολιτικά τους εκπροσωπούν, να εξευτελιστούν ανάλογα. Σε τέτοια περίπτωση θα υπάρχουν πάρα πολλοί που δε θα αντέξουν και θα πάνε σπίτια τους. Που δε θα χωράνε στο συνδυασμό της… νίκης. Που δε θα έχουν περάσει την… αξιολόγηση. Που θα καταλάβουν αργά ότι με τη θέληση τους έγιναν, τόσο πολύ αδύναμοι, πολιτικά, κοινωνικά και εκλογικά.

Η αυριανή «ενημέρωση» δημοτικών συμβούλων, από ένα επιχειρηματία που ηγείται μιας εταιρίας, που τα επιχειρηματικά συμφέροντα της έχουν αναθέσει την έκδοση της οικοδομικής άδειας έναντι ποσού 1.750.000 ευρώ, αποτελεί ωμή παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά και πολιτικά πράγματα του δήμου. Αυτοί που θα παραβρεθούν θα γράψουν τα σχετικά βάρη στην εκλογική τους μερίδα…

Δε χτίζονται οικοδομές σήμερα. Θα είχε πλάκα όμως, κάθε τόσο κάποιος υπεργολάβος σε κατασκευή πολυκατοικίας που παρανομεί με τις πλάτες του συστήματος, να φώναζε αιρετούς για να τους ενημερώσει… Κι αυτοί να πήγαιναν.

Στο πρώτο μάθημα που θα πάρουν όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα, ασφαλώς δε θα τους μαλώσουν για την «ανεπάρκεια» που έχουν δείξει ως σήμερα. Αν κανείς έχει διαβάσει τα… εμβόλιμα σχόλια στο κατευθυνόμενο τύπο, θα έχει δει τι τους σέρνουν το τελευταίο διάστημα. Θα είναι ευγενικοί λοιπόν και θα αρκεστούν να τους αφήσουν να διασυρθούν και μόνο με τη παρουσία τους.

Κανείς μέχρι τις εκλογές δε θα τους πει, εσύ δε μου χρειάζεσαι άλλο τώρα.

Κανείς δε θα τους πει είμαστε τα νέα αφεντικά της πόλης κι από αυτή τη στιγμή είστε υπήκοοι μας.

Κανείς δε θα τους πει, μα είστε τόσο ανόητοι πολιτικά που δεχτήκατε να έρθετε μετά από πρόσκληση που σας έγινε μέσω ενός συμβούλου που εδώ και καιρό εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του.  

Κανείς δε θα τους πει ξεχάστε στο εξής πως διεξαγόταν η πολιτική συζήτηση και ζωή μέχρι σήμερα.

Κανείς δε θα τους πει πως στις επόμενες εκλογές, υποψήφιοι θα είναι μόνο όσοι εκείνοι επιλέξουν για το μοναδικό συνδυασμό που θα τους εκπροσωπεί.

Κανείς δε θα τους πει καλώς ήρθατε στο survivor που επιλέξαμε για σας.

Κανείς δε θα τους πει πως υποψήφιος δήμαρχος πιθανότερο είναι να μην είναι κανείς τους, γιατί στο μεταξύ θα έχουν «καεί» στη συνείδηση του κόσμου… και μια «άλλη εντελώς κατάσταση» τύπου Ζάκυνθος… θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις μας.

Η αυριανή συζήτηση όμως έχει κι άλλες πλευρές. Ενημερώνεις κάποιον που δε ξέρει. Ποτέ δεν ενημερώνεις κάποιον που γνωρίζει. Άρα αυτοί που θα μπουν στο κόπο να πάνε ως εκεί, αποδέχονται έμμεσα πως δε γνωρίζουν αρκετά κι έχουν ανάγκη από τη θεία φώτιση...

Η ενημέρωση θα γίνει από κάποιον που έχουν προσλάβει τα αφεντικά, ο οποίος μάλιστα δεν είναι καν τεχνοκράτης. Θα πάνε λοιπόν αιρετοί να τους κάνει μάθημα, ένας ας πούμε υψηλόβαθμος υπάλληλος των επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο οποίος έχει άμεσο οικονομικό συμφέρον από την εξέλιξη της υπόθεσης του ιδιωτικού γηπέδου.

Θα προσέλθουν λοιπόν άνευ όρων όποιοι και όσοι αιρετοί, γνωρίζοντας τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη πόλη εδώ και τρία χρόνια, και οφείλεται σε επιλογές των επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα προσέλθουν ενώ είναι γνωστό σε όλους τους, ότι η πόλη τους τελευταίους σχεδόν δυο μήνες τελεί υπό μια ιδιότυπη κατοχή. Συνταγματικές και δημοκρατικές ελευθερίες είναι σε αναστολή από τους οπαδούς τους. Στη πραγματικότητα κάτω από αυτές τις συνθήκες, όποιος πάει όχι μόνο θα νομιμοποιήσει την υπάρχουσα ανώμαλη κατάσταση, αλλά θα προσέλθει για να δηλώσει άτυπα τη παράδοση του…


1 σχόλιο:

  1. Από ποιούς ακριβώς την αναζητάτε την αξιοπρέπεια; Από αυτούς που πήγαν και φίλησαν το χέρι του Μελισσανίδη πριν τις δημοτικές εκλογές;
    Σοβαρευτείτε κ.Καμπούρη.
    Η αξιοπρέπεια έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή