.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

H Ένωση Γονέων για τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη μείωση των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


Νέα Φιλαδέλφεια, 4-4-2017
Αρ.Πρωτ.: 05/2017

Θέμα: Οι  πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη μείωση των εισακτέων  στις σχολές υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ και τις επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει την έκπληξη και την αντίθεσή της για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες έγιναν δυο μόλις μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις και  τέσσερεις ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για συμμετοχή των μαθητών σε αυτές, μέσω της κατάθεσης των μηχανογραφικών. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε δραστική περικοπή του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ καθώς και η υποχρέωση των υποψηφίων να επαναλάβουν τις εξετάσεις το Σεπτέμβρη στο σύνολο των μαθημάτων σε περίπτωση που δεν θα συμμετάσχουν σε κάποιο εξεταζόμενο μάθημα του Ιουνίου  λόγω προβλήματος υγείας. Η μερική υπαναχώρηση στη συνέχεια για το θέμα της μείωσης του αριθμού των εισακτέων δεν επιλύει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί .

 Το κλίμα αναστάτωσης και απογοήτευσης των φετινών υποψηφίων δεν βοηθά στην ψυχολογική ηρεμία των υποψηφίων. Τα ευαίσθητα θέματα της παιδείας απαιτούν  σωστό  προγραμματισμό και σχεδιασμό. Απαιτείται δημόσια διαβούλευση , έγκαιρη ενημέρωση χωρίς αιφνιδιασμούς και πειράματα. 

Η εκπαίδευση, το σπουδαιότερο ίσως δημιούργηματου ανθρώπου, είναι απαραίτητη συνθήκη για την συνοχή και την πρόοδο μιας κοινωνίας. Ως εκ τούτου οφείλουν όλοι οι εκπρόσωποι  φορέων  της εκπαίδευσης, οργανισμών αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησηςνα συνεργαστούν, να προτείνουν και να βρουν λύσεις για μια Δωρεάν και Ποιοτική Δημόσια Παιδεία ανοιχτή στην κοινωνία και στις ανάγκες της.


                            Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας             Νίκος Τσορβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου