.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ: Η Α.Ε.Κ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΥΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ. (ΑΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ)



Κάθε ανακοίνωση που βγάζει η Π.Α.Ε. για το project του γηπέδου αποπνέει εδώ και καιρό εκνευρισμό. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι το ύφος περισσότερο ταιριάζει στον Καραπαπά και τον Γαύρο και όχι στην Α.Ε.Κ. Εκτός και αν κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε γαυροποιηθεί όλοι για χάρη του «Τίγρη». Από την άλλη κάθε ανακοίνωση πρέπει να στοχεύει στην αποκατάσταση της «αγωνιστικής» ψυχολογίας των πλέον φανατικών, χωρίς την ανοχή των οποίων ακόμη και ο «Τίγρης» είναι τελειωμένος. Το τραγικό, όμως, στην υπόθεση της εκπροσώπησης της Α.Ε.Κ. είναι ότι όσα γράφουν για τους «εχθρούς» του γηπέδου θα μπορούσαν πολύ απλά να ισχύουν και για τους ίδιους. Για την ακρίβεια ισχύουν για τους ίδιους. Γιατί «εχθροί» του γηπέδου που θ’ ανήκει στην Α.Ε.Κ. και θα χρησιμοποιείται απ’ όλα τα τμήματα της Α.Ε.Κ. είναι ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ PROJECT.

Για τελευταία φορά από αυτή την ιστοσελίδα και μόνον για όσους ΔΕΝ έχουν ακόμα καταλάβει ακολουθούν τα παρακάτω.

Στις αρχές του 2015 κάποιοι έκαναν κρυστάλλινα καθαρό στον «Τίγρη» ότι ο τρόπος διαχείρισης του γηπεδικού project είναι λάθος και πως τελικά θα κατέληγε σ’ αδιέξοδο. ΔΕΝ τους άκουσε και συνέχισε να κάνει τις μαϊμουδιές του. Υποτίθεται ότι η πρόσληψη του Ανδριόπουλου ως συντονιστή του έργου ήταν «κίνηση ματ». Έτσι κι αλλιώς αυτός ήταν που «έχτισε» το Καραϊσκάκη και το AEL FC ARENA. Τι διάολο, δεν ξέρει από γήπεδα; Όπως φαίνεται ΔΕΝ ξέρει από ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ γήπεδα. Για να γίνει αυτό κατανοητό θα δώσω σ’ αντιπαραβολή το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικοπέδων τόσο του Γαύρου όσο και της Α.Ε.Κ. 

Όπως προκύπτει από τον Ισολογισμό της «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης Ανακατασκευής και Εκμετάλλευσης Α.Ε.» τον οποίο παρουσιάσαμε εδώ. Στην 5η σελίδα της «Έκθεσης Διαχείρισης του Δ.Σ.» διαβάζουμε ότι: 

«Κύριος του ακινήτου είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.»

Ο ερασιτέχνης Γαύρος είχε στις 21 Απρίλη 2003 υπογράψει με την Γ.Γ.Α. σύμβαση με την οποία είχε μόνο το δικαίωμα χρήσης του γηπέδου. Το δικαίωμα αυτό αποκαλούν οι νομικοί «ενοχικό» και ΔΕΝ δηλώνεται σε καμία Δημόσια Αρχή. 

Στον μήνα επάνω 20 Μάη 2003 ο ερασιτέχνης Γαύρος μεταβίβασε αυτό του το δικαίωμα στην «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης Ανακατασκευής και Εκμετάλλευσης Α.Ε.».

Ανεξάρτητα αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν σύννομη η Οικοδομική Άδεια ΔΕΝ είναι στα στοιχεία της εταιρείας. Από φορολογική ωστόσο άποψη το κόστος κατασκευής του ακινήτου είναι περασμένο στα βιβλία της γιατί πρόκειται για μια περίπτωση «κατασκευής κτιρίου/εγκατάστασης σε ακίνητο τρίτου», δηλαδή, σε ακίνητο που ΔΕΝ ανήκει στον κατασκευαστή.

Στη περίπτωση της Α.Ε.Κ. το ακίνητο ανήκει στην ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ. Της παραχωρήθηκε αρχικά το 1934 και μέχρι το 2003 η παραχώρηση αυτή ΔΕΝ είχε ανακληθεί. Το δικαίωμα που απέκτησε η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ. με το Παραχωρητήριο του 1934 είναι κυριότητας («εμπράγματο») και γι’ αυτό μετεγγράφη στο Υποθηκοφυλακείο. Ο Ν. 3127/2003 με το άρθρο 4 παρ. 2 θέτει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες κάποιος καθίσταται ιδιοκτήτης μέσω της «χρησικτησίας» σε βάρος του Δημοσίου. Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ. πληροί και τις δύο προϋποθέσεις. 

Άρα η «Μάνα Α.Ε.Κ.» έχει το οικόπεδο κατάδικο της. Για τον λόγο αυτό και ΔΕΝ γίνεται να ανακληθεί το Παραχωρητήριο του 1934. Για τον λόγο αυτό η τότε Κυβέρνηση προχώρησε σ’ ένα «λογικό άλμα» επαναπαραχωρώντας το οικόπεδο με το άρθρο 42 του Ν. 4277.2014 όπως της ζήτησε η «επίσημη Α.Ε.Κ.». Οι άσχετοι και επικίνδυνοι που χειρίζονται το project του γηπέδου νόμισαν πως μ’ αυτή την ηλιθιότητα είχαν ξεμπερδέψει με την ιδιοκτησία της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ και πως τώρα μπορούσαν μέσω μιας πλήρως ελεγχόμενης και ποδηγετημένης ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ν’ αρπάξουν το οικόπεδο μ’ ότι αυτό θα είχε πάνω του αρχικά για 49 χρόνια και ποιος ξέρει για πόσα άλλα (αν αναθεωρούσαν την παραχώρηση σ’ αυτούς από την ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ)

Γι’ αυτό και ΔΕΝ επιθυμούν η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ να έχει κανονική και νόμιμη Διοίκηση. Γι’ αυτό χρειάζονται τον Αλεξίου. Για να παρακάμψουν και την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου σκάρωσαν και δύο γνωμοδοτήσεις νομικών σχετικά με το ιδιοκτησιακό. Δυστυχώς γι' αυτούς και εξ' αιτίας του θέματος σχετικά με το οποίο οι νομικοί έπρεπε να γνωμοδοτήσουν αυτές από νομικής άποψης είναι για πέταμα (δηλαδή, εντελώς άχρηστες) και προκαλούν μόνο γέλια σ' όσους τις διαβάζουν. Γιια το μόνο που κάνουν είναι για το ΑΕΚ365 και όσα από τα ΑΕΚτζήδικα μέσα είναι υποχρεωμένα ν' αναπαράγουν ότι τους δίνει έτοιμο η  «επίσημη Α.Ε.Κ.».    
       
Από την αρχή οι «πουθενάδες» διακηρύσσουμε ότι αν «στην ούγια» ΔΕΝ γράφει ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΕΝ μπορεί να βγεί η Οικοδομική Άδεια. ΔΕΝ το κατάλαβαν και τώρα το πληρώνουν. 

Δεν το χωρά ανθρώπου (και μάλιστα ΑΕΚτζή) νους πως είναι δυνατόν ΟΛΑ τα επίσημα έγγραφα να λένε ότι η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ έχει την κυριότητα και αυτοί να την ζητάνε δεύτερη φορά από το Κράτος (Ν. 4277/2014). 

Οι λεκτικές ακροβασίες του Ανδριόπουλου μπορεί να είναι αποτελεσματικές με τους οπαδούς, αλλά ΔΕΝ βοηθούν με τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Γιατί παραχώρηση ΧΩΡΙΣ αντάλλαγμα στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» του οικοπέδου είναι από νομικής άποψης «εκποίηση» την οποία απαγορεύει η Αθλητική Νομοθεσία∙ με ΜΟΝΗ εξαίρεση την απόφαση Δικαστηρίου του άρθρου 825 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (βλέπε άρθρο 7 παρ. 9 Ν. 2725/1999 & άρθρο 5 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ) .

Οπότε… 

Οπότε αν δεν αλλάξει ρότα (πορεία) το όλο project Οικοδομική Άδεια στο όνομα της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» ΔΕΝ βγαίνει. Τώρα αν προλαβαίνουν για φέτος δεν το γνωρίζω. Σίγουρα όμως θα χάσουν την περίοδο διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας.

Αντί επιλόγου δύο απορίες:

Απορία 1η: Πότε θα εκδοθούν οι αποφάσεις σχετικά με την «αγωγή Αργυρόπουλου» (πρωτόδικη) και αυτή του ΣτΕ για την Μ.Π.Ε.; Γιατί αν είναι ευνοϊκές για την «επίσημη Α.Ε.Κ.» ΔΕΝ βγαίνουν για να χαρούμε όλοι; 

Απορία 2η: Σήμερα Δευτέρα έχει 3 μεθαύριο Τετάρτη 5. Αν θυμάμαι καλά μέχρι την Τετάρτη 5 Ιούλη ο Κετσετζόγλου είχε προαναγγείλει την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας. Η απορία μου είναι: «Θα πέσει μέσα η «επίσημη Α.Ε.Κ.» στις διαρροές της; Και αν όχι τι θα φταίει τούτη τη φορά; Η γραφειοκρατία ή μήπως κάποιος μέσα από την Α.Ε.Κ.;».  

03 Ιούλη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

1 σχόλιο:

  1. Από που προκείπτει ότι το οικόπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική λόγω χρησικτησίας; Αν ήταν έτσι γιατί το 2014 επαναχωρείτε; Δεν νομίζω ότι είναι σωστά όλα αυτά, το οικόπεδο ανήκει στο δημόσιο και έχει παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή