.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εκτιμήσεις για τις δημοτικές εκλογές με τα τρέχοντα δεδομένα…



Αυτή τη στιγμή ως δεδομένες υποψηφιότητες έχουμε τέσσερις. Του Χ. Τομπούλογλου, του Α. Κόντου, του Α. Βασιλόπουλου και του προσώπου που θα υποστηρίξει το ΚΚΕ. Μπροστά σίγουρα βρίσκεται ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης Χ. Τομπούλογλου. Και δε θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά από τη στιγμή που εδώ και τρία χρόνια διαγωνίζεται… μόνος του! Φυσικά ως τις εκλογές θα εμφανιστούν κι άλλοι  συνδυασμοί και θα αλλάξουν κι άλλο οι συσχετισμοί.


Η υποψηφιότητα του Α. Κόντου όμως, ήδη του αφαιρεί τη δυνατότητα να παίξει μόνος του στο χώρο της δεξιάς πολυκατοικίας που ως τώρα μονοπωλιακά εξέφραζε. Όχι μόνο του απέσπασε πρόσωπα που μακροχρόνια είναι αδιαμφισβήτητα τοπικά σύμβολα του συντηρητικού χώρου, και αποτελούν μεγάλους συλλεκτήρες ψήφων, αλλά πρόκειται για υποψήφιο που μπορεί άνετα να παίξει και στο χώρο της πολυδιασπασμένης κατά τα φαινόμενα, λεγόμενης κεντροαριστεράς! Αν μάλιστα συνεχίσει να… αφαιμάσσει τον κ. Τομπούλογλου, τότε με Γεωραμλή, Σκαρπαθιώτη και Αντωνόπουλο στο ψηφοδέλτιο, πραγματικά μπορεί να τον καταστήσει ανεξάρτητο… υποψήφιο Δήμαρχο όπως διατείνεται ότι είναι.

Βεβαίως ο ίδιος, όπως κάνουν όλοι όσοι δια της... διαψεύσεως επιβεβαιώνουν το γεγονός, ισχυρίζεται πως είναι ανεξάρτητος. Αλλά πώς να βγει και να παραδεχτεί ότι τοπικά εκπροσωπεί την κυβέρνηση, και ότι κάθε ψήφος στο συνδυασμό του αποτελεί υποστήριξη στην πολιτική της;
Αντίθετα ο κ. Κόντος χωρίς πολιτικό παρελθόν και κομματικές δεσμεύσεις, μπορεί υπό προϋποθέσεις, άνετα να λεηλατήσει συντηρητικές ψήφους που δε θέλουν να επιβραβεύσουν την κυβερνητική πολιτική και στις δημοτικές εκλογές.

Ας μη ξεχνάμε ότι προσκαλεσμένος στην παρουσίαση της «Αγιάς Σοφιάς» ήταν και ο Α. Κόντος! Όπως και ότι στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ είναι και οι δύο υπέρ. Με τη διαφορά ότι ο Χ. Τομπούλογλου στην παρουσίαση του Λ. Γεωργαμλή ξέχασε όχι μόνο τα χρώματα του συνδυασμού του αλλά και τον τίτλο του! Με τον τρόπο αυτό πέτυχε ασφαλώς να ταυτιστεί με τον κ. Μελισσανίδη και τα σχέδια του, πράγμα που εκλογικά δε βαρύνει αντίστοιχα τον Α. Κόντο. Έτσι ειδικά στο β΄ γύρο αν βρεθούν αντιμέτωποι, αυτοί που έχουν επιφυλάξεις για το γήπεδο ασφαλώς θα προτιμήσουν το μετριοπαθή και μετρημένο Α. Κόντο έναντι του Χ. Τομπούλογλου.

Φυσικά το εκλογικό τοπίο δεν έχει συμπληρωθεί, και συνεπώς αυτές οι εκτιμήσεις αφορούν τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή με βάση τη δυναμική των προσώπων. Από την άποψη αυτή θεωρώ όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Και για να είμαι ειλικρινής, αν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Βασιλόπουλος καταφέρει να κινηθεί σωστά, δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση να δω τον Χ. Τομπούλογλου τρίτο και εννοείται εκτός β΄ γύρου! Αντίθετα εκτιμώ πως για... πολλούς λόγους είναι πιθανή μια τέτοια εξέλιξη, όποια κι αν είναι η συνέχεια των υποψηφιοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου