.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τι αναφέρει η τροπολογία Βούρου και ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου.



Η τροπολογία ψηφίστηκε στις 2-2-2012 και ο Δήμος μας δεν εξέφρασε ούτε καν ανησυχία!

 Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής: 

«Στο Ο.Τ 295 του ρυμοτομικού σχεδίου της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο έχει παραχωρηθεί χώρος για τις ανάγκες του αθλητικού σωματείου με τίτλο Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ), επιτρέπονται πέραν των αθλητικών χρήσεων,
σύνοδες χρήσεις των αθλητικών δραστηριοτήτων με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (πχ χώροι ΜΜΕ, χώροι αναψυχής και εστίασης της αθλητικής ομάδας, χώροι εκπαίδευσης, αθλητικοί ξενώνες, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κλπ) καθώς και εμπορικές δραστηριότητες με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (πχ καφέ, εστιατόρια, μαγειρεία, μπουτίκ αθλητικών ειδών, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής κλπ), άνευ εφαρμογής των περιορισμών του άρθρου 3, παραγρ. 2 της Αποφ 3046/304/13-1-89 του "Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ «Κτιριοδομικός Κανονισμός» (ΦΕΚ 59/δ/3-2-89), όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 31252/22-7-09 (ΦΕΚ 396/ΑΑΠ/13-8-09″.



"ΑΕΚ: ανοίγει το δρόμο για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια το ΥΠΕΚΑ

 “Πράσινο” στην κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια άναψε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε αποδεκτή τη σχετική τροπολογία που κατέθεσαν 82 βουλευτές, με επικεφαλής τον Γιάννη Βούρο.

Με την τροπολογία αυτή δίνεται η άδεια στην ΑΕΚ να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα πλαισιώνονται από βοηθητικές εγκαταστάσεις (εντευκτήρια, αίθουσες εξυπηρέτησης των μέσων ενημέρωσης, χώροι εστίασης, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κ.ά.) και χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης (καφέ, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής κλπ.), χωρίς εφαρμογή των περιορισμών του άρθρου 3 του Κτιριοδομικού Κανονισμού.
Την τροπολογία υπογράφουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και των «Ελεύθερων Πολιτών», ενώ αντιτάχθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά, η τροπολογία αναφέρει τα εξής:
Στο Ο.Τ 295... όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 31252/22-7-09 (ΦΕΚ 396/ΑΑΠ"

πηγή: http://www.econews.gr/2012/02/02/aek-nea-filadelfeia-ypeka/

"Η τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ 

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή (3/2) τροπολογία που ψηφίστηκε μια μέρα νωρίτερα από τη Βουλή για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος, εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο κοινοβούλιο, καθώς και στους 80 βουλευτές που υπέγραψαν την τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέφεια.
Αναλυτικά:
«Αποδεκτή έγινε στη Βουλή η τροπολογία με αριθμό 711 και ειδικό αριθμό 78 στο Νομοσχέδιο Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Ποινική Προστασία του περιβάλλοντος Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης για τη διαχείριση αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ Ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Γιάννης Βούρος και οι ογδόντα βουλευτές σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, λύνει ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει εδώ και πολύ καιρό για να μπουν τα θεμέλια της ανέγερσης νέου γηπέδου στη φυσική του έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, η τροπολογία επιτρέπει στην Ένωση τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα πλαισιώνονται από βοηθητικές εγκαταστάσεις και χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης, χωρίς εφαρμογή των περιορισμών του άρθρου 3 του Κτιριοδομικού Κανονισμού.
Στην ομιλία του ο κ. Βούρος αναφέρθηκε αρχικώς στην ιστορία της ΑΕΚ, ενώ τόνισε τα πολλαπλά οφέλη που θα υπάρχουν από το συγκεκριμένο έργο. Υπογράμμισε ότι, «από την συγκεκριμένη τροπολογία, ωφελείται όχι μόνο η ιστορική ομάδα της Α.Ε.Κ., αλλά και η περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας και γενικά ο Ελληνικός αθλητισμός που στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως γηπέδων ποδοσφαίρου. Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, θα αποτελεί μια νέα εστία αθλητισμού, αλλά και θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή και θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας. Για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια, η ΑΕΚ προσπαθεί να λύσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει».
Σημείωσε ότι, “η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έως σήμερα είναι απολύτως αρμονική, με πρωταρχικό στόχο τον απόλυτο σεβασμό –και το τονίζω αυτό- στο περιβάλλον και τον οικιστικό ιστό της πόλης. Η επιστροφή του γηπέδου της ΑΕΚ στη γειτονιά της είναι έργο πνοής και αναγέννησης για την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και μνημείο ζωής για τους φιλάθλους της και την ιδέα που πρεσβεύει η Ένωση. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα αποτελέσει ένα σπουδαίο έργο ανάπτυξης και πολιτισμού σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας και τους Έλληνες, ένα έργο που θα αποτελέσει σημείο συνάντησης πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με τη συμμετοχή πρώτα απ’ όλους των κατοίκων της περιοχής».
Ο κ. Βούρος αναφερόμενος στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, τόνισε τα εξής: «Κύριοι Υπουργοί, έχετε επιτελέσει σπουδαίο έργο με αυτήν την απόφαση που πήρατε και θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο κινηθήκαμε και συνεργαστήκαμε δηλώνει εκτός από τις καλές σας προθέσεις και τους στόχους που πρέπει να έχει ένα Υπουργείο απέναντι σε θέματα που άπτονται του αθλητισμού και του πολιτισμού, χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς αποχρώσεις που έχουν να κάνουν με οπαδικές σχέσεις.
Να είστε σίγουροι ότι αυτή η απόφασή σας, απελευθερώνει σε μεγάλο βαθμό εκτός από το δυναμικό μίας ομάδας, κυρίως τις δραστηριότητες μίας περιοχής που έχει υποβαθμιστεί ιδιαίτερα, τα μαγαζιά έχουν κλείσει, ακόμα και τα περίπτερα έχουν κατεβάσει ρολά. Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της οικογένειας της ΑΕΚ, αλλά και όλου του φίλαθλου κόσμου».
Οι παρακάτω βουλευτές υπέγραψαν την τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ:
ΒΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΑΡΔΙΚΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΕΡΛΕΠΕ – ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΠΛΕΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΖΩΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΙΛΕΝΑ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΛΙΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΛΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ
ΜΑΡΓΙΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΑΝΟΣ
ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ – ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΡΟΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΡΕΝΤΑΡΗ – ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΥΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΗ – ΓΚΕΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ
ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ
ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ
ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΑ
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΝΑΣΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΖΟΥΝΗ ΠΕΜΥ
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

πηγή: http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/170484-i-tropologia-gia-to-gipedo-tis-AEK


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου