.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τα σχέδια του νέου γηπέδου διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Δημοτικών Συμβούλων! (σχέδια)




Το ΔΣ της 20ης Νοέμβρη που πραγματοποιήθηκε σε καθεστώς βίας με πολλές απουσίες και αποχωρήσεις, ενέκρινε το σχέδιο υλοποίησης του έργου για το οποίο υπήρχε η Τεχνική έκθεση και κάποια σχέδια. Ενέκρινε επίσης τις υπογειοποιήσεις σε τμήμα των Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, για τα οποία δεν είδε κανείς κανένα στοιχείο ή σχέδιο! Οι εκπρόσωποι της εταιρίας βεβαίωσαν ότι έχουν κατατεθεί στο Δήμο, ο κ. Γρετζελιάς δήλωσε πως δεν είδε τίποτε παρόμοιο στην εισήγηση, η Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Παπανικολάου, και η υπόλοιπη διοίκηση δεν είπαν τίποτα.


Από τους Συμβούλους που μίλησαν υπέρ του έργου, σε… στοιχεία για να ενισχύσουν την άποψη τους αναφέρθηκαν μόνο ο κ. Παπανικολάου και ο κ. Χ. Τομπούλογλου.
Ο κ. Τομπούλογλου συμμετείχε την επομένη σε εκπομπή στο ράδιο «Α», στην οποία έκανε διαφορετική τοποθέτηση από εκείνη που έκανε στο ΔΣ! Παραδέχτηκε μόνος του μάλιστα πως αυτά που έλεγε, δεν τα είπε στη συνεδρίαση. Αλλά δεδομένου ότι είναι ο τύπος του πολιτικού που τοποθετείται ανάλογα με το ακροατήριο, είναι πολύ φυσικό άλλη τοποθέτηση να κάνει ενώπιον των φανατικών της ΑΕΚ, κι άλλη όταν τον ακούει όλος ο κόσμος. Εδώ που τα λέμε κάθε… ψαράς που σέβεται τον εαυτό του, δε χρησιμοποιεί μόνο μια μέθοδο ψαρέματος.

Οι δύο τους είχαν κάποια κοινά στοιχεία στην τοποθέτηση τους. Αποδέχτηκαν τους ισχυρισμούς των τεχνικών συμβούλων της ΑΕΚ που περιλαμβάνονται στο σχέδιο της «αγιά σοφιάς», ότι και καλά ισχύουν οι νόμοι που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικοί. Οι ακυρωθέντες νόμοι μετέφεραν ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές του οικοπέδου της ΑΕΚ. Κυρίως όμως αφαιρούσαν περίπου 3.000μ2 από την έκταση του Δημοτικού άλσους.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Παπανικολάου στη συνεδρίαση του ΔΣ, ισχυρίστηκε πως με το σχέδιο της ΑΕΚ, αποδίδεται ελεύθερος χώρος για αξιοποίηση έκτασης 10 ως 15 στρεμμάτων! Προφανώς αν είχε συμβουλευτεί την υπηρεσία στην οποία προΐσταται, δε θα μπορούσε να  ισχυριστεί τέτοια χοντροκομμένα παραμύθια. Βέβαια αυτός είναι ο λόγος που δεν την κάλεσαν, όπως για τον ίδιο λόγο αγνόησαν τη Νομική υπηρεσία του Δήμου.

Επειδή όμως υπάρχουν τα σχέδια και ορισμένα στοιχεία, μπορούμε να έχουμε μια σαφέστερη γνώμη για το χώρο που θα καταλάβει το σχεδιαζόμενο γήπεδο σε βάρος του δημοτικού άλσους. Αντίθετα δηλαδή με όσα ισχυρίστηκαν οι παραπάνω Σύμβουλοι! Θα μπορέσουμε έτσι να αντιληφτούμε πόσο… αρμονικά δένει με το περιβάλλον και τον προσφυγικό συνοικισμό. 

Θα ακολουθήσουν νέες δημοσιεύσεις με αναλυτικότερες πληροφορίες...
Το αποτύπωμα του γηπέδου πάνω σε αεροφωτογραφία

Κάτοψη του ισογείου
Πλευρικές όψεις

Σχέδια τομών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου