.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Παρέσυρε με το όχημα του ή παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα;




Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης-διασκέδασης, και  επαγγελματιών-εμπόρων-βιοτεχνών χωρίς καμιά επιφύλαξη, τάχθηκαν ξαφνικά… υπέρ του γηπέδου όπως το έχει σχεδιάσει η ΑΕΚ βασιζόμενη στους αντισυνταγματικούς νόμους Γρανίτσα.

Ακόμη και η ΑΕΚ όμως, έχει εκφράσει τις ανησυχίες της έστω για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν κυκλοφοριακά στην πόλη. Φυσικά αυτό εκθέτει ποικίλα τους παραπάνω επαγγελματίες που αποφάσισαν με κριτήριο αποκλειστικά το οικονομικό συμφέρον τους, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους κατοίκους που είναι και οι συντριπτικά περισσότεροι. Και οι κάτοικοι είναι αυτοί που στηρίζουν διαχρονικά τις επιχειρήσεις τους. Όχι οι… επενδυτές που βλέπουν στην περιοχή μια πολυεπίπεδη ευκαιρία.


Ακούγεται και η εκδοχή που άνετα μπορεί να έχει βάση, πως οι ανακοινώσεις των συλλόγων σχετίζονται με την «Καλημέρα». Ότι δηλαδή υποκινούνται με σκοπό να δείξουν στη διοίκηση της ΑΕΚ, ότι αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να δουλέψουν με αποτελέσματα πιο ικανοποιητικά από κάθε άλλη υποψηφιότητα για την υλοποίηση των σχεδίων της.

Ακούγεται ακόμη το παραπλήσιο σενάριο, ότι ανάλογες ανακοινώσεις διαφόρων φορέων θα συνεχιστούν, για να φτιαχτεί τεχνητά κλίμα μέσα στην κοινωνία υπέρ των σχεδίων Μελισσανίδη. Και αυτή η εκδοχή επίσης αποδίδεται στην «Καλημέρα».

Προσωπικά δεν υιοθετώ καμιά εκδοχή υποκίνησης. Απλά γιατί όλοι είναι ενήλικοι και σε θέση να αποφασίσουν τι συμφέρει τους ίδιους. Επομένως όποιος και να επιδιώκει πιθανά να τους ταυτίσει με τις επιλογές του, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει τι αποφασίζουν. Εξάλλου δεν είναι απαγορευτικό κάποιος να θέλει να ταυτιστεί, ή αντικειμενικά να ταυτίζεται με οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Αντίθετα το βρίσκω ως έμμεση μεν, σαφέστατη παραδοχή δε, ότι η ταύτιση τοποθετεί δυο ή περισσότερες πλευρές να κινούνται στο ίδιο επίπεδο…

Η συμπόρευση σε βαθμό ταύτισης του κ. Τομπούλογλου με την κ. Γαϊτανά στο συγκεκριμένο θέμα είναι αδιαμφισβήτητη και απόλυτη! Η ανίκανη και όσα άλλα βαρύτερα της έχει κατά καιρούς σύρει με αφορμή διάφορα ζητήματα, τώρα είναι ικανότατη και άξια Δήμαρχος! Επειδή η αλήθεια όμως είναι μία, και επειδή η Δήμαρχος και το επιτελείο της δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν έστω στοιχειωδώς τους εαυτούς τους, θα θέσω εγώ το θέμα.

Είναι δυνατό να είναι κάποιος με δημόσιο αξίωμα ανίκανος, φαύλος και ότι άλλο επικριτικό για ήσσονος σημασίας ζητήματα, αλλά άξιος και ικανός για μείζονος όπως είναι το γήπεδο της ΑΕΚ; Το ερώτημα μπαίνει και ανάποδα. Είναι δυνατό κάποιος που κατηγορεί κάποιον άλλο με σκοπό να του πάρει τη θέση, να είναι καλύτερος από εκείνον, όταν στο πιο σημαντικό ζήτημα ταυτίζεται μαζί του;

Η δική μου απάντηση είναι πως ο βαθμός ανικανότητας και των δύο είναι ίδιος! Και αυτό προκύπτει από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα σοβαρά ζητήματα όπως είναι το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά και επί τρία χρόνια τα καθημερινά προβλήματα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου