.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Γήπεδο ΑΕΚ σχέδια και στοιχεία...



Με σειρά δημοσιεύσεων που ξεκινούν από τώρα και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε τα γεγονότα που εξελίσσονται σε σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ.

Αρχικά πρέπει να πούμε πως από πρώτη ματιά το σχέδιο που κατέθεσε η ΑΕΚ μπάζει από παντού. Στην ουσία πρόκειται για νέα εκδοχή πάνω-κάτω ή στις διαστάσεις του δεύτερου σχεδίου Γρανίτσα! Προκύπτουν σοβαρά ζητήματα τα οποία μάλλον κάνουν πολύ δύσκολη ως αδύνατη την υλοποίηση του…  

Κάποια πρώτα στοιχεία:
Το παραχωρητήριο του οικοπέδου της ΑΕΚ έχει έκταση 26.621,50 τετραγωνικά μέτρα. Στο σχέδιο αναφέρονται σε έκταση οικοπέδου 29.885,20 μ2. Μια διαφορά της τάξης των 3.263,70 μ2. Από τα σχέδια επίσης γίνεται σαφές ότι ο πεζόδρομος περιμετρικά του γηπέδου, που μάλιστα απαιτεί την κοπή δέντρων, επίσης προβλέπεται όπως στο σχέδιο Γρανίτσα σε βάρος του άλσους. Είναι εμφανές επίσης ότι τμήμα του γηπέδου που αφορά τις βόρεια και ανατολική πύλες εισόδου στο γήπεδο, μπαίνει μέσα στο χώρο του Δημοτικού άλσους.

Το ύψος του γηπέδου φτάνει τα 28,50 μέτρα στο ύψος του στεγάστρου.
Οι πυλώνες φτάνουν τα 41,20 μέτρα!
Σημαντικό ζήτημα είναι ότι υπάρχει υψομετρική διαφορά 5,50 μέτρων ανάμεσα στο επίπεδο του εδάφους στο άλσος, και εκείνο που βρίσκεται στην πλευρά της Αγίας Τριάδας. Πρακτικά δηλαδή το ύψος του γηπέδου στην πλευρά της Αγίας Τριάδας μπορεί να είναι +5,50 μέτρα και αναλογικά στα σπίτια που βρίσκονται στη διαδρομή της Καππαδοκίας.

Ο προβλεπόμενος αριθμός θεατών είναι 32.000.

Οι δρόμοι Φωκών και Σμύρνης που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται η Αγία Τριάδα, η οποία στην Τεχνική έκθεση ονομάζεται πλατεία, θα αποκτήσουν υπερβολική κίνηση. Η είσοδος και έξοδος των οχημάτων που θα σταθμεύουν εντός του γηπέδου, θα γίνεται από δύο υπόγειες εισόδους σε βάθος -8,50 μέτρων, από Πατριάρχου Κων/νου και Χρυσοστόμου Σμύρνης. Ενώ και τα αυτοκίνητα που θα έρχονται από Δεκελείας θα περνούν περιμετρικά της Εκκλησίας. Στους αγώνες ειδικά η Αγία Τριάδα θα είναι σαν τη Λωρίδα της Γάζας…  και σε περίπτωση επεισοδίων θα μοιάζει με το Χριστιανικό τομέα εμπόλεμης ζώνης!

Ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων θα είναι το ανώτερο 450, και συσχετίζεται με τις υπόλοιπες θέσεις που θα δημιουργηθούν στα οικόπεδα που θα αποκτηθούν σε Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Ιωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου