.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Στο χτεσινό ΔιαΣυρμό νικητής ήταν η αθλιότητα…




Η χτεσινή παρωδία συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου θα μείνει στην ιστορία. Θα είναι η πιο μαύρη σελίδα του! Μοναδικοί πλήρως διασωθέντες ήταν οι Βεργής Βαλασσάς, Δανάη Γκούμα και Βάλια Ματσουκά, η οποία έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ. Λέω πλήρως διασωθέντες, γιατί διέσωσαν την τιμή του Δημοτικού Συμβουλίου με ηρωικό, κάτω από τις συνθήκες που έγινε τρόπο. Είπαν αυτά που είχαν να πουν και τοποθετήθηκαν όπως είχαν αποφασίσει, αγνοώντας όσα συνέβηκαν σε βάρος τους!
Από τους υπόλοιπους ο κ. Μπόβος ήθελε επίσης τη γνώμη της Τεχνικής υπηρεσίας, και προσπάθησε να ρωτήσει αν με το σχέδιο που συζητιέται προβλέπεται η αφαίρεση 3.000 μ2 δημοτικού άλσους.



Ο κ. Γρετζελιάς έδωσε τη δική του μάχη ξανά και ξανά να πει ελεύθερα τη γνώμη του, η οποία ήταν υπέρ του σχεδίου Μελισσανίδη αλλά με διαδικασία που να διασφαλίζει τη νομιμότητα. Δέχτηκε επιθέσεις όπως και οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συπείρωσης» και της «Δύναμης Πολιτών», με μόνη διαφορά ότι δεν έπεσαν πάνω του να τον κυκλώσουν όπως έκαναν με τους παραπάνω. Ωστόσο με δεδομένο πως βασικός λόγος για τον οποίο έχασε τις εκλογές το 2002, ήταν η υποστήριξη του σχεδίου Γρανίτσα και οι ίδιοι τον είχαν κάποτε εικόνα, όπως τώρα έχουν τον κ. Χ. Τομπούλογλου, δείχνει τη συναισθηματική ανικανότητα αυτών που εμφανίζονται ως οπαδοί της ομάδας.

Η κ. Αγαγιώτου επίσης επιχείρησε να σταθεί με αξιοπρέπεια στην τοποθέτηση της. Εδώ τελειώνουν οι διασωθέντες.



Ακολουθεί η τραγωδία με τον άκρατο λαϊκισμό, την απουσία ρητής καταδίκης των ακραίων συμπεριφρορών σε βάρος Δημοτικών Συμβούλων, που αποκορύφωμα είχε αυτό που έλεγαν αρκετοί στις τοποθετήσεις τους, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος, πως αυτά που έγιναν μπορεί να έγιναν και επίτηδες! Εννοώντας ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θύματα της επίθεσης, ήταν οι υπεύθυνοι για τα γεγονότα που προκάλεσαν οι... οπαδοί.

  • Επικεφαλής η Δήμαρχος. Η οποία ποτέ δε μπόρεσε να καταλάβει γιατί για ένα τόσο σημαντικό ιδιωτικό τεχνικό έργο, στο οποίο το ΔΣ δίνει την έγκριση του, χρειάζεται έστω να πάρει και τη γνώμη της Τεχνικής ή της Νομικής υπηρεσίας.
  • Ο Πρόεδρος στη δεύτερη θέση. Ήταν εκείνος ο οποίος αντί να επιβάλει τη διαδικασία φροντίζοντας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, έκανε ακόμη και υποδείξεις για το πώς θα τοποθετηθούν ή να… μη προκαλούν με τις τοποθετήσεις τους οι Σύμβουλοι που διαφωνούσαν!
  • Ο κ. Τομπούλογλου ο οποίος επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι επιχειρεί ή είναι η προτίμηση του κ. Μελισσανίδη για επόμενος συνεργαζόμενος Δήμαρχος, όπως σήμερα η κ. Γαϊτανά.
  • Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Παπανικολάου απλά αυτός δεν είναι επικεφαλής παράταξης.
  • Ο κ. Κότσιρας, ο οποίος για να απαξιώσει τις απόψεις όσων συναδέλφων του ζητούσαν γνωμοδότηση της Τεχνικής υπηρεσίας, είπε το απίστευτα απαξιωτικό, «…μη νομίζετε πως έχουν τίποτα καραεπιστημονικό, κανένας από αυτούς δεν έχει χτίσει ούτε σπίτι».
  • Ο κ. Γραμμένος ο οποίος χαρακτήρισε «Θεϊκό αριστούργημα» το σχεδιαζόμενο γήπεδο.

3 σχόλια:

  1. Συμφωνο απολυτα με το κειμενο.Θα ηθελα ομως να προσθεσω ορισμενες σκεψεις μου.1]Αυτο ειναι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ?2]ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ....3]ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΗ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ τα εκτροπα εχουν ΗΘΗΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΝ κο. ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗ την κα.ΓΑΙΤΑΝΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ τον κο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ.4]ΟΣΑ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΔΕΙΧΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ήθελα να προσθέσω και κάτι σχετικό με την ερασιτεχνική Α.Ε.Κ..Χρησιμοποιεί το γήπεδο του 2ου Λυκείου και άλλες αίθουσες σχολείων χωρίς να δίνει ευρώ, όπως έχει υποχρέωση. Ο πρόεδρος της 2ης σχολικής επιτροπής του Δήμου τόνισε στους διευθυντές, ότι από τα 45000 € που δικαιούνται τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου μας, θα πληρώσει πρώτα τις οφειλές προς τις ΔΕΚΟ, οι οποίες είναι υπέρογκες λόγω της λειτουργίας των γηπέδων, και ότι μείνει θα τα διαθέσει στα σχολεία. Οι διευθυντές δεν μπορούν να μην παραχωρούν τις αίθουσες στην ΑΕΚ ή στη ΦΕΑ γιατί εκβιάζονται από χουλιγκανς ή δημοτικούς παράγοντες. Στερούμε τα παιδιά μας από βασικά πράγματα, με φασιστικές μεθόδους και οργανωμένου εγκλήματος, για να κάνουν κάποιοι μικροπολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη μεριά μου βρίσκω εξαιρετικής σημασίας την καταγγελία σας. Νομίζω ότι πρέπει να πάρει επίσημο χαρακτήρα με συζήτηση και απόφαση του Συλλόγου Γονέων ή της Ένωσης σας, ή με μάζεμα υπογραφών κλπ.
      Είμαι στη διάθεση σας σε περίπτωση που είστε αποφασισμένοι να δημοσιοποιήσετε το πρόβλημα. Η σιωπή και η ανοχή πρέπει να πάρει ένα τέλος. Διαφορετικά η πόλη θα έχει το νταβατζή της και οι κάθε λογής μπράβοι θα ρυθμίζουν αναλόγως τις υποθέσεις…

      Μ.Κ.

      Διαγραφή