.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Δ.Σ. σε κατάσταση αποσύνθεσης…



Χτες κανονικά έπρεπε να έχουμε δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τελικά έγινε η πρώτη και αναβλήθηκε εκ νέου η δεύτερη που αφορούσε το Τεχνικό Πρόγραμμα ελλείψει απαρτίας! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο δεν απέμειναν ούτε 17 παρόντες για την έναρξη της δεύτερης συνεδρίασης.
Στα τελευταία Δ.Σ. υπάρχουν κάποιοι που είναι συστηματικά απόντες. Σε αυτούς προστίθενται περιστασιακά απόντες και πρόωρα αποχωρούντες για διάφορους λόγους. 

Η συνεδρίαση είχε αρχίσει να γίνεται μονότονη… καθώς υπήρχε ηρεμία, συναίνεση στα θέματα, πολύ καλή διαδικασία από τον Πρόεδρο. Ξαφνικά όλα τινάχτηκαν στον αέρα εξαιτίας μιας αδικαιολόγητης επιμονής του Προέδρου. Για δεύτερο Συμβούλιο το τελευταίο διάστημα, διέκοπτε την κ. Γκούμα αμέσως μόλις ξεκινούσε την τοποθέτηση της εκτιμώντας πως είναι εκτός θέματος! Αυτό δικαιολογημένα την εκνεύρισε, αδικαιολόγητα του απέδωσε χαρακτηρισμό υπό μορφή ερώτησης έστω και εκτός μικροφώνου, και τελικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποχώρησε. 

Μετά τη λήξη της πεντάλεπτης διακοπής με αφορμή τα γεγονότα που προηγήθηκαν αποχώρησε και η «Καλημέρα». Δε θεωρώ τυχαία την επιμονή του Προέδρου να διακόψει την κ. Γκούμα, ούτε και την αποχώρηση της «Καλημέρας». Το θέμα που συζητιόταν αφορούσε την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παρίσταντο καταστηματάρχες και η δικηγόρος τους. 

Το σοβαρό για μένα θέμα είναι, πως για πολλά από τα προβλήματα που δημιουργούνται μερίδιο ευθύνης φέρνει η διοίκηση. Δεν είναι δυνατό να ανέχεσαι σιωπηρά την κατάληψη πεζοδρομίων χωρίς άδεια, να μη στέλνεις τη Δημοτική Αστυνομία όταν την είχες να κάνει αυτοψία, να σου κάνουν αίτηση κάποιοι καταστηματάρχες Μάη και Ιούνη, να εκφράζει γνώμη η Τεχνική υπηρεσία Ιούλη, και να έρχεται το θέμα για συζήτηση το Νοέμβρη!!! Κάτι βρωμάει… και βρωμάει τόσο, που η εισήγηση της διοίκησης πήρε μόνο 5 ψήφους υπέρ 3 κατά και 9 αποχές!
Τελικά το ζήτημα της παράνομης και υπέρμετρης κατάληψης πεζοδρομίων και πλατειών από καταστηματάρχες, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, διαπιστώνω πως έχει εξελιχτεί σε μείζον για την καθημερινότητα της πόλης. Με πολύ ενδιαφέρον θα δω τη θέση που θα έχει στα προγράμματα των συνδυασμών, και τις διατυπώσεις που θα κάνουν για την αντιμετώπιση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου