.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Οι τζαμπατζήδες της Συγγρού - Δελτίο Τύπου του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το χρέος 566.516 ευρώ της Νέας Δημοκρατίας προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και χαρατσιού που αφορούν στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, το Κίνημα Δεν Πληρώνω δημοσιεύει το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει καταδικάσει έναν ολόκληρο λαό σε φτώχεια και εξαθλίωση. Βυθίζει πάνω από 1000 φτωχές οικογένειες στο σκοτάδι κάθε ημέρα (350.000 κατ' έτος), με τις διακοπές ρεύματος να αποτελούν μία θλιβερή πραγματικότητα. Το κράτος, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό του, στερώντας από χιλιάδες συμπολίτες μας ένα από τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά, αυτό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτεται, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και τέλους ακινήτου (κτήριο στη Λ. Συγγρού) έχουν φτάσει στο απίστευτο ποσό των 566.516 ευρώ, χωρίς βέβαια να έχει πραγματοποιηθεί καμία διακοπή ρεύματος. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ΔΕΗ έχει συνάψει με τη ΝΔ προνομιακές συμφωνίες για τη εξόφληση του χρέους (μία 24 δόσεων για το ποσό των 275.772 ευρώ και μία 40 δόσεων για ποσό 365.412 ευρώ) που ούτε καν αυτές τηρήθηκαν. Τουλάχιστον σκανδαλώδης συμπεριφορά αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΔΕΗ αρνείται να κάνει ευνοϊκούς διακανονισμούς σε χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, με αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής.

Καλά λοιπόν θα κάνει η ΔΕΗ να μην αναζητά τους κακοπληρωτές-τζαμπατζήδες στο λαό αλλά στο κόμμα σας κ. Σαμαρά. Εσείς και το κόμμα σας είστε αυτοί που παρά τα εκατομμύρια επιχορηγήσεων που λαμβάνετε από το υστέρημα του ελληνικού λαού έχετε κηρύξει στάση πληρωμών και προς την κοινωνία και προς τη ΔΕΗ. Πώς λοιπόν απαιτείτε από τον άνεργο και τον εξαθλιωμένο, που εσείς φέρατε σε αυτή την κατάσταση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, την στιγμή μάλιστα που εσείς με τα εκατομμύρια των επιχορηγήσεων δεν είστε; 

Έχετε καταστήσει τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού όργανό εφαρμογής των φοροεισπρακτικών και αντιλαϊκών πολιτικών σας. Έχετε βυθίσει χιλιάδες συμπολίτες μας στο σκοτάδι και συνεχίζετε να βυθίζετε ολόκληρες γενιές, στην ύφεση και την ανεργία.

Καλούμε όλο το λαό να παλέψει μαζί με το Κίνημα Δεν Πληρώνω για την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών και των βασικών του δικαιωμάτων, κόντρα στις βάρβαρες πολιτικές των τζαμπατζήδων που μας κυβερνούν.

Γραφείο Τύπου Κινήματος Δεν Πληρώνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου