.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στο χέρι τους είναι τι θα πετύχουν…(φωτογραφίες)



Όπως και να το δει κανείς, αν στην πορεία δεν υπάρξουν αγκυλώσεις… η «Δύναμη Πολιτών» έχει τη δυναμική, τις υποδομές και έναν υποψήφιο Δήμαρχο που της επιτρέπουν όχι απλά να περάσει στο β΄ γύρο, αλλά να τερματίσει και πρώτη!

Η χτεσινή ανοιχτή Συνέλευση της «Δύναμης Πολιτών» είχε όλα τα χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν σε μια μεγάλη παράταξη. Μεγάλη συμμετοχή κόσμου που δεν ήρθε για δωρεάν κέρασμα, δεν ήρθε γιατί προσβλέπει σε ρουσφέτι, δεν ήρθε γιατί είχε υποχρέωση σε κάποιο πολιτευτή… Ήρθε όμως για να συμμετέχει ενεργά σε μια υπόθεση που τη θεωρεί δική του. Στη ληξιαρχική πράξη γέννησης μιας νέας, πιο μεγάλης και πιο πλατιάς παράταξης που φιλοδοξεί να κερδίσει τις εκλογές! Στο γράψιμο αυτής της ιστορίας δεκάδες ήταν αυτοί που θέλησαν να συμμετέχουν στο όργανο που θα οργανώσει και θα συντονίσει τη συνέχεια.


Ο Θανάσης Μάλλιος με τη μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή, ανυστερόβουλα πριν λίγους μήνες πήρε την απόφαση να παραδώσει τη σκυτάλη της «Δύναμης Πολιτών» για να ξεκινήσει ανανέωση. Μια πράξη που στις μέρες μας και στον τόπο μας, μόνο συνηθισμένη δεν είναι.

Η Βάλια Ματσουκά σημερινή εκπρόσωπος του συνδυασμού στο ΔΣ με ιστορική διαδρομή στα κοινά της πόλης, καθώς ήταν Δημοτική Σύμβουλος αρκετές τετραετίες από την εποχή του αείμνηστου Σάββα Σταματιάδη, χτες έλαμπε κυριολεκτικά. Λες και επρόκειτο εκείνη να αναλάβει επικεφαλής. Ήταν όμως εκείνη που ανάλαβε να αποτελέσει τη γέφυρα σε μια δύσκολη περίοδο στο ΔΣ, πριν η «Δύναμη Πολιτών» επιχειρήσει το άλμα με τον Άρη Βασιλόπουλο.

Ο Άρης Βασιλόπουλος απλός, σεμνός, πράος, αποφασιστικός, χαμογελαστός, χωρίς υπερβολές εξέπεμπε τον εαυτό του. Και  από χτες είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος της «Δύναμης Πολιτών» που μπορεί και να αλλάξει όνομα προκειμένου να αγκαλιάσει περισσότερους συμπολίτες.

Στη χτεσινή Συνέλευση η σύνθεση είχε όλες τις ηλικίες. Μεγάλη όμως ήταν η συμμετοχή νέων ανθρώπων, με ότι σημαίνει αυτό, όπως νέος είναι και ο κ. Άρης Βασιλόπουλος.

Κατατέθηκαν προτάσεις για συμπλήρωση του Πλαισίου Αρχών της παράταξης που εισηγήθηκε ο κ. Βασιλόπουλος. Αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας για να το πλουτίσουν.

Παρόντες ανάμεσα σε άλλους ήταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Αλέκος Λάλος, ο πρώην Δημοτικός Συμβουλος Γιώργος Αντωνόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παπαλουκά και κ. Δημακόπουλος, και το κίνημα «Δεν Πληρώνω» που εκπροσωπήθηκε και έλαβε το λόγο με τον κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος εκτίμησε ότι οι πιθανότητες να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο είναι πολλές, καθώς οι συμπτώσεις απόψεων είναι σημαντικές…

Με τόσο ευρεία παρουσία και με ανοιχτή συμμετοχή στη διαδικασία, θεωρώ εντυπωσιακό στοιχείο την ομοφωνία που αβίαστα επιτεύχθηκε στις ψηφοφορίες για το Πλαίσιο Αρχών, αλλά κυρίως για το πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου!

Όπως και να το δει κανείς, αν στην πορεία δεν υπάρξουν αγκυλώσεις… η «Δύναμη Πολιτών» έχει τη δυναμική, τις υποδομές και έναν υποψήφιο Δήμαρχο που της επιτρέπουν όχι απλά να περάσει στο β΄ γύρο, αλλά να τερματίσει και πρώτη! Ο δρόμος για την επιτυχία, ούτε εύκολος είναι, ούτε άκοπος, ούτε χωρίς ισχυρούς αντιπάλους. Στο χέρι τους είναι τι θα πετύχουν…
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου