.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Έχουν ακούσει εμένα τα αυτιά μου…



Αναρωτιέμαι που μπορεί να φτάσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Μικρασιατών, που πρόσκειται φυσικά στον κ. Χ. Τομπούλογλου. Και λέω φυσικά γιατί οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις και συμπεριφορές του, με ολίγη… ευρηματικότητα αποκτούν μιμητές στο στενό του περιβάλλον όπως συμβαίνει με τον κ. Τριανταφύλλου.

Στο πλαίσιο μια εσφαλμένης στρατηγικής, η οποία επέτρεπε όμως την ανάδειξη του κ. Τομπούλογλου σε ικανό ηγέτη και βελτίωνε την ψυχολογία και το ηθικό του συνδυασμού, η «Καλημέρα» στόχευσε με κάθε τρόπο τη Δήμαρχο. Ήταν σα να κυνηγάς με καλάσνικοφ κοτσίφια…


Όπως ήταν χωρίς πείρα στα κοινά και την πολιτική και με τη σύνθεση του συνδυασμού της, εντελώς λογικά την «έλιωσαν». Ταυτόχρονα όμως κατάφεραν ακόμη και πρόσωπα του συνδυασμού της που ήταν πολύ κοντά τους ιδεολογικά, πολιτικά και προσωπικά να τα κάνουν φανατικούς εχθρούς. Και αυτοί τώρα κατευθύνονται οπουδήποτε αλλού εκτός από την «Καλημέρα».

Η ίδια εσφαλμένη στρατηγική ανέδειξε σε αντίπαλο ένα κατεξοχήν άνθρωπο της προσφοράς όπως είναι ο κ. Σπύρος Καβακόπουλος. Τον οποίο με κανένα τρόπο δεν ήθελαν στο ΠΠΙΕΔ. Κι όταν δε μπόρεσαν να ματαιώσουν την παρουσία του εκεί, άρχισαν να του δημιουργούν προβλήματα. Και μετά που εκείνος τους προσπέρασε οργανώνοντας αξιολογότατες εκδηλώσεις και ζωντανεύοντας το ΠΠΙΕΔ χωρίς λεφτά, άρχισαν να τρέχουν πίσω του χάνοντας κάθε ίχνος σοβαρότητας…

Με αυτά και με εκείνα, βρέθηκε ο Σύνδεσμος των Μικρασιατών, να εκδίδει δελτίο τύπου με το οποίο μας ενημέρωνε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως ο Πρόεδρος του έγινε ξεναγός!!! Γιατί ο εθελοντής ξεναγός, είναι κατ΄ επάγγελμα ξεναγός. Μετά αν θέλει αφιλοκερδώς γίνεται και εθελοντής στη δουλειά του. Διαφορετικά είναι «μαϊμού» ξεναγός και καθένας καταλαβαίνει ότι πάμε στο γνωστό, στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Αλλά αυτό είναι ο ορισμός του κομπογιαννιτισμού!

Και το αφήσαμε αυτό και πήγε στην ευχή του θεού. Έλα όμως που ξαναχτύπησε ο Πρόεδρος. Εξέδωσε νέο δελτίο τύπου όπου μας ανακοίνωσε ότι παρέδωσε μάθημα ιστορίας στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Δούκα, βασιζόμενος στις μαρτυρίες Μικρασιατών της πόλης μας! Η αλήθεια είναι πως είχα σε άλλη εκτίμηση τα εκπαιδευτήρια Δούκα… Διαπιστώνω όμως για μια ακόμη φορά που μπορεί να οδηγήσει η ιδιωτική εκπαίδευση. Να εμφανίζει τον πάσα ένα που μπορεί να μπει στο σχολείο με άδεια του ιδιοκτήτη, ως ιστορικό, εκπαιδευτικό, ειδήμονα, ή ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα του! Και αυτό σε παιδιά δημοτικού.

Αν δεχτούμε πάντως πως είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα όσο τα κάνει ο κ. Τριανταφύλλου και όσοι… τον συνεπικουρούν, τότε μπορώ να οδηγήσω νταλίκα σε μια ευθεία 100 μέτρων και να δηλώνω εθελοντής νταλικιέρης. Μπορώ να παραδώσω ιστορία καλύτερα από τον κ. Τριανταφύλλου τουλάχιστον στα εκπαιδευτήρια Δούκα, γιατί γνώρισα την κυρά Φιλιώ και έμαθα τις ιστορίες που διηγούνταν από πρώτο χέρι. Μπορούμε όλοι να… ντυθούμε τα πάντα, και αυτό μου θύμισε ένα ανέκδοτο. Συζητούσε μια παρέα καρατέκα για τις ζώνες, τα χρώματα, τα νταν, αλλά και τις εμπειρίες που είχε καθένας τους. Κάποιος… από δίπλα παρενέβη στη συζήτηση για να τους εξηγήσει ότι ξέρει καλύτερα καράτε από κείνους γιατί είχε δει όλες τις ταινίες του Μπρους Λι!

Κάπως έτσι φτάσαμε στον Τσακ Νόρις και τις διάφορες εκδοχές του…

1 σχόλιο:

  1. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ28 Νοεμβρίου 2013 στις 8:33 μ.μ.

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΛΝΕΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΨΑΛΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή