.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

H TEXNIKH EKΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ







και με την προσφυγική προέλευση του πληθυσμού. Επισημαίνεται ότι η μορφολογία του νέου
γηπέδου υποστηρίζει ενεργά το ρόλο του τοπόσημου.
  • Δεν εξαντλούνται οι δυνατότητες που προσφέρει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για το συντελεστή δόμησης και τις χρήσεις: ο υλοποιούμενος σδ είναι σαφώς μικρότερος του επιτρεπομένου, ενώ εμπορικές χρήσεις πρακτικά δεν υπάρχουν. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η ανάπτυξη που προωθείται έχει ιδιαίτερα ήπια χαρακτηριστικά, σε σύγκριση με αυτή που θα μπορούσε να υλοποιηθεί.
  • Η όλη προσέγγιση του νέου γηπέδου οδηγεί σε ένταση της προστασίας του όμορου άλσους (πχ. ανάταξη ενός υποβαθμισμένου σήμερα θύλακα, φύτευση του σημερινού χώρου απορριμματοφόρων και ισοζύγιο δένδρων, ...).
05. ΤΟ ΚΟΙΛΟ

Ο ανατολικός τομέας επιλέγεται ως κεντρικός (ένταξη ενοτήτων αποδυτηρίων, επισήμων, δημοσιογράφων) καθώς ο δυτικός που κατά κανόνα επιλέγεται βρίσκεται σε επαφή με το αστικό μέτωπο (πεζόδρομος Καππαδοκίας).

Το κοίλο στον ανατολικό τομέα αναπτύσσεται σε δύο διαζώματα μεταξύ των οποίων εντάσσονται δύο επίπεδα σουιτών.
Οι τρεις άλλοι τομείς αναπτύσσονται με πλήρη τα δύο διαζώματα χωρίς σουίτες.
Το Α΄ διάζωμα του ανατολικού τομέα διακόπτεται εν μέρει στα πέταλα με τον βόρειο και ανατολικό τομέα για την δημιουργία εισόδου ατόμων και ειδικών οχημάτων στον αγωνιστικό χώρο. Το Α΄ διάζωμα λαμβάνει 21 σειρές και εξυπηρετείται από 23 μπούκες και το Β΄, 16 σειρές και εξυπηρετείται από 24 μπούκες.

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ανέρχεται σε 32.000 θεατές που κατανέμονται ως εξής:



Πληθυσμός Γηπέδου                        32,000

Κάτω Διάζωμα                                  16,000

Πάνω Διάζωμα                                  15,440

Καθίσματα σουιτών (40 μονάδες)         560
   

06, ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Το κτίριο του γηπέδου αποτελείται από δύο υπόγεια επίπεδα και 4 στην ανωδομή (ισόγειο και 3). Επιδιώχθηκε η βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου καθώς τόσο το εξωτερικό όριο αλλά και το εσωτερικό του κοίλου λειτουργούν περιοριστικά ως προς την διαμόρφωση των επιπέδων. Από τα δεδομένα του οικοπέδου η στενή πλερυρά (οικοδομικές γραμμές άξονας ανατολή δύση) παρέχει μήκος 135 μέτρα εκ των οποίων τα 85 αποτελούν τον αγωνιστικό χώρο και τις πλευρικές του ζώνες. Μέγιστη διάσταση για την ανάπτυξη του κοίλου και κτιρίου 
                                                                                                                                                                5







 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου