.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

(καβαλ)Άρης Βασιλόπουλος


«Βόλι» σε... ζωτικό όργανο

" Συνηθισμένοι σε μονολόγους και σε… μονόπατες αναγνώσεις της πραγματικότητας, οι περισσότεροι θα καταλάβουν ότι είναι σα να μπήκε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, σε… ακίνητο της οδού Σκρα και κάνει προεκλογική εκστρατεία από όροφο σε όροφο και από δωμάτιο σε δωμάτιο…"


Όπως είναι γνωστό ο Άρης Βασιλόπουλος αποτελεί την πρόταση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου. Στους περισσότερους δεν ήταν γνωστός καθώς δεν είναι ο τύπος ανθρώπου που επιδιώκει τη δημοσιότητα ντε και καλά. Θεωρείται από αυτούς που τον γνωρίζουν, ως πρόσωπο το οποίο πριν από οποιαδήποτε άλλη επιλογή βάζει την ουσία. Σήμερα πια ως υποψήφιος δε μπορεί να αγνοήσει θέματα επικοινωνιακής πολιτικής.


Κι ενώ νομίζαμε ότι δεν κάνει τίποτε, ξαφνικά τον είδαμε και θα τον δούμε να «εισβάλλει» στα σπίτια μας μέσω της ιστορικότερης τοπικής εφημερίδας, της «Αναζήτησης». Για την ίδια την εφημερίδα και το Γιώργο Καραγιάννη που του πήρε τη συνέντευξη, είναι μεγάλη επιτυχία! Για τον κ. Βασιλόπουλο είναι ένα δυναμικό μπάσιμο στο χώρο της μαζικής δημοσιότητας, με απαντήσεις που δείχνουν ωριμότητα, γνώση, αυτοπεποίθηση και γεννούν προσδοκίες. Ενώ σηματοδοτούν ένα άνοιγμα στην κοινωνία και μια πορεία έξω από στενά κομματικά μονοπάτια…


Αυτό που σε μένα κάνει εντύπωση είναι η ολοσέλιδη συνέντευξη του υποψηφίου που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια εφημερίδα που θεωρείται, δε θα πω όργανο, αλλά προπύργιο του κ. Χ. Τομπούλογλου. Είναι γνωστό πως στην πολιτική υπάρχουν παρουσίες σύμβολα, και πράξεις συμβολισμοί… Η επιλογή της «Αναζήτησης» βάζει σε όλα τα σπίτια τον Άρη Βασιλόπουλο. Δια μιας διαλύει μύθους και δεισιδαιμονίες για το πρόσωπο του, και έμμεσα αναγνωρίζει πως πρόκειται για υποψήφιο που πιστεύει ότι θα πρωταγωνιστήσει στις εκλογές.


Ο κ. Τομπούλογλου είναι κλασσικό παράδειγμα παραδοσιακού ανασφαλούς πολιτικού. Συστηματικά επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο φορέων και προσώπων. Λαμπρό παράδειγμα αυτής του της νοοτροπίας, είναι τα… κόλπα που έκανε στους Μικρασιάτες για να ελέγξει το Σύλλογο. Προωθώντας μάλιστα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του, που δεν είχε σχέση με την πόλη ως Πρόεδρο! Τα ανάλογα έκανε και στην Ένωση Επαγγελματιών. Άλλο παράδειγμα είναι η μονολιθικότητα και το… φίμωμα των Συμβούλων της ομάδας του, όπου σε σοβαρά θέματα, λέει δε θα μιλήσει κανείς από την ομάδα μου, τους εκφράζουν αυτά που θα πω εγώ…



Η "Αναζήτηση" αποτελεί ναυαρχίδα του στόλου των τοπικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό την επιρροή του, και σύμβολο ισχύος του στο χώρο της επικοινωνίας. Ο… περίπατος του κ. Βασιλόπουλου  στις σελίδες της, θα αιφνιδιάσει εκείνους που θα την ξεφυλλίσουν και θα τη διαβάσουν. Και αυτοί θα είναι κυρίως οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του κ. Τομπούλογλου. Υποσυνείδητα θα λάβουν σημαντικά μηνύματα, και πάντως εύλογα θα δημιουργηθεί μια αναστάτωση και μια σύγχυση. Συνηθισμένοι σε μονολόγους και σε… μονόπατες αναγνώσεις της πραγματικότητας, οι περισσότεροι θα καταλάβουν ότι είναι σα να μπήκε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, σε… ακίνητο της οδού Σκρα και κάνει προεκλογική εκστρατεία από όροφο σε όροφο και από δωμάτιο σε δωμάτιο…



Και για να διευκρινίσω τη θέση μου, θεωρώ εξαιρετικά σωστή την επιλογή της «Αναζήτησης» να πάρει αυτή τη συνέντευξη. Της αξίζουν συγχαρητήρια όπως και στον κ. Καραγιάννη και θα ευχόμουν να συνεχίσουν έτσι!

3 σχόλια:

  1. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΑΡΥ,ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΕΔΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΧΑΡΥ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6.44
    Οταν δέν εχεις δική σου εφημερίδα γιά νά περάσεις αυτό που θέλεις δίνεις συνεντευξη σέ όποιο τοπικό έντυπο στό ζητήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ25 Νοεμβρίου 2013 στις 6:01 μ.μ.

    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑ.ΕΓΓΡΑΦΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΤΑΛΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή