.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Υπάρχουν και κάποιοι που σκέφτονται για λογαριασμό μας...

Ενώ οι σημερινοί δικοί μας εκπρόσωποι με εξαίρεση τη "Λαϊκή Συσπείρωση" εμφανίζονται γιεσμεν στα σχέδια της ΑΕΚ όποια κι αν είναι αυτά, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που προτείνουν το λογικό!

"Όχι στη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής της κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ

Αντίθετη δηλώνει η παράταξη των οικολόγων ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ , « στη διάθεση από την Περιφέρεια  20  εκατομμυρίων ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, σε τόσο κρίσιμη περίοδο για τους πολίτες της  χώρας
Στην  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής συζητήθηκε η τροποποίηση του Προϋπολογισμού της.  Ανάμεσα στις τροποποιήσεις  που συζητήθηκαν ήταν και η χορήγηση είκοσι (20) εκατομμυρίων ευρώ από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας για την κατασκευή του νέου  γηπέδου της ΑΕΚ .


Παίρνοντας το λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος της Αττικής Οικολογικής Απάντησης κος Γιώργος Δημαράς παρατήρησε:
 –Με   την υπ αριθ. 1847/2008 απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε ακυρώσει  τους περιβαλλοντικούς όρους της κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ , θεωρώντας ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις των σχετικών νόμων , στις οποίες ( διατάξεις ) στηριζόταν οι προαναφερθέντες όροι. Οι λόγοι ακύρωσης σχετιζόταν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οικοπέδου (μικρή έκταση, γειτνίαση με Άλσος και παραδοσιακό οικισμό, ελάχιστες οδικές προσβάσεις κ.λ.π.). Επομένως, συμπέρανε, η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να χρηματοδοτεί αμφιβόλου νομιμότητας έργα όπως το προαναφερθέν.

–Το στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας,  που γκρεμίστηκε προκειμένου  να κτιστεί το νέο γήπεδο,  είχε περιμετρικά στίβο, όπου αθλούνταν πολλά παιδιά της περιοχής, σε αντίθεση με το νέο, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις του νέου προέδρου της ΑΕΚ  κ. Μελισσανίδη , δεν θα έχει περιμετρικά στίβο. Πρέπει να σημειωθεί, υπογράμμισε,  ότι ο συγκεκριμένος χώρος της ΑΕΚ, της είχε παραχωρηθεί υπό τον όρο της άθλησης των παιδιών της ευρύτερης περιοχής, παραχωρητήριο προβλέπει την άρση της παραχώρησης, αν συμβεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για άλλους λόγους.
Ανέφερε ότι στην εν λόγω περιοχή η Περιφέρεια θα έπρεπε να δείξει το ενδιαφέρον της με άλλα έργα  που να ενισχύουν την επιβίωση των κατοίκων  και το περιβάλλον.

—Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρού, ότι «τηρήσαμε μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει ως Νομαρχία Αθηνών και την υλοποιούμε σήμερα, ως αιρετή Περιφέρεια Αττικής», δείχνει το προσωποκεντρικό και πελατειακό μοντέλο της  παράταξης της πλειοψηφίας..
Κατέληξε δε λέγοντας: «Η Αττική Οικολογική Απάντηση διαχωρίζει τη θέση της από αυτές τις πρακτικές και τις αποφάσεις, η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να χρηματοδοτεί μόνο έργα που είναι νόμιμα, είναι σε βιώσιμη κατεύθυνση και σέβονται το περιβάλλον. Πρότεινε να αφαιρεθεί η σχετική δαπάνη από τον προϋπολογισμό του 2013».

*** Σημειώνεται ότι και σε προηγούμενες συνεδριάσεις , οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι των οικολόγων Γιώργος Δημαράς και Κώστας Διάκος τοποθετήθηκαν κάνοντας αυστηρή κριτική για το  θέμα  και  πως τα χρήματα τελικά θα καταλήξουν σε μία ποδοσφαιρική  Α.Ε. που  έχουμε πείρα για το πόσο σεβάστηκαν οι διοικήσεις την ιστορία της ΑΕΚ και τους φιλάθλους της. Αυτό είναι δείγμα για το πώς διαχειρίζεται η πλειοψηφούσα παράταξη και ο Περιφερειάρχης τα χρήματα των πολιτών..».

πηγή:  http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου