.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Aκόμη μεγαλύτερη αποσαφήνιση της θέσης του ΚΚΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ από κεντρικό στέλεχος του.



Η θέση του ΚΚΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ

Δήλωση του Θοδωρή Λιάππη, υπεύθυνου του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

Δήλωση που εστάλη σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ έκανε ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, ξεκίνησε ένα μπαράζ ασύστολων ψευδών και συκοφάντησης σε βάρος του Κόμματος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας επαναφέρουμε τη θέση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα του γηπέδου και ελπίζουμε να δημοσιευτεί:
Το γήπεδο της ΑΕΚ ανήκει στο ερασιτεχνικό σωματείο με παραχωρητήριο από το κράτος και με βάση το Καταστατικό του πρέπει να ανεγερθούν εγκαταστάσεις για όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί το σωματείο.
Η θέση του ΚΚΕ είναι να κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις με χρηματοδότηση από το κράτος, που εκτός από το γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο θα είναι και η έδρα της ΑΕΚ, θα φιλοξενούνται και άλλα αθλήματα. Μια αντίστοιχη πρόταση είχε γίνει από τα μέλη της ερασιτεχνικής το 2006. Είναι επόμενο να στηρίζουμε το σύνθημα "γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια", γιατί συμβαδίζει με την αντίληψη που έχουμε για τη δημιουργία υποδομών στον αθλητισμό.
Εχοντας την εμπειρία από το στάδιο Καραϊσκάκη, από την εκδίωξη του Εθνικού και των σωματείων του Πειραιά, σε μια περιοχή που επίσης στενάζει από την έλλειψη αθλητικών υποδομών, δε μας βρίσκει σύμφωνους να ανήκει η εκμετάλλευση αθλητικών χώρων σε επιχειρηματική εταιρεία που θα ανοίγει και θα κλείνει τις πόρτες του σταδίου, ανάλογα με τα συμφέροντά της. Πρόσφατο και τρανταχτό είναι το παράδειγμα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας, που χρειάστηκε αρχικά να πληρώνει ενοίκιο στην εταιρεία - ιδιοκτήτη του γηπέδου και φέτος να εξαναγκάζεται σε επιστροφή στο στάδιο Αλκαζάρ και χωρίς προπονητικό κέντρο.
Οι φίλοι της ΑΕΚ ας θυμηθούν τη δυσάρεστη εμπειρία από τα επιχειρηματικά παιχνίδια, τα οποία την οδήγησαν φέτος σε περιπέτειες. Νωπές είναι οι μνήμες από την κατασκευή του νέου προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ στα Σπάτα, όπου ο επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης και η εταιρεία του παρουσιάστηκαν αρχικά στον κόσμο ως ευεργέτες. Στην πορεία το προπονητικό αφέθηκε στην τύχη του, λόγω μη καταβολής ενοικίων της ΑΕΚ προς τον ιδιοκτήτη.
Ανάλογη φετινή πείρα υπάρχει για τα προπονητικά κέντρα του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου, που δείχνουν στην πράξη πως η περιουσία των ομάδων δεν μπορεί να συμβαδίζει με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η άποψή μας είναι πως, πέρα από προθέσεις, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει ταύτιση των επιχειρηματικών συμφερόντων ενός ιδιοκτήτη ΠΑΕ με την αγάπη των φίλων του Σωματείου. Αλλωστε, τόσο ο κόσμος της ΑΕΚ όσο και των άλλων ομάδων έχει πείρα από τα πεπραγμένα της επιχειρηματικής δράσης.
Για τους προβοκάτορες που εμφανίζονται σε ορισμένα site και εφημερίδες θα θέλαμε να θυμίσουμε πώς είχε τοποθετηθεί το ΚΚΕ, μέσω του εκλεγμένου του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά την περίοδο που ήταν στα σκαριά η κατασκευή του γηπέδου του Ολυμπιακού:
"Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να ακυρωθούν αμέσως τα, ούτως ή άλλως, παράνομα συμβόλαια, να απαλλοτριωθεί ο χώρος της ΧΡΩΠΕΙ και τα οικόπεδα γύρω από το στάδιο Καραϊσκάκη και να αποδοθούν στο λαό του Πειραιά ως χώρος πράσινου και αναψυχής. Είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση των χώρων του γηπέδου "Καραϊσκάκη" σε ιδιώτες και γενικότερα στην εκχώρηση και ποδηγέτηση του αθλητισμού από τα μεγαλοσυμφέροντα"».

πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου