.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η άποψη του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη (13-2-2009)

Ιωαννίδης: «Να ψάξουμε αλλού οικόπεδο»

Τέλος στις ελπίδες των φιλάθλων της ΑΕΚ να δουν το νέο γήπεδο της ομάδας τους να κατασκευάζεται πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια έβαλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης. Με δηλώσεις του, επανέλαβε τα εμπόδια και τις δυσκολίες που έχουν υψωθεί για την υλοποίηση του έργου στη συγκεκριμένη περιοχή και επανέλαβε πως είναι αντισυνταγματικός και ο δεύτερος, σχετικός νόμος για το νέο γήπεδο στον χώρο του γκρεμισμένου «Νίκος Γκούμας».


«Μεταξύ άλλων, έχει κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος και έχουν ακυρωθεί οι περιβαλλοντικοί όροι. Επομένως, σήμερα δεν ισχύει ο νόμος 3207 και το άρθρο 11, με συνέπεια να μην υπάρχει πολεοδομικό καθεστώς για το νέο γήπεδο», τόνισε και ήταν ξεκάθαρος. Οσο για την επόμενη μέρα, η πρόταση του κ. Ιωαννίδη ήταν η εξής:

«Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει ένα γήπεδο το οποίο να είναι κοντά στην περιφέρεια της ΑΕΚ, κοντά στον λαό της. Αυτό είναι το βασικό. Πρέπει όλοι οι φορείς να απευθυνθούν αρμοδίως, αρχίζοντας από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και μετά να φέρουν μελέτες για να δούμε τι μπορεί να εγκριθεί στον χώρο που υπάρχει. Αν τυχόν αυτά είναι ικανά να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της ΑΕΚ. Επομένως για όλα αυτά πρέπει να ενδιαφερθούν οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, να συζητήσουμε για να δούμε πού μπορούμε να βρούμε οικόπεδο κοντά στη Φιλαδέλφεια. Αν τυχόν μας κάνουν αίτημα, θα ψάξουμε να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα. Με όλη μας την ψυχή θα το κάνουμε, αν υπάρχει το οικόπεδο... Μακάρι να έχουν όλες οι ομάδες το "σπίτι" τους και η βούληση από την πολιτεία είναι δεδομένη. Γράφουν οι εφημερίδες ότι η ΠΑΕ συζητεί πλέον με την Ερασιτεχνική για να βρουν κοινή γραμμή. Ευχής έργον είναι αυτό...». Η κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας» κρίθηκε ως μεγάλο σφάλμα του παρελθόντος και από τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος σημείωσε: «Ο Ολυμπιακός, που σήμερα έχει ένα παλάτι, δεν είχε τίποτα εκείνη την περίοδο. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα γήπεδο 15.000 θέσεων και το μεγαλύτερο ανήκε στο ιστορικό σωματείο της ΑΕΚ, το οποίο άνευ λόγου γκρέμισε».

πηγή:  sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου