.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Καταδικάζουμε τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται;

Αν αυτοί που είχαν εξεγερθεί για να μη περάσουν τα παράνομα σχέδια της ΑΕΚ ήταν κάτοικοι, τότε θα είχε βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας πει τα γνωστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί και τρομοκρατεί, η αριστερά δεν καταδικάζει κλπ. Αυτά δηλαδή που ακούσαμε και ακούμε στην Κερατέα, τις Σκουριές, σε τόπους ή κλάδους δουλειάς, γενικά όπου η εξέγερση είναι γνήσια και δεν είναι κατευθυνόμενη και στημένη όπως η προχτεσινή.

Η βία που ασκήθηκε σε όλη τη διάρκεια του προχτεσινού ΔΣ δεν έχει προηγούμενο. Παρόλα αυτά εκείνοι που κεντρικά ή τοπικά εμφανίζονται να… καταδικάζουν τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται, δεν είπαν λέξη καταδίκης. Είτε σιώπησαν, είτε εξέφρασαν τη λύπη τους, είτε στην καλύτερη περίπτωση περιορίστηκαν στο να χαρακτηρίσουν απαράδεκτα τα γεγονότα.

Αυτοί που χτες άσκησαν οργανωμένη βία όμως, ήταν οργανωμένοι οπαδοί. Και  για όποιον παρατήρησε τα γεγονότα είχαν αρχηγό, υπαρχηγούς και στρατιώτες ή με άλλη ονοματολογία, είχαν πυρηνάρχη, φαλαγγάρχες και φαλαγγίτες. Υπήρχε ένας τύπος ψηλός φουσκωτός, που φορούσε σκούρα ρούχα. Με σκουφί στο κεφάλι, κουμπωμένο ημίπαλτο και είχε μόνιμα τα χέρια στις τσέπες του. Έβγαζε μόνο το ένα χέρι όταν χρειαζόταν να τραβήξει κάποιον φαλαγγάρχη πίσω. Ήταν σαν αυτούς που είναι χειμώνα πόρτα σε νυχτερινά κέντρα. Αυτός δε συμμετείχε στις επιθέσεις και βρισκόταν πιο πίσω. Όταν έκρινε όμως, πέρναγε μπροστά, μάζευε αυτούς που πρωτοστατούσαν στις επιθέσεις, τους οποίους ακολουθούσαν οι λοιποί παρατρεχάμενοι και η ένταση σταματούσε!

Εντύπωση μου έκανε επίσης η πολιτική κατάρτιση που είχαν οι… οπαδοί! Γνώριζαν άριστα ονόματα και γεγονότα που αφορούσαν το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, και φώναζαν αναλόγως κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που έκαναν οι αριστεροί Σύμβουλοι. Αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο, ότι δεν είναι μόνο οπαδοί της ΑΕΚ αλλά έχουν τουλάχιστον πολιτική τοποθέτηση!

Αυτό που ζήσαμε λοιπόν ήταν η επίσημη πρώτη των δυνάμεων καταστολής της τρέχουσας ΑΕΚ στην περιοχή. Με την ανοχή της Αστυνομίας και της πολιτείας όπως έγινε με τη Χρυσή Αυγή. Μέχρι τη στιγμή που αισθάνθηκαν οι ίδιοι απειλή για τα εκλογικά τους ποσοστά και δέχτηκαν αφόρητη πίεση από το εξωτερικό. Με την ανοχή τουλάχιστον της διοίκησης του Δήμου, του κ. Τομπούλογλου και της παράταξης του. Αλλά δεν είδαν τι έπαθε τώρα ο κ. Γρετζελιάς που κάποτε κρατούσε τη στάση που κρατάνε αυτοί σήμερα. Ο οποίος μάλιστα έχασε τη θέση του Δημάρχου εξαιτίας και αυτών του των επιλογών.

Η σιωπή της επίσημης ΑΕΚ και του κ. Μελισσανίδη για τη συμπεριφορά των οπαδών τους απέναντι σε τοπικούς εκπροσώπους της πόλης μας, σημαίνει πως ότι έγινε, έγινε το λιγότερο με τη συγκατάθεση τους. Και δείχνει πως μας βλέπουν και τι προθέσεις έχουν…

4 σχόλια:

  1. Την καταγγελία του ΚΚΕ γιατί δεν την ανεβάζεται αλλά ανεβάζεται ΄΄ολες του συριζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου την έστελναν θα την ανέβαζα. Επομένως τα παράπονα σας σε εκείνους που δε φρόντισαν...

      Διαγραφή
  2. Την έχει ανεβάσει βρε άνθρωπε, για κοίτα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός πού τούς ενημέρωσε είναι Δημ.Σύμβουλος παράταξης πού πρόσκειται στόν Μελισσανίδη καί μέλος τού club Getto Πατησίων-Γαλατσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή