.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα της Δύναμης Πολιτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ
ΤΡΙΤΗ 15/11 – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17.30


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα στη χώρα μας σε μια περίοδο που ο λαός μας υποφέρει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης, εμφανιζόμενος ως δήθεν φίλος της Ελλάδας στο θέμα ενός χρέους, το οποίο δεν δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αποτελεί πρόκληση. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό γίνεται τις ημέρες που τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο επικεφαλής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που στη θητεία του ευθύνεται για δεκάδες επεμβάσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης επισκέπτεται τη χώρα μας όπου είναι ακόμη νωπή η εικόνα με το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» στην πύλη του Πολυτεχνείου από τις αιματοβαμμένες ημέρες του Νοεμβρίου του 1973.


Ο ρόλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλες τις συγκρούσεις της περιοχής είναι γνωστός από την αντιμετώπιση των εξεγέρσεων στην Αραβική Άνοιξη, τη διάλυση χωρών όπως η Λιβύη, τη στήριξη φασιστικών – αντιδραστικών ομάδων όπως στην Ουκρανία, μέχρι την φανερή και μυστική υποδαύλιση της φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας που γέννησε το ISIS και προκάλεσε την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που γνώρισε η ανθρωπότητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίσκεψη αυτή, πίσω από το συμβολισμό που θέλει να προσδώσει η κυβέρνηση ως δήθεν βοήθεια στη διαπραγμάτευση του χρέους, κρύβει τους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται στην περιοχή μας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Οι «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», όπως έχουν καταγραφεί στις μνήμες του λαού μας από το πρόσφατο παρελθόν, δεν έρχονται ως φίλοι και σύμμαχοι για την ειρήνη, αλλά αναζητώντας μεγαλύτερες εξυπηρετήσεις στα σχέδιά τους και συνεταίρους στις πολεμικές επιχειρήσεις που εξαπολύουν.

Η Δύναμη Πολιτών καλεί τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αντίδρασης στην επίσκεψη Ομπάμα που διοργανώνονται αύριο Τρίτη 15/11, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί. Τόπος συνάντησης: Πολυτεχνείο, ώρα: 17.30.

Δύναμη Πολιτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
14/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου