.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Δεξιά πολιτική, αντιδεξιά παγίδα


του Γιάννη Ελαφρού

Οργίστηκε ο υπουργός Παύλος Πολάκης με την πολιτική και αξιακή πολεμική του συντρό­φου Παναγιώτη Μαυροειδή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην επικοινωνιακή προ­βολή του πουλέν του πρόσφατου ανασχηματι­σμού, τη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιό­γλου. Δεν λυπήθηκε τα καλολογικά στοιχεία στο φέισμπουκ, «ανθρωπόμορφες ΥΑΙΝΕΣ (δεξιές και “αριστερές”)», επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη μεταξύ υπουργών. Και απαντώντας ευθέως στον Π. Μαυροειδή γράφει: «αν πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει ΟΛΗ η αριστερά και στις εκλογές και στα νύχια της Ακροδεξιάς».

Νάτο λοιπόν το ΠΑΣΟΚικό επιχείρημα: «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Τώρα, ο Πο­λάκης το χοντραίνει: θα πέσετε στα νύχια της Ακροδεξιάς! Τόσο γρήγορα χάθηκε η προβο­λή του θετικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ κι άρχισαν οι απειλές και η διασπορά φόβου για την ακρο­δεξιά;


Και ποιος στρώνει το έδαφος στη Δεξιά και στην Ακροδεξιά; Ποια κυβέρνηση με την πο­λιτική της διαψεύδει τον κόσμο και την ελπίδα του; Ποιοι εφαρμόζουν μνη­μόνια, στο όνομα της Αρι­στεράς μάλιστα, και κάνουν τους μνημονιακούς να βγαί­νουν από τα λαγούμια τους και να βγάζουν γλώσσα; Δεν είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την πο­λιτική υπέρ του κεφαλαίου και εναντίον των εργαζομέ­νων και των φτωχών, ξεφτι­λίζουν την Αριστερά και δη­μιουργούν κινδύνους για να ενισχυθεί η ακροδεξιά και ο φασισμός; Δεν είναι ο ΣΥ­ΡΙΖΑ που διακηρύσσει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος έξω από την ΕΕ, άρα ωθεί τελικά στη λογική πως δεν υπάρχει εναλλακτική, οδη­γώντας προς τον κοινωνικό κανιβαλισμό και στο «ο σώ­ζων εαυτόν σωθήτω»; Είναι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου (και Ιερώνυμου;) που εφαρμόζει στην ουσία δεξιά πολιτική, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που φουσκώνει τα πανιά της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

Και είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και άλλες μαχό­μενες δυνάμεις της Αριστεράς που με την ασυμ­βίβαστη στάση ενάντια στην κυβερνητική πολι­τική, ακριβώς στον αντίποδα των παλαιομνημο­νιακών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι (που με αυτούς οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν το 3ο μνημόνιο), συμβάλλουν να κρατηθεί όρθιος ο λαός, αντι­παλεύουν έμπρακτα το κεφάλαιο και το σύστη­μα, κρατάνε ψηλά τη σημαία της Αριστεράς για να μην βρομιστεί στη μνημονιακή χαβούζα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είχαν αρνηθεί εδώ και χρόνια να γίνουν τσικό της ευρωλάγνας διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ και της συστημικής Αριστεράς, σε πεί­σμα των προτάσεων εχθρών και «φίλων», τότε ήταν που θα σάρωνε η Ακροδεξιά λέγοντας πως όλη η Αριστερά είναι ξεφτιλισμένη.

Εμείς διαλέξαμε χαράκωμα. Και συνεχίζου­με να κοιτάμε ίσια στα μάτια. Με ευθύνη απέ­ναντι στους εργαζόμενους, στη νεολαία και στο λαό. Που θα πάρουν στα χέρια τους τη ζωή και το τιμόνι της εξουσίας. Όχι τις χάντρες και τα καθρεφτάκια.

πηγή: prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου