.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Aνακοίνωση της ΛΑΕ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας για τη χτεσινή επίθεση έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής ευελπίδων σε βάρος αιρετών της δημοτικής αρχής



Για άλλη μια φορά μέλη της Δημοτικής Αρχής έπεσαν θύματα προπηλακισμών, ξυλοδαρμού και προσπάθειας άσκησης κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου βρίσκονταν εκεί για την υπόθεση των επεισοδίων που είχαν προκληθεί από οργανωμένη ομάδα συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Θεοφάνια 2015.  

Ο λόγος της επίθεσης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπως και όλων των προηγούμενων τραμπουκισμών, επιθέσεων, εκφοβισμού και απόπειρα κατάργησης της ελεύθερης έκφρασης δεν είναι άλλος παρά η διακηρυγμένη θέση της Δημοτικής Αρχής για την υπεράσπιση του άλσους και του γενικού δημόσιου συμφέροντος από τις ορέξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους κοινωνικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα, τις δημοτικές παρατάξεις, ιδίως από την κυβέρνηση (αν ακούει κανείς!) και κυρίως από τον κόσμο, ότι το ζήτημα δεν είναι η δημιουργία ή όχι ενός γηπέδου αλλά η αμφισβήτηση της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης όλων, ειδικά από δημοκρατικά εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, και το κλίμα εκφοβισμού που προσπαθεί να εγκαθιδρυθεί στην πόλη. Αυτό ακριβώς το καθήκον καλούνται να υπερασπιστούν όλοι και κυρίως τα κόμματα και οι συλλογικότητες της Αριστεράς.  

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, καθώς η πραγματική αιτία για αυτή τη κατάσταση είναι η κοινοπραξία της κυβέρνησης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, κόντρα στην κατάργηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας όπως είχε υποσχεθεί, και στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου. Αντιθέτως με αυτά όχι μόνο μπαίνει σε διαπραγματεύσεις για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά  εναγκαλίζεται με τα συμφέροντα του κάθε είδους Μελισσανίδη και συγκεκριμένα στην πόλη μας του Δημήτρη Μελισσανίδη. Συνεχίζοντας με αυτό το τρόπο το έργο του εντολοδόχου του κάθε επιχειρηματικού κύκλου όπως έκαναν ακριβώς όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επειδή ως Αριστερά γνωρίζουμε ότι αν εξυπηρετείς τα συμφέροντα της αστικής τάξης και εφαρμόζεις μνημόνια είναι απολύτως λογικό να μην μπορείς να υπερασπιστείς ούτε τα πλέον στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα του κόσμου, το καθήκον υπεράσπισης της δημοκρατίας, της ελεύθερης άποψης, της προστασίας του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας περιουσίας πέφτει στις πλάτες του κόσμου και της Αριστεράς. Εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Οποιαδήποτε παρεμπόδιση ελεύθερης έκφρασης ιδεών και απόψεων στην πόλη μας από εδώ και μπρος, είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου