.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Την άλωση του Δήμου ετοιμάζει η Δικέφαλος




Άρθρο αναγνώστη μας τα στοιχεία του οποίου γνωρίζουμε, ο οποίος για λόγους που σχετίζονται με την ανησυχία του για τη σωματική του ακεραιότητα, δεν επιθυμεί να δημοσιευτούν.

Συγκέντρωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ετοιμάζει την Δευτέρα η Δικέφαλος Α.Ε. Η κίνηση αυτή καταρχήν μοιάζει  άσκοπη στο βαθμό που η Δικέφαλος, μετά την (ν)τροπολογία που παρήγγειλε, άνοιξε το δρόμο για να νομιμοποιήσει την άδεια δόμησης του γηπέδου της. Μια (ν)τροπολογία, που παρακάμπτει  όχι μόνο τον Δήμο, αλλά και την Περιφέρεια, ακυρώνοντας συνολικά το ρόλο των δύο βαθμίδων αυτοδιοίκησης και επιβάλλοντας καθεστώς εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης όταν πρόκειται για τα γήπεδα μεγάλων ομάδων (άνω των 15 χιλιάδων θέσεων). 

Παρότι λοιπόν δύο διαδοχικές κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με ειδικές νομοθεσίες έδωσαν σκανδαλώδεις παρεκκλίσειςαπό την νομιμότητα που ισχύει για όλα τα άλλα δημόσια, κοινωφελή και ιδιωτικά έργα στη χώρα, παρότι ο δημόσιος χώρος του γηπέδου που παραχωρήθηκε για τα τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, πέρασε στα χέρια, μιας Α.Ε. συμφερόντων Μελισσανίδη και παρότι ζεστό δημόσιο χρήμα έχει ήδη δεσμευτεί για το ίδιο το γήπεδο και για τα δημόσια έργα που το συνοδεύουν, η Δικέφαλος Α.Ε. και οι ιδιοκτήτες της έχουν και άλλα σχέδια για την περιοχή, τα οποία δεν έχουν κρύψει ποτέ.

Σχέδια που προϋποθέτουν τη συνολική παρέμβαση σε μια σχετικά ελεύθερη και προνομιακή λωρίδα στο πυκνοδομημένο συγκρότημα  της Αθήνας που ξεκινάει από την παλιά Κολούμπιακαι τον κήπο Προμπονά,περνάει από τον Περισσό (με τον σταθμό του ΗΣΑΠ που μελλοντικά θα καταλήγει και η γραμμή 4 του Μετρό), συνεχίζεται στην περιοχή των ρεμάτων Γιαμπουρλά – Ποδονίφτη (περιοχή Μπριτάνια –Τεγόπουλου) και καταλήγει στο γήπεδο και το Άλσος που ο Μελισανίδης οραματίζεται ως Μόντε- Κάρλο. 

Όλα τα παραπάνω, ντύθηκαν με τον μανδύα των αγνών φίλαθλων αισθημάτων και διεκδικούν : 

Α. ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις και επιτάχυνση των διαδικασιών λόγω του γηπέδου (π.χ. χώρους στάθμευσης, υπογειοποιήσεις και πεζοδρομήσεις, ανάπλαση του σταθμού του Περισσού και ενοποίηση του με το χώρο του γηπέδου και του Άλσους) 

Β. χρηματοδότησή τους ως δημόσια έργα από δημόσιο χρήμα
Ο σχεδιασμός αυτός δεν είναι κρυφός. Παρουσιάσθηκε μεταξύ άλλων και ενώπιον εκπροσώπων του Δήμου στην ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου υποτίθεται να λάβει υπόψη τις ενστάσεις και τα αιτήματα του Δήμου (επιτροπή που στη συνέχεια το Υπουργείο πάγωσε, εγκρίνοντας αυτούσιο το σχέδιο Μελισσανίδη με την υπογραφή  του τότε Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη).

Τα σχέδια αυτά μπορούν να εξελιχθούν και ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση του γηπέδου, στο βαθμό που το τελευταίο κρίνεται από πολλές απόψεις ασύμφορο. Αρκεί να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσει άλλη μια φορά (όπως και πριν από 13 χρόνια επί Γρανίτσα). 

Για τα σχέδια αυτά δεν απαιτείται μόνο ο οπαδικός στρατός και οι τραμπούκοι που τρομοκρατούν ανενόχλητοι ολόκληρη την περιοχή. Δεν απαιτείται μόνο η συναίνεση Κυβέρνησης και Περιφέρειας που έχουν αποδειχτεί διαχρονικά εξαιρετικά πρόθυμες να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις Μελισανίδη.Απαιτείται και μια πρόθυμη δημοτική αρχή, που να μη χαλάει το κλίμα αγαστής συνεργασίας και συνέργιας και να μην ενοχλεί κάθε τόσο υπενθυμίζοντας το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την προστασία της λειτουργίας της πόλης. Μια δημοτική αρχή στα χέρια του μεγαλοεπιχειρηματία- προέδρου όπως στον Πειραιά. Το επιχείρησαν απροκάλυπτα στις προηγούμενες εκλογές αλλά δεν τους βγήκε. Αφενός γιατί φυσούσε αέρας αντίστασης που φούσκωνε τα πανιά των αριστερών δημοκρατικών σχημάτων σε όλη την επικράτεια και αφετέρου γιατί ο εκλεκτός της καρδιάς τους πιάστηκε (και καταδικάστηκε) για δωροδοκία στο παραπέντε, αφήνοντάς τους με κουτσά άλογα. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι ο κόσμος δεν ήθελε το φαραωνικό σχέδιο της ΑγιαΣοφιάς και επέλεξε ένα Δήμαρχο νέο, καθαρό, με όρεξη και αγωνιστική παρουσία.  Αυτόν τον ενοχλητικό κόσμο και αυτό τον ενοχλητικό Δήμαρχο, προσπαθούν να ισοπεδώσουν απειλώντας, βανδαλίζοντας, προπηλακίζοντας, συκοφαντώντας καθημερινά και επιβάλλοντας το νόμο του ισχυρού στην περιοχή. 

Για το λόγο αυτό, ετοιμάζονται καλύτερα για τις επόμενες εκλογές. Έχουν στην διάθεσή τους όλα τα μέσα: πληρωμένους, φανατικούς, διαπλεκόμενους, κράτος και παρακράτος. 

Δεν έχουν όμως την τοπική κοινωνία και την συλλογική συνείδηση. Ακόμη και σήμερα, όλοι όσοι γνωρίζουν και σκέπτονται σε όλη την Ελλάδα έχουν καταλάβει ότι στην περιοχή μας γίνεται μια πρόβα για το μέλλον κάθε περιοχής. 

Είναι ένα στοίχημα και ένας αγώνας που θα συνεχίσει να δίνεται. Η αντιπολίτευση του Δήμου πρέπει να πάρει θέση και πλευρά: στο προσκήνιο με τα συμφέροντα της πόλης ή στο παρασκήνιο με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα;             

3 σχόλια:

  1. μαλλον εχεις την εντυπωση , οτι το να μας βριζεις ειναι κατι που επιτρεπεται.απλα εχε υποψιν σου οτι ο μαρινακης δεν θα σου πληρωσει τις αποζημιωσεις που θα πληρωσεις στα δικαστηρια συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωλο το άλσως γοίπεδο. Ουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή