.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Η χτεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στη Ν. Φιλαδέλφεια για να... προστατεύσουν τα "Μικέλ"



Αν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας, δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ έδειχαν το ίδιο ενδιαφέρον και διέθεταν ανάλογες δυνάμεις για την εγκληματικότητα, ασφαλώς θα την είχαν περιορίσει σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν πολύ σημαντική αστυνομική είδηση η κλοπή πορτοφολιού. 

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, η αστυνομία είχε σχετική πληροφόρηση και προχώρησε σε όσα θεαματικά και απίθανα εξελίχτηκαν. Ήξερε δηλαδή πως θα γινόταν παρέμβαση σε κατάστημα γειτονικής αλυσσίδας καφετεριών, στην οποία έχει καταγγελθεί πως επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Και διέθεσε μια τεράστια αναλογικά δύναμη και μέσα για να τη ματαιώσει!!! 

Αν επρόκειτο για ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, αντιπολίτευση και συστημικά ΜΜΕ θα είχαν κάνει θέμα πόσο κόστισε. Για να ξεχνάμε πως μαζί ψηφίζουν και υποστηρίζουν τα μνημόνια...



Ακολουθεί ότι δημοσιεύτηκε σχετικά στο athens.indymedia.org:

Προσαγωγές συντρόφων/σσων στην Ν.Φιλ/φεια

από επειγον προσαγωγές στην ΝΦ 08/04/2017 1:32 μμ.

ΕΠΕΙΓΟΝ Αυτή την ώρα οδηγούνται στη γαδά με μεγάλη αστυνομική συνοδεία σύντροφοι/σσες οπου προσήχθησαν απο το πάρκο Μικρασιατών στην Ν.Φιλαδέλφεια.Ηταν προγραμματισμένη συγκέντρωση παρέμβαση στα ΜΙΚΕΛ Ν.Φιλ/φειας για τον θάνατο του 22χρονου ντελιβερα. Αναρχική Συλογικότητα Ν.Φιλαδέλφειας Αναρχική ομάδα Ρουβικωνας συνέλευση Κενταύρου πρωτοβουλία ταξικής αλληλεγγύης Ν.Φιλ/φειας Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου 


Αυτή την ώρα οδηγούνται στη γαδά με μεγάλη αστυνομική συνοδεία σύντροφοι/σσες
οπου προσήχθησαν απο το πάρκο Μικρασιατών στην Ν.Φιλαδέλφεια.Ηταν προγραμματισμένη συγκέντρωση παρέμβαση στα ΜΙΚΕΛ Ν.Φιλ/φειας  για τον θάνατο του 22χρονου ντελιβερα.

Αναρχική Συλογικότητα Ν.Φιλαδέλφειας

Αναρχική ομάδα Ρουβικωνας

συνέλευση Κενταύρου

πρωτοβουλία ταξικής αλληλεγγύης Ν.Φιλ/φειας

Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου
από @φιλαδελφεια 08/04/2017 3:17 μμ.


ΣΤΑ ΜΙΚΕL ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ


Στις 9 Μαρτίου χάνει τη μάχη για τη ζωή ο 22χρονος διανομέας του καταστήματος της επιχείρησης «Mikel» στον Κολωνό της Αθήνας, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια της βάρδιας του, την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Την περίοδο πριν το ατύχημα είχε μάλιστα διαμαρτυρηθεί στην εργοδοσία για πρόβλημα στα φρένα του οχήματός του. O θάνατος του 22χρόνου  ντελιβερά δεν αποτελεί απλά ατύχημα  αλλά μια ακόμα εργατική δολοφονία στο βωμό του κέρδους των αφεντικών, που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των καταγεγραμμένων και μη εργατικών “ατυχημάτων”.

 Πάνω στις μνημονιάκες συνθήκες που έχουν επιβληθεί στους εργαζομενους, από την Ε.Ε, το κράτος, το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο, αναπτύχθηκε η αλυσίδα επισιτισμού των Mikel. Η επιχείρηση Mikel κατάφερε για το 2014, να διπλασιάσει τα κέρδη της σε σχέση με το 2013, καθώς οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 3,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Η εντατικοποίηση,η υπερεργασία,η ανασφάλιστη εργασία,η υπογραφή  ολιγόωρων συμβάσεων,τα απλήρωτα κυριακάτικα και νυχτερινά, καθώς και τα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράφονται κάτω από εκβιαστικούς όρους από τους εργαζομένους, διαμορφώνουν ασφυκτικές εργασιακές συνθήκες για την τάξη μας, διαμορφώνοντας το καταλληλο πεδίο για την κερδοφόρια και την εξάπλωση της επιχείρησης Mikel.

Όλοι γνωρίζουμε τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας και ειδικά στον κλάδο των οδηγών δικύκλων, αποτέλεσμα της εργοδοτικής ασυδοσίας που μοναδικό στόχο έχει την αύξηση των κερδών. Δε ξεχνάμε ένα μήνα πριν το τροχαίο οδηγού κούριερ της SpeedEx Αθήνας, ούτε όμως και τη 42χρονη εργαζόμενη στα Everest της πλατείας Βικτωρίας που έχασε τη ζωή της μόλις πριν 3 μήνες, καθώς και τον τραυματισμό άλλων πέντε ατόμων. Στη μακριά αυτή λίστα έρχεται να προστεθεί ο 50χρονος νεκρός χειριστής γερανοφόρου οχήματος στο εργοτάξιο του μετρό της Θεσσαλονίκης όπως και τα τόσα εργατικά “ατυχήματα” που συμβαίνουν καθημερινά και παραμένουν στην αφάνεια.

Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να οργανωνόμαστε συλλογικά και από τα κάτω,σε σωματεία βάσης και πολιτικές συλλογικότητες, να αντιστεκόμαστε στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και να σπάμε το καθεστώς τρομοκρατίας που τα αφεντικά προσπαθούν να επιβάλλουν αναπαράγοντας την πολιτική - κοινωνική κατάσταση της γενικευμένης εξαθλίωσης που βιώνουμε.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην τρομοκρατία των αφεντικών, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ στους χώρους εργασίας, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ των εργαζομένων.


ΝΑ  ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Αναρχική Συλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
Αναρχική ομάδα Ρουβικωνας
Συνέλευση Κενταύρου
Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας
Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου

από Από ΠΤΑΝΦ 08/04/2017 5:23 μμ.


Αφέθηκαν όλοι οι σύντροφοι.
από @ντισταση 08/04/2017 6:22 μμ.


Πριν λιγη ωρα εληξε η ανευ ουσιας και με καταχρηση εξουσιας ομηρία 28 συντροφων στην ΓΑΔΑ  -εστω και πεντε ωρων-αλλα αυτο που εχει την περισσοτερη σημασια είναι η πρωτοφανης επιδειξη δυναμης των μπατσων, οι οποιοι αφου σε μηδενικο χρονο,με μασκες ,οπλα προτετταμενα και με φουλ εξολπισμο σαν να να ειχαν να αντιμετωπισουν στρατια ολοκληρη, περικυκλωσαν την Πλατεια Μικρασιατων, με 4 τζιπ οπκε 20 διας,Ζ,κλπ καρακολια και αφου μας διαπομπευσαν κυριολεκτικα περι το ενα μισαωρο και βαλε,κανοντας δημοσια σωματικη ερευνα,με τους περαστικους να ρωταν γιατι συμβαινει αυτο και να μη δινουν καμια εξηγηση σε κανεναν ουτε και σε εμας,τελικα μας οδηγησαν με κλουβα στην ΓΑΔΑ μεσα σε πεντε λεπτα με συνοδεια ΔΙΑΣ,Ζ,και περιπολικων και ασφαλιτων με σειρηνες να ουρλιαζουν και τον κοσμο να απορει.Ευτυχως ολοι οι συντροφοι αφεθησαν ελευθεροι καθως νομικα δεν υπηρχε τιποτα επιληψιμο να προσαψουν σε κανεναν,οσο και αν αυτο επιθυμουσαν.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου