.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Ενεργοί Άνεργοι: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! 
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Την Τετάρτη 5 Απρίλη πραγματοποιήθηκε μαζική διαμαρτυρία ανέργων έξω από το Υπουργείο Εργασίας με αίτημα να δοθεί έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους για τις γιορτές του Πάσχα. Η αντιπροσωπεία της κινητοποίησης συναντήθηκε με την Μ. Καββαθά (υπεύθυνη του γραφείου της Υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου), η οποία δήλωσε πως θα μας δοθούν απαντήσεις από την Υπουργό την Παρασκευή 7/04, μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες. 

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρξε καμία επικοινωνία, καμία απάντηση μέχρι τώρα από την ηγεσία του Υπουργείου. Το μόνο τους «άγχος» προφανώς αυτή τη στιγμή αποτελεί το κλείσιμο της περίφημης αξιολόγησης και ο σχεδιασμός των νέων μέτρων με τα οποία θα συνεχίσουν τη σφαγή του λαού μας.  Έχουν αποδείξει πολλάκις πως δε δίνουν δεκάρα οι κυβερνώντες, όπως ακριβώς κι οι προηγούμενοι, για το στρατό των ανέργων που συνεχώς διογκώνεται, για την ανασφάλεια και τη φτώχεια που συνεχώς βυθίζεταιη κοινωνική πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για τα αναπτυξιακά ισοζύγια και τις νέες θέσεις εργασίας, κρύβει όμως πως οι απόλυτοι αριθμοί των ανέργων χτύπησαν ρεκόρ το τελευταίο δίμηνο, πως η ημι-απασχόληση, η ελαστική εργασία χωρίς δικαιώματα κυριαρχεί, πως επίδομα ανεργίας δίνεται σε ελάχιστους, πως το μεγαλύτερο κομμάτιείναι μακροχρόνια άνεργοι που ψάχνουν δουλειά για παραπάνω από 12 μήνες!

Η μόνη προοπτική που έχουν να μας δώσουν είναι τα 8μηνα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας που αφορούν μόνο μερικούς χιλιάδες. Παράλληλα μεθοδεύουν ουσιαστικά την κατάργηση του ήδη κουτσουρεμένου επιδόματος ανεργίας, μετατρέποντας το σε επίδομα στον εργοδότη, δίνοντας του τη δυνατότητα και με το νόμο να καταργήσει μόνιμες θέσεις εργασίας και να τις αντικαταστήσει με θέσεις υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων με μισθούς-χαρτζιλίκι!

Ζητούν κι άλλες θυσίες από τον κόσμο της εργασίας για την «ανάπτυξη», διακυρρήτουν πως δεν υπάρχουν λεφτά αλλά κατ’ άλλα βρίσκουν λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, βρίσκουν λεφτά για την αποπληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, για τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες.

Βαρεθήκαμε πια τα ψέματά τους! Εμείς είμαστε ξεκάθαροι! Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία με αξιοπρέπεια! Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις, άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά!

ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΕΣΤΩ Κ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΜΑΣ Κ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!

 Να τα πάρουν από τους μισθούς των μεγαλοστελεχών των κρατικών οργανισμών και τους υπουργούς! 

Εμείς θα συνεχίσουμε με επιμονή κι αποφασιστικότητα, για τη μαζική οργάνωση των ανέργων, για να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση! Γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου